Facebook’ta İlişki Durumu Paylaşılmalı mı, Paylaşılmamalı mı?

Facebook’ta 5 binden fazla kullanıcıyla birlikte yapılan ankette, Facebook’taki ilişki durumu açıklanmalı mı yoksa açıklanmamalı mı diye bir soru soruldu. Sonuç olarak ‘ilişki durumu açıklanmamalı’ daha ağır bastı.

Sonuçlara bakıldığında hem kızların hem de erkeklerin yarısından fazlası, Facebook’ta ilişki durumunun açıklanmasının gereksiz olduğu ortaya çıkıyor. Peki ilişki durumunun paylaşılması, kullanıcılarının özel hayatına etkisi nasıl oluyor?

Sosyal medyada bu tarz paylaşımların yapılması ilişkiye zarar verir diyenlerin olduğu kadar, aksini düşünüp bunun ilişkiye olan sadakati gösterdiğini söyleyenler de var. Bu soruya cevap veren İletişim Uzmanı, Eğitmen ve Sosyal Medya Danışmanı Nurhan Demirel’in kitabına göre anket düzenleyen KızlarSoruyor, üyelerine aynı soruyu sordu.

5165 kişinin katıldığı ankette karışık olarak cevap veren kadınların ve erkeklerin yüzde 48’i ilişki durumunun açıklanması gerektiğini söylerken yüzde 52’lik kısım ise ilişki durumunun paylaşılmaması gerektiğini savunuyor.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*