Hakimin İsteğine Göre Birçok Tweete Erişim Yasağı Geldi

Hakimin İsteğine Göre Birçok Tweete Erişim Yasağı Geldi

Twitter fenomeni olan Fuat Avni’nin hesabının erişimine kapatılmasının ardından birçok gazetecinin attığı tweetlere de erişim engeli kararı alındı. Yasaklanmayla ilgili haberleri, hesapları hakkında mahkeme kararının alındığı gazetecilerin kendileri duyurdu.

Gazeteci Arzu Yıldız’ın Twitter hesabından yaptığı açıklamada mahkeme kararıyla alınan Twitter adreslrinin listesini yayınladı. Yıldız, yayınladığı listeyle birlikte, “hesap adresimin kapatılması istenmiş. Yeni Türkiye’de başka türlüsü beklenemezdi. Bu zihniyetle bırakın Yeni Türkiye’yi, Ortacağı’ı bile değiliz. Herkese küfür eden aktrollere yönelik bir rahatsızlık yok anlaşılan. Onların hesaplarına bir şey yok” paylaşımında bulundu.

Yine adı listede bulunan Hanım Büşra Erdal’ın Twitter hesabından yaptığı açıklamada, bu erişim yasağının Twitter hesaplarına değil, sadece belirlenmiş tweetlere yönelik olduğunu belirtti. Bu tweetlerin kaldırılmasını İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimi Bekir Altun’un istediği bildirildi.

Twitter’ın belirlenen bu tweetler üzerine, kullanıcılarına mail yoluyla uyarıda bulundu. Twitter, ilgili hesap sahiplerine aşağıdaki uyarıyı gönderdi:

“Sayın Twitter Kullanıcısı,
… yazılı Twitter hesabınızla ilgili Twitter’a ulaşan bir şikayet / mahkeme kararı hakkında sizi bilgilendirmek amacıyla bu e-posta mesajını gönderiyoruz.
Söz konusu yazışma ile Tweet(ler)inizin Türk hukukunu ihlal ettiği iddia edilmektedir. Bu Tweet(ler) hakkında ileride bir işlem yapmak durumunda kalabiliriz. Kullanıcı hesabınızdan aşağıda belirtilen içeriği gönüllü olarak kaldırmak isterseniz, lütfen bizi derhal bu e-posta mesajına cevap vererek bilgilendiriniz:
Eğer sizinle yanlışlıkla iletişime geçtiğimizi düşünüyorsanız ve/veya ekteki yazışma sizin Twitter kullanıcı hesabınızla ilgili değilse, lütfen bu e-posta mesajına cevap vererek bizi en kısa zamanda bilgilendiriniz.
Bu e-posta mesajı ile yapılan bildirim, hukuki bir tavsiye niteliğinde değildir. Bu konu hakkında bir hukuki danışmana başvurmak isteyebilirsiniz.
Saygılarımızla,
Twitter Hukuk Ekibi”

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*