Nilüfer Milli Piyango Anadolu Lisesi

 

14-22 Mart 1997 tarihleri arasında Nilüfer Milli Piyango Anadolu Lisesi’nin daveti üzerine Bursa’da Tayyare Kültür Merkezi’nde dergimizin 30 yıl etkinlikleri düzenlendi. Bilim ve Teknik Dergisi-Fotoğraf Sergisi 14 Mart’ta açıldı ve 22 Mart urihine kadar Bursalılar’dan yoğun ilgi gördü. Sergide Bilim ve Teknik dergisinin 30 yıl önce, 1967’de yayımlanan ilk sayısının kapağı ile birlikte yayın hayatı boyunca yayımlanan kapaklarından bazıları yer aldı. İzleyiciler aynı sergide Bilim ve Teknik dergisinin 1996 yılında düzenlediği “Metal” konulu fotoğraf yarışmasına katılan fotoğrafları da izleme olanağı buldular.

14 Mart Cuma günü yapılan açılışı “Popüler Bilim Yayıncılığı’ konulu söyleşi izledi. Konuşmacı Bilim ve Teknik Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Zafer Karaca idi.

15 Mart 1997 Cumartesi günkü söyleşinin konusu “İki Fotoğraf Ya-rışması”ydı. Söyleşiye konuşmacı olarak katılan Fotoğraf Sanatı Kuru-mu’ndan Tuğrul Çakar ve Bilim ve Teknik Dergisi Fotoğraf Yarışması Sorumlusu Murat Dirican, dergimizin düzenlediği fotoğraf yarışmalarını değerlendirdiler. Söyleşiye, aralarında BUFSAD (Bursa F’otoğraf Sanatçıları Derneği) üyesi de olan fotoğraf sanatçılarının katılması söyleşiyi canlı kıldı.

16 Mart 1997 Pazar günü, daha çok lise öğrencilerinin katıldığı “Meslek Seçimi” konulu söyleşi gerçekleştirildi. Konuşmacı TÜBİ-TAK-MAM Tekstil Enstitüsü SA-GEM Müdürü Berat Kırayoğlu, meslek seçimi konusundaki deneyimlerini izleyicilerle paylaştı. İzleyiciler arasında bulanan ve meslek seçimi konusunda yanlış adımlar atmış üniversiteli gençler de deneyimlerini aktardılar.

17 Mart günü TÜBİTAK-MAM Gen Mühendisliği ve Biyoteknoloji Araştırma Enstitüsü, Moleküler İmmünoloji Bölüm Başkanı Prof.Dr. Beyazıt Çırakoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı “Güncel Genetik Tartışmalar” konulu söyleşiye farklı kitlelerden çok sayıda izleyici katı-
ldı. Söyleşi, aynı zamanda genetik mühendisliğine ilgi duyan gençleri de meslek konusunda bilgilendirir nitelikteydi.

18 Mart Salı günü “Bilim ve Çocuk” konulu söyleşi Bilim ve Teknik Çocuk Dergisi Yayın Sorumlusu Didem Sanyel tarafından gerçekleştirildi. Söyleşiye çeşitli yaş gruplarından çok sayıda izleyici katıldı.

19 Mart Çarşamba günü saat 09:30’da TÜBİTAK-MAM Tekstil Enstitüsü Müdürü Bahar Akay’ın yönettiği “Bilgi İletimi ve İletişim” konulu panele çoğunluğu Bursa’nın çeşitli liselerinden olmak üzere 700’ün üzerinde izleyici katıldı. Panele, Bilkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Özgüç masaiistü elektronik yayıncılıkla ilgili konuşması ve Bilim ve Teknik Dergisi Genel Y’a-yın Yönetmeni Zafer Karaca da bilgi iletiminde basılı yayınlar konulu konuşmasıyla katıldı. İki konuşmacının abından BİLKOM tarafından multimedya teknolojilerine ilişkin bir gösteri gerçekleştirildi. Gösteri, bilgi iletiminde bilgisayar teknoloji-
siyle ilgili gelişmeleri sergiledi. Yine aynı gün saat 19:;50lda Prof.Dr. Bü-lenç Özgüç “Bilim-Teknoloji ve Sanat” başlıklı konuşmasını yaptı. İzleyiciler daha çok üniversite öğrencileriydi.

20 Mart Perşembe günü akşam söyleşisi yine Prof.Dr. Bülent Özgüç tarafından yapıldı. Söyleşinin konusu “Elektronik Yayıncılıkta Video-Ses-Resim” idi.

Tayyare Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikler süresince, dergimizin Araştırma grubu üyeleri tarafından Bursa Anadolu Lisesi, Nilüfer Milli Piyango Anadolu Lisesi, Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi ve Ulubatlı Haşan Anadolu Lisesi’nde öğrencilerle Bilim ve Teknik Dergi-si’nin hazırlanışı ile ilgili söyleşiler yapıldı.

Ulusal ve yerel basının da büyük ilgi gösterdiği etkinliklerimiz sayesinde ikibini aşkın Bursalfyla beraber olduk; fikir alışverişinde bulunduk. Sergi 22 Mart’a kadar izlemde.

Bursa’da bize büyük ilgi renlere teşekkürler…

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*