Haber |Esed’in Türkiye’ye kirli tezgahı deşifre oldu!| Haber

Haber  |Esed’in Türkiye’ye kirli tezgahı deşifre oldu!|   Haber

haber

haber

Esed tarafından Türkiye’ye yönelik “kirli tuzağı” deşifre oldu….
Dünyanın 4. büyük kimyasal silah stokuna sahip olan Esed’in adamları tarafın konulduğu belirtilen videoda güya Özgür Suriye Ordusu’nun Türk şirketi Tekkim’den aldığı kimyasallarla silah ürettiği iddia ediliyor.
Esedçiler, “Muhalifler Türk hammaddesiyle kimyasal silah üretti” diye propagandaya başlarken, Muhalifler ise “Esed’in tezgahı” diyor.
İRAN VİDEO YOUTUBE YÜKLENDİKTEN SONRA HABER YAPTI
Öte yanda bu video youtube yüklendikten hemen sonra İran ajansı Abna “Türk hammadesiyle kimyasal teröre doğru” başlığıyla bunu servis etti.
TEKKİM ADLI TÜRK ŞİRKETİNDEN AÇIKLAMA
Bu arada Tekkim kimyadan konuyla ilgili açıklama geldi: “Bu açık provokasyon. Yurtdışına satışımız yok. O maddelerden kimyasal silah üretilmez”
Bu tezgahın tam da Esed kimyasal silah kullanabilir haberleri sonrası gelmesi de dikkat çekti.
İşte Vatan Gazetesi’nden Uğur Koçbaş’ın haberi
Suriye’de 20 aydır devam eden isyanda şimdi dünya, Esad yönetiminin elindeki kimyasal silahları kullanıp kullanmayacağı konusuna kilitlenmiş durumda. Her şey New York Times’ın dünyanın en büyük 4’üncü kimyasal silah stokuna sahip Suriye’de, bu silahların depolandığı tesislerinde hareketlilik gözlendiğini yazmasıyla başladı.
Ardından İngiliz The Guardian, Suriye’nin tüm askeri seçeneklerde başarısız olması nedeniyle kimyasal silah kullanma seçeneğini değerlendirdiğini duyurdu. Sonrasında Arap TV kanalı El Arabiya, Suriye’nin kimyasal silahın son hazırlık aşaması olan karışım işlemine başladığını duyurdu.
Ertesi gün İngiliz Times gazetesi hareketlilik tespit edilen tesislerin sayısını 35 olarak verdikten sonra İsrail medyası da kimyasal silahların Halep’e doğru yola çıktığını ileri sürdü. Hatta ABD’nin bu silahların kullanılması durumunda ABD, Türkiye, İngiltere, Fransa, Ürdün ve İsrail F-16’larının katılacağı bir müdahale için planların hazırlandığını belirtti.
Son olarak dün de Amerikan NBC televizyonu, Suriye rejiminin savaş uçakları tarafından atılacak füzelere Sarin gazı yüklediğini, füzelerin uçaklara yüklenmesi için de Esad’ın onayının beklendiğini ileri sürdü. Her haberden sonra Washington rejiminden gelen, ‘Kimyasal silah bizim kırmızı çizgimizdir. Böyle bir hamleye kalkılırsa bunun sonuçları olur’ açıklamasına Suriye dün yine ‘Kendi vatandaşlarımıza asla kimyasal silah kullanmayız’ yanıtını verdi.
VİDEO YOUTUBE’A KONULDU
Ancak öğle saatlerinde video paylaşım sitesi YouTube’da yayınlanan bir görüntü bir anda tartışmayı alevlendirdi. Yaklaşık 8 dakika uzunluğundaki görüntülerin başında, Türk kimyasal laboratuvar firması Tekkim’e ait yüzlerce kimyasal bir depoda istiflenmiş olarak gösteriliyor.
Ardından bir cam fanus içinde iki tavşan görülüyor. Hazırlanan karışımla tavşanlar gazlanıyor ve can çekişen hayvanların saniyeler içinde gerçekleşen ölümü ekrana yansıtılıyor. Hemen ardından Esad rejimine muhalif olduğu iddia edilen bir kişi, ‘Olanları gördünüz mü? İşte sizin de kaderiniz bu olacak Aleviler.
Sizi tavşanlar gibi öldüreceğiz. Gazı soluduktan 1 dakika sonra öleceksiniz’ diyor. Suriye’de Esad yanlısı İngilizce yayım yapan Syria Tribune gazetesi tarafından yayınlanan videoda kullanılan gazın sinir sistemini etkileyen bir kimyasal olduğu iddia edildi.
İran haber ajansı Abna da ‘Suriye’de Türk hammaddesiyle kimyasal teröre doğru’ başlığıyla servis ettiği haberde “Suriye’nin muhaliflere karşı kimyasal gaz kullanacağını iddia eden Suriyeli muhaliflerin, rejim yanlılarına karşı kullanmak üzere kimyasal gaz üretmeye çalıştıkları ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.
İRAN AJANSI ÇARPITTI
Haber şöyle devam ediyor: El Kaide marşlarının çalındığı ve Arapça “Üretilen gazın Suriye’deki Alevilere karşı kullanılabileceği” tehditlerinin savrulduğu videonun en ilginç yanı ise laboratuvara çevrilen odada bulunan Türk malı kimyasallar. Görüntülerde bir Türk firmasına ait onlarca kimyasal madde görülüyor.
Tavşanları birkaç saniye içinde öldüren gazın da bu Türk malı kimyasallarla üretildiği tahmin ediliyor. Muhaliflerin Türk firmasına ait kimyasal ürünleri nasıl ele geçirdiği ise bilinmiyor. Türkiye’den satın alıp mı oraya götürdükleri yoksa Suriye’deki herhangi bir fabrikadan mı çaldıkları meçhul.
Ancak son görüntüler ile Suriyeli muhalifler içinde ağırlıkları gittikçe artan El Kaide’nin kimyasal silah peşinde olduğu ve bunu ele geçirmesi durumunda kullanmaktan çekinmeyeceği iddiaları da güçlenmiş oldu.
GÖRÜNTÜLER KURGU
İran ajansı ve Suriye’de rejim yanlısı yayınlar bu ifadeleri kullanırken videonun internette dolaşmasıyla birlikte bu görüntülerin ‘kurgu’ olup olmadığına ilişkin tartışma da başladı. Türk firması Tekkim internet sitesinden, ‘Özel bir paylaşım sitesinde yayınlanan görüntülerle yayındaki kişilerle ve amaçları ile firmamızın uzak yakın hiç bir ilişkisi yoktur.
Bu video ile ticari markamız karalanmaktadır. Gerekli girişimler ilgili merciler nezdinde yapılmaktadır ‘ açıklamasını koydu. Videonun YouTube’da Esad yanlısı bir kanalda yayınlanması da şüpheleri artırdı.
Videoyu Suriye rejiminin çektiği, bu şekilde kendisini kimyasal silah kullanma hazırlığında olmakla suçlayan batıya da ‘Asıl kimyasal silahı muhalif teröristler kullanıyor’ dedirtmek istediği iddia edildi.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*