Rekabet Akıllı Telefonları Ucuz Hale Getirecek!

Rekabet Akıllı Telefonları Ucuz Hale Getirecek!

Akıllı telefon pazarında şimdi yeni bir oyuncu var. Çin çıkışlı bu firmanın ismi OnePlus… Son derece düşük fiyata çok yüksek seviyeli telefonlar üretme sözüyle ortaya çıkan firma, Samsung Galaxy S5 ayarında bir telefon olan OnePlus Onemodeli ile büyük ilgi topladı zira telefonun fiyatı Galaxy S5’in yarısı kadardı. Ancak One modelinin fiyatını yarıya çekmek için süper parlak AMOLED ekran, su geçirmez kasa ve kalp ritmi sayacı gibi özellikler telefonda bulunmuyor.

Çin’de, milyonlarca adet satılan ve Çin dışında hiç bilinmeyen başka birçok marka bulunuyor. Bu telefonlar da, Çin dışındaki pazarlar artık model/kalite rekabetinden çıkıp fiyat rekabetine döndüğünde, kendilerini dünyaya tanıtarak müşteri aramaya hazırlar. Gerçi, Çin’deki akıllı telefonlar da, Türkiye şartlarına göre çok ucuz sayılmaz. 350 dolar seviyesinde satılan bu yüksek seviye telefonların fiyatı, gelişmekte olan ülkelerdeki kimi insanların bir yıllık gelirine denk geliyor. Fakat gerçek de şu ki, telefon üreticilerinin milyarlarca yeni telefon satabilecekleri tek pazar da, bu ülkeler… İnsanların düşük geliri nedeniyle daha önce akıllı telefon sahibi olamadığı bu ülkeler telefon üreticileri için hala bakir bir alan. Ancak üreticiler de biliyor ki, bu ülkelerde telefon satabilmek için gerçekten ucuz modeller üretmek gerekiyor.

Rate this post
Rate this post

2 yorum

  1. bunlar çok güzel ve bilgilendirici haberler

    • ilginiz için teşekkür ediyorum
      benim buradaki amacım siz değerli teknoloji severleri en son teknoloji haberleriyle bilgilendirmek ve sizlerden gelen sorulara ve ayrıntılı bir şekilde cevap vermektir
      iyi günler diliyorum

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*