ŞERBETÇİOTU

ŞERBETÇİOTU, kendirgillerden, çok yıllık bir bitki (Humulus lupu-lus). Yaprakları karşılıklı, sapı sarılgan olup çiçekleri ve kozalak biçimindeki meyveleri hekimlik ve biracılıkta kullanılır. Ormanların kuytu
¿7-3
W
Bir sığır şeridinin hayat evrimi: 1- Oigun yumurtalar dışkıyla atılır ve otlar arasında sığırlar tarafından yenir. 2- Sığır bağırsağında, yumurtaların kalın dış kabukları erir. 3- Serbest kalan embriyo, sığırın kan damarlarına girer. 4- Damarlarda dolaşan embriyo, sonunda adalelere gelip yerleşir. 5- Pişmemiş etlerde bulunan gelişmiş yubıurtalar, insan tarafından yenirse, bağırsaklarda olgun şerit haline döner.
köşelerinde kendiliğinden 2-3 m. boylanabilir. Daha yapımı için kuzey ülkelerinde rilir.
ŞEREFLİKOÇHİSAR, Anka bağlı ilçe ve bu ilçenin merk kent, ilçe toprakları düz ve alanları kaplar. Batısı Tuz çevrilir. Önemli akarsuyu Kı ve Beçenöküzü Suyu’dur. T mı, hayvancılık, Tuz Gölü’n üretimi yapılır. Kent, bir ova laların birleştiği yerde, Anka na karayolu üzerindedir. Y” mü 2.453 km.2, ilçe nüfusu kent nüfusu 37.534 (1990).
ŞERİA ya da ÜRDÜN, Suriye dün’de ırmak. Suriye’de Hul si’nde doğar; güneye akarak ye Gölü’nden geçer. Bura yüzünden 212 m. aşağıdadır, re Suriye-İsrail sınırında akar Gölü’ne dökülür. En öne Yarmuk’tur. Uzunluğu yakl km.dir.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*