Genel

Her Saniyede 1 Kravat

Yabani hayvanlara karşı tarlalarını korumada, dağlık bölgelerdeki evlerine ulaşım gibi konularda pratik çözüm üreten Karadenizliler bu kez çoğu insanın zorlandığı kravat bağlamaya pratiklik kazandırdı. Giresunlu Sebahattin Kara, geliştirdiği teknikle saniyede bir kravat bağlıyor.
Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kravat bağlamayı Fransız bir arkadaşından öğrendiğini, daha sonra ise kendisine yeni bir teknik geliştirdiğini söyledi.
Çoğu kişinin kravat bağlamaya ilk başladığında çok uğraştığını, sonrasında ise kravatı özenerek güzel ve düzgün olması için bağlamaya çalıştığını dile getiren Kara, “Karadenizlilerin kimi ağacın tepesine ev yapar kimi başka icatlar. Ben de kravat bağlıyorum, bir Karadenizli olarak kravat bağlamaya pratik çözüm buldum. Karadenizlilerin üzerine çözüm üretmekte dünyada yok” dedi.
“Görerek olmaz, benim öğretmem lazım”
Kara, kravat bağlamanın püf noktalarını öğrenerek kendisini geliştirdiğini ve tekniği daha da ilerlettiğini belirterek, şöyle konuştu:
“Kravat bağlama tekniğim bana göre gayet basit. Kravatı elime doluyorum, altta kalan kısmını belirli yönlere çeviriyorum, üstten bir kısmını çekiyorum, bir hareketle kravatı bağlıyorum. Bunların hepsi en fazla bir saniye sürüyor. Bunu yapmak isteyenlerin benden öğrenmesi lazım, anlatsam anlayamazlar. Bu bir yetenek midir bilmiyorum ama ben bu işte gayet başarılıyım. İnsanlar kravatı güzel bir şekilde bağlanması için uğraşırlar ancak ben bunu saniyede yapıyorum. Bağladığım kravat da orantılı ve düzgün oluyor.”

‘Boğulma riski yok’
Bağladığı kravatların neresinden çekilirse çekilsin çözüldüğünü anlatan Kara, “Kravat bir kapıya ya da başka bir yere sıkıştığında insanlar boğulma tehlikesi geçirebilir ancak benim bağladığım bir kravatta böyle bir sorun yok. İstediğiniz yerden çekin çözülüyor. Düşünün bir araçtan indiniz ve kravat kapıya sıkıştı araç hareket halinde. Bu durumda risk ortadan kalkıyor ve kravat çözülüyor” ifadelerini kullandı.

Kara, kravat bağlamada kendisini yavaşlatan tek unsurun su olduğunu ifade ederek, “Suda bağladığımda saniyelerde oynama oluyor. Kravatı gözüm kapalı da bağlayabiliyorum, gözüm kapalı olduğunda hızı da fark etmiyor, yine bir saniyede bağlayabiliyorum. Şeklinin de gözüm açıkken bağladığım kravatlardan bir farkı olmuyor” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir