SULUBOYA

SULUBOYA, su katılarak karıştırılıp kullanılabilen boya türü. Kâğıt ya da mukavva üzerine çalışılır. Suluboya, guvaş boyadan farklı olarak saydam şeklini korur. Berraktır ve çabuk bozulur. Buna karşın kullanılması daha pratik ve hızlıdır. Diğer boyalara oranla daha ekonomik olması da kullanımında önemli bir etkendir. Romantik ressamların birçoğu yapıtlarında suluboyayı kullanmışlardır. Özellikle izlenimciler, izlenimlerini kâğıda hızla aktarabilmek için akıcı ve çabukluk sağlayan suluboyayı, her zaman için yağlıboyaya yeğlemişlerdir. Eugène Bouidin, Seurat, Signac ve Cross gibi ye-ni-izlenimcilerin yanı sıra, çağımızda Dunoyer ve Segonzac suluboya resmin ustaları arasındadır.
SULUOVA, Amasya iline bağlı ve bu ilçenin merkezi olan kent, çe toprakları düzlükleri kaplar. Ti tarımı, çeşitli meyve ve şekerpaı rı ekimi yapılır. Kent aynı adlı nın doğu ucunda kuruludur. Şı fabrikası vardır. Yüzölçümü km.2, ilçe nüfusu 49.374, meı nüfusu 36.223 (1990).
SUMATRA, Batı Endonezya’d kenin en büyük adası. Kuzeyd1 da Malakka Boğazı ile Mala Yarımadası’ndan, güneyde S Boğazı ile de Cava Adası’ndan lir. Yüzölçümü batı kıyıları önü küçük adalarla beraber 471 km.2, nüfusu 28.016.000’dir torla ortasından hemen heme ye bölünen adanın uzunluğu 1 genişliği 350 km.yi bulur. Bütüı kıyıları dağlıktır; üzerinde 1 3.600 m. yükseklikte, bazıları volkan olan birçok doruk yeı Doğu ve güneydoğusu alçak, lık, çengelle örtülüdür. Adanın ca ürünleri şunlardır: Pirinç, çuk, kakao, kahve, çay, palmi] ğı ve tütün. En önemli kentleı dan, Palembang ve Padang.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*