KENDİNİZ OLMA CESARETİNİ GÖSTERİN

KENDİNİZ OLMA CESARETİNİ GÖSTERİN

Bir milyon doların üzerinde varlığa sahip bir adam tanıyorum. Oysa onu görseniz, çok sınırlı bir geliri olduğunu düşünürsünüz. İki takım elbisesi, iki gömleği, muhtemelen iki çift de çorabı vardır. Halbuki tanıdığım en cömert insanlardan birisidir. Bir fikri ya da projeyi desteklemek için gözünü kırpmadan yüz bin dolar harcayabilen bu adam kendisi için bir kuruş bile harcamaya yanaşmaz. Birinci sınıf yerlerde seyahat etmeyi, lüks şeylere para harcamayı israf olarak değerlendirir. Ona göre parayı gerçek anlamda kullanmak ya da inandığı bir projeyi desteklemek üzere bekletmek çok daha akıllı-cadır. Bu insan hayatını değiştirmeyi düşünmüyor. Bu da onun seçtiği yaşam biçimi.

Büyük bir bireyci olan Henry David Thoreau, “Herkes duyduğu trampet sesine doğru yürümeli,” diye yazıyor, “Her birimizin ayrı bir trampetçisi var; başkasının trampet sesine doğru yürüyenler hayata uyum sağlayamazlar.”

George Chapman ise şöyle yazıyor:

Kendi kendisinin yasası olan insana hiçbir yasa gerekmez

Hiçbir yasayı çiğnemez o ve gerçek bir kraldır.

Kendiniz <1 Olma Cesaretini Gösterin Yukarıda sözünü ettiğilıştırabileceğimizi biliyoruz, başkalarına karşı cömert olan ; gerektiği konusunda uya-sesine doğru yürüyor. Günümi pekleştiğini bilmiyoruz. Ben trampet sesine uyum sağlama jey biliyorum. Örneğin, elek-berlerini dinlemek yerine, b£;üpün içine sokmayı düşün-rultusunda hareket etmeye çayle bir şeye kalkışırsam ha-olup bunalıma giriyor, kuvvelunda kalırım. Ya da çıplak lerle yaşıyorlar. geçireceğimi de bilirim.

Bizimle bireysellik kazan [ediği şey, hayata direnme-bizlere seçim hakkı da sunuyoı menin ve onları suçlamanın şeyi yapar ya da güvenlik içi erek stres oluşturmanın çok rının istediklerini yaparız. HJilinçaltının çalışması hak-inancma göre Düşünceyi ku kusursuz çalışması için en-yimler, kendimizle ilgili inam i önemli olduğunu anlarız, oluşturur. “İnandıklarınız si ıekten daha önemli bir şey Yüce Öğretmen. ak kullanmak, öğrenebile-

Evrensel Bilinçaltı öylesine
DÜŞÜNCELERİNİZİ GÖSTERİN
Düşün ve Zengin Ol şöyle yazar:

Yalnızca düşünceleriniz üze hipsiniz. Bu insan için en önemli Bu insanın yüce doğasını yansıtı sayesinde yönlendirebilirsiniz. Kej
ad
arzu-
o kadar duyarlıdır ki her VE ONLARI İYİ I^r isteğimizi yerine getirir.

ya da öneriyi tatbik eder. O utsuz oluyor ya da oruz?
anın yolu bilincimizi kul-
MEK
yen kişi, başka hiçbir şeyi yönetaşündüğümüz zaman, tıpk
larınıza ilgisiz kalmanız gerekiyo sun. Düşünceniz sizin ruhsal var

ruyun ve kullanın. İrade gücü sizdn(jini tekrarlamayı, türünü

|me işini yürüten bilinçtir.

Birçok insan kendi hayat netin kapılarını zorlayabilece mizdeki cennet alemi” denen den önce düşüncelerimize hâ
rundayız. Cennete kestirmedLrannııza çalışacaktır. To-
yve veren ağaca dönüşmesi başlar. Tohum toprak altın-
düşünce tohumlarını ele ^ıu ekeceğimizi seçmek bize en birinin bahçesine

vereceğim. (Jenesis 13:15)

“Evrenin yaratıcı Güç’ü sizin vasıtanızla iş görüyor” demiş Robert Collier, ‘Yüksek Potansiyelin Yasası’ adlı kitabında, “Gelmiş geçmiş en büyük çıkışı olabilirsiniz o gücün. Yapmanız gereken yalnızca şekil verecek kalıbı hazırlamaktır; o kalıp da düşüncelerinizle biçimlenir. En büyük arzunuz nedir? En çok istediğiniz şey nedir? İnanın ve sahip olun. En önemli düşünceniz bu olsun, düşüncenizi bunda yoğunlaştırt. O zaman bu düşüncelerin gerçekleşmesi için gereken her şeyi kendinize çekersiniz.”

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*