Dershanelerin Kapanması Zarar Olur

Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı, Türkiye’nin ekonomik açıdan gelişebilmesi için kalifiye eleman ihtiyacı bulunduğunu söyledi.

Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı, Türkiye’nin ekonomik açıdan gelişebilmesi için kalifiye eleman ihtiyacı bulunduğunu söyledi. Bu manada eğitimin önemli olduğunu ifade eden Borsa Başkanı Matlı dershanelerin iyi eğitim almış neslin yetişmesinde önemli rol oynadığını dile getirdi.

Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, günümüzde dershanelerle ilgili yeni bir gündem oluşturulduğunu belirterek, şunları söyledi: “Biz işadamları olarak, iş hayatının bir parçası ve sivil toplum örgütleri olarak son dönemde büyüyen Türkiye’de, gelişen Türkiye ivmesinde son bu son süreç içinde odaklanma noktasında kendi iç meselelerimize dönmeyip, oturmuş düzen noktasında bu işlerin devam etmesini istiyoruz. Çünkü bizler sanayici ve işadamları olarak kalifiye, yetişmiş, eğitim seviyesi yüksek olan insanlara ihtiyacımız var. Bu dönemde de dershanelerimiz bu eğitim noktasında ki ihtiyaçları ciddi manada desteklemektedir. Bizler sanayiye yatırım yapan insanlar olarak yetişmiş iş gücü noktasında şu anki düzenin bozulması taraftarı değiliz. Eğitimli gençler istiyoruz ve eğitimli gençler noktasında da sivil toplum örgütlerinin bu çalışmalarında bu mevcut dershane yapısında eğitime destek olması anlamında okullardaki eğitim eksikliğini de bir taraftan da tamamlanması niyetindeyiz. Bu noktada inşallah bir ortak nokta yol bulunur ve bu süreç iyi bir şekilde devam eder. Türkiye büyümek istiyor, büyümenin de temel noktası eğitimden geçiyor. Eğitim noktasında da eksik olan sürecinde de dershanelerin kapatılmaması noktasında da desteğimiz devam edecektir.”

Dershanelerin kapatılmaması gerektiğinin altını çizen Matlı, şöyle konuştu: “Çünkü bu günkü yapıda mevcut Milli Eğitim’in okul altyapısı, yeni mesleki eğitimlerin sürdürülebilmesi için farklı alanlarda eğitim kalitesinin artması gerekiyor. Meslek okullarının artması, meslek okullarının yanında da mevcut şirketler için eğitimli insan sayısının ilave olması gerekiyor. Bu dönemde dershanelerinde kapatılması sürecine girersek, bizler iş camiası olarak yetişmiş insan, kendimizi yurt dışında güney Afrika’da olsun, batı Afrika’da olsun, veya dünyanın her hangi bir noktasında olsun büyüme hedefi olan bir Türkiye noktasında da bu yetişmiş elamanlara ihtiyacımız var. Bunların da temelinde de dershanelerde ki yetişmiş çocuklarla sağlıyoruz bunu. Bu konuda da kapatılmaması noktasında da hükümetin bunlarla ilgili ufak tefek düzenlemeler yapmasına saygılıyız ama ana kriter olarak ta bu eğitim yuvalarına insan sağlayan dershanelerinde devam etme süresi içinde sivil toplum örgütleri olarak ta kalmasından taraftarız İnşallah hükümetimizde bunlarla ilgili taraflarla toplantılarına devam edecek. Ama ana ümidimiz dershanelerin daha çok öğrenci yetiştirebilecek altyapısına destek verecek yapıda devam etmesini istiyoruz. Dershaneler kapatılmasın. Eğitim noktasında bizim eğitimli insanlar konusunda dershanelere ihtiyacımız devam etmektedir. Bu süreçte de dershanelerin devam etmesi taraftarıyız ve bu konuda da hükümetin bu sağduyulu yaklaşımı yapacağını düşünüyoruz.”

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*