“Her şeyin altından Galatasaray çıkıyor”

azizFenerbahçe Yönetimi, bu davanın son bulması için Yargıtay’ın konuyla ilgili kararını artık olumlu ya da olumsuz vermesini istiyor.

Sabah Gazetesi’nden Yasemin Yıldırım’ın haberine göre UEFA Disiplin Kurulu’nun verdiği 2+1 yıl Avrupa’dan men cezası, Tahkim Kurulu’nda +1’i kaldırılarak 2 yıl oldu. Fenerbahçe, hakkını bu kez CAS’ta arayacak. Başvuru dilekçesi bugün (17 Temmuz) CAS’a sunulacak. (Kararın cuma gününe kadar çıkması bekleniyor.) Fenerbahçe yönetimi UEFA müfettişinin mahkeme kararları ve savunmaları es geçip polis fezlekesiyle hazırladığı raporla ceza almaktan öfkeli. Ne savunma yapılırsa yapılsın UEFA’nın karşısına Türkiye’de bile yargılanmadığı maçları çıkarmasından da rahatsız. Sarı-lacivertli yönetim, dün basınla yaptığı değerlendirme toplantısında çarpıcı noktalara temas etti:

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik nerede

“UEFA Tahkim Kurulu’na 4 maçtan (A.Gücü, İBB, Karabük, Sivas) yargılanacağız diye gittik ama karşımıza 8 maç (G.Birliği, Trabzon-Bursa, TrabzonİBB, Eskişehir-Trabzon) çıktı. Türkiye’de yargılanmadığımız maçlardan yargılanıyoruz. Tüm bunlar olurken Şenes Erzik nerede? F.Bahçe, CAS’tan davayı niye çekti? Bunu en iyi o ve Platini biliyor. Konuşsun ve “Baskı yaparak çektirdik” desin. F.Bahçe bu kadar aptal mıydı karşılığı olmadan, ezbere, canım istedi çektim desin. UEFA Asbaşkanı ama ortada yok. İnsan UEFA binasına asılmış fotoğrafından utanır da ortaya çıkar.”

Maç bağlanmış ifadesi

“UEFA Müfettişi Palacios’un tek delili polis fezlekesi. İddianame var, mahkeme kararı var. Bunlar olunca fezleke çöp olur. Fezleke 16 Şubat 2012 tarihinde UEFA’ya Genel Sekreter Ebru Köksal imzası ile gönderilmiş. Bu tarih önemli, çünkü Silivri’de başlayan ilk duruşmanın tarihi 14 Şubat 2012. Demek ki fezlekenin tercümesi Aydınlar döneminde yapılmaya başlanmış ve gönderilmiş. Bir de burada “maç bağlanmış” ifadesi var. Zaten Aydınlar’ın istifası ile Demirören’in göreve geldiği süre arasında kalan zamanda olan herşey olmuş.”

İmzalarda hep Galatasaray

“Hangi imzaya bakarsanız altından bir Galatasaraylı çıkıyor. Ebru Köksal Genel Sekreter, İlhan Helvacı TFF’de hukukun başında, Lutfi Arıboğan Başkan Vekili. Niye fezlekeyi gönderdiler? İddianame niye gitmedi? Savunmalar var, bunlar niye gönderilmedi. Lutfi Arıboğan eşiyle Tahkim üyelerinin bulunduğu otele gidip, “Devlet büyükleri tarafından Aziz Yıldırım’a ceza verilecek dendi, hala niye vermiyorsunuz” dedi diye açıkça söyledik ama çıkıp bir şey demiyorlar.”

Bizimle dalga geçiyorlar

“Böyle yargılama olmaz. Artık bizimle dalga geçiyorlar. Yargılanmadığımız maçlardan ceza alıyoruz. G.Birliği maçında Doğan Ercan’la görüşme deniyor, o kişinin Doğan Yeşil olduğu anlaşıldı zaten. Fezlekede ‘Trabzonspor bunları yaparken F.Bahçe’de önlemek için bunlara başladı’ deniyor. Demek ki bir belge var ama Trabzon ortada yok. Zaten Trabzon ortada olmadığı için olay buralara geldi.”

UEFA almak istemiyor

Tahkim Kurulu’nda bizim lehimize ifade veren Fatih Akbaba’ya polis “300 bin lira Aziz Yıldırım’dan alıp Mecnun Odyakmaz’a verdiğini söyle” demiş. “Böyle bir şey olmadı, söylemem” dediği için 64 gün hapis yatmış. Tahkim’in gönderdiği kararda cezalar yazıyor hepsi yanlış, ‘ömür boyu ceza’ aldı diyor daha böyle bir ceza yok. Süreler yanlış. Şekip Mosturoğlu tüm kararlarda 2. Başkan olarak geçiyor. 4 kere itiraz ettik ama UEFA’ya daha bunu bile anlatamadık.”

Yargıyat kararını açıklasın

“Aynı maça birden fazla ceza verilemez, TFF bağımsızdır deniyor ama bu yargılamada hiçbir zaman iki artı iki dört etmedi. Tahkim Kararı’nda 2008 usul kanunları uygulanıyor. Bu karara göre UEFA, TFF’ye baskı yapamaz. Artık Türkiye’nin karar vermesi lazım. Futbolun üzerinde bu kadar elin olması yanlış. Bu kadar haksızlık yapılmaz. Avrupa’da demokrasi var diyorduk ama bizden beter çıktılar. Yargıtay artık davayı sonuçlandırmalı. Artı ya da eksi ne olacaksa olsun. Bu iş uzadıkça kaosa gidecek.”

CAS’ta tercih Kısmet Erkiner

CAS davalarında kulüpler kendi ülke vatandaşları olan CAS hakemlerini seçebiliyor. Yani Fenerbahçe davasında 3 hakemden birinin Türk olması mümkün. Türkiye’den CAS mahkemesinde hakemlik yapan iki isim var. Bunlardan biri Türker Aslan diğeri de Kısmet Erkiner. Fenerbahçe’nin Erkiner’i talep edeceği öğrenildi.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*