Sözleşmenin Rolu

SÖZLEŞMENİN ROLU

Kuşkusuz bütün bir ortak kültür ve doğa malvarlığı t tında olmakla birlikte, sözleşme sadece Dünya Malvarl si’ne kayıtlı varlıklara uygulanır. Uluslararası toplumu) önce en önde gelen varlıklara dikkat çekmek ve bunları ması ve gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak için b ğini örgütlemektir.

Bir varlığın listede kayıtlı olması kendisine tartışılma: gmlık kazandırmaktadır. Bu eseri korumaktan birinci sorumlu ilgili ülke, uluslararasım topluma karşı yüküı üstlenmektedir. Dünya Malvarlığı Komitesi, olumsuz d da medyanın da aracılığıyla ilgili ülkeye bu yükümlülük tırlatabilir. Bu baskılar sayesinde birçok baraj, çevreye zı rika veya aşırıya kaçan turistik altyapılara ilişkin projedı çilmiştir.

Dünya Malvarlığı Komitesi, üye devletlerden bir iste durumunda, korunmaya alman sit alanları için doğruda dahalede bulunmaktadır. Yılda yaklaşık 2,5 milyon do fonlarıyla Dünya Malvarlığı Komitesi, uzman ve malz derme, eğitim ve bilgi etkinliklerinde bulunma ve anıt yonları veya doğal parkların işletilmesi gibi büyük proje nansman kaynakları araştırma gibi katkılarla uluslararas ligini örgütleyebilmektedir.

Benzeri hareketler, Unesco’nun Yemen’deki eski ti, Şibam kenti ve Hadramut Vadisi konusunda yürütt lararası kampanyalar gibi girişimlerle de gerçekleştiri tedir.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*