ROBOT AROK

Benjamin Skora, yapmış olduğu işler ve çeşitli uğraşıları ile tüm çevresindekileri hayretler içinde bırakan, çok yetenekli, adeta doğuştan mühendis bir adamdır. Otuz yıldan beri çok çeşitli konularda uğraşı veren bu yetenekli adam, hiç kimsenin işine yaramayan ve fırlatılıp atılan her tür eski eşya parçaları ile eski malzemelerden, işe yarar çeşitli eşyalar yapmayı başarmaktadır.

Bu çok yetenekli adamın en son eseri ise, yürüyen, hatasız servis yapan, çeşitli işlerde sahibine yardımcı olan ve hatta bir insan yüzüne sahip, sevimli bir robottur. Robotu görenler, hayretlerini gizleyememekte ve bir süre, büyük bir hayranlıkla hem bu canlı makineyi ve hem de yapımcısını seyretmekte Skora’yı kutlamayı daha sonra akıl edebilmektedirler

Ben Skora, bundan altı yıl kadar önce, mesleği hipnotizmacılık olmasına karşın,yaşamakta olduğu şehrin çeşitli otomobil ve eski eşya mezarlıkları ile kullanılmış ev eşyaları satan eskici dükkanlarını dolaşarak bazı şeyler toplamaya başlamıştır.

Çevresindeki insanların meraklarına karşın, kim seye bfrşey söylemeyen bu yetenekli adamın arka bahçesinde bir süre sonra, değerleri toplam olarak yaklaşık 2000 Dolar olan çeşitli eski otomobil parçaları ve eski buzdolabı motorları bir yığın halinde top lanmış bulunuyordu.
Parçaların toplanmasından yaklaşık üç yıl kadar sonra da yapmayı tasarladığı robotu AROK’un planları ve görüntüsü,Ben Skora’nın kafasında canlanma ya başladı.

Uzun ve büyük sabır isteyen çalışmalardan sonra doğan bu sevimli robotun ağırlığı 105 kg. boyu 1.90 m. olup, gerektiğinde 60 kg. a kadar olan ağırlıkları ve her türlü eşyayı çok büyük bir rahatlıkla kaldırabilmektedir.

Bu mükemmel eseri meydâna getirmek için u-zun süre çalışmış olan yetenekli Mr.Ben Skora, sonuçtan çok mutlu olduğunu ve robotunun, kendisine hemen her işte yardımcılık ettiğini söylerken, AROK’un yüzüne bakarak gülmektedir.

Ben Skora’nın söylediğine göre, robotun şimdiki değeri, çalışma saatlerine ödenecek ücretin 20 Dolar olması halinde, yaklaşık olarak 500.000 Dolar olmaktadır ki, bu yetenekli adam çok kıymetli bir yardımcıya sahip olmakla, çalışmalarının sonucunu olumlu bir biçimde almış olmaktadır.

AROK, evin içinde Bayan Skora’nın en sevdiği dostu ve en büyük yardımcısı olup, elektrikli süpürge ile evi tertemiz yapmakta, çöpleri bahçeye çıkarıp çöp tenekesine dökmekte, yemek servislerinde yardımcı olmakta ve sahiplerine, istedikleri zaman çeşitli içkiler getirmektedir.

Bu sevimli robot aynı zamanda Bayan Skora ile konuşabilmektedir de. Gerçi bunu yaparken dudakları oynamamakta ve sadece hoparlörden ses verebilmektedir ama, bu bile Bayan Skora’yı mutlu kılmakta ve çok kez güldürmektedir.

Hiç kuşkusuz tüm beceriler, robotun her hareketini elindeki elektronik aygıtla kontrol eden baba Skora’nın dikkatli gözleri önünde yapılmaktadır.

Robot AROK’un konuşması, sırt bölümüne yerleştirilmiş olan küçük bir ses kayıt aygıtının çalıştırılması ve daha önce banda alınan konuşmaların, bir hoparlörden duyulması şeklinde olmaktadır.
Başarılı bir çalışma yapmış ve mükemmel br eser oluşturmuş olan Ben Skora, başarısını sürdüreceğini ve eserini daha da geliştireceğini söylemektedir. Skora halen, yeni bir neslin ilk çocuğu olaca-olan AROK H’nin yapımı için gerekli çalışmalarır sürdürmektedir ki, bu ikinci robot hiç kuşkusuz birinciden daha karmaşık donatımlara sahip olup, daha mükemmel olacaktır.

Ben Skora, bir süre sonra AROK’un neslinin çoğalacağını ve belki de bu sevimli robotun torunlar-nın 2000 yılının bazı evlerinde, sahiplerine büyü«l bir bağlılıkla yardım edebileceklerini söylemekte mutluluk içinde gülmektedir. PeterTatiner %

 

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*