Hoparlörle Ateşi Söndüren Alet Yapıldı

Mühendisler, yıllardır sonik dalgaları kullanarak ateşleri söndürmek için uğraşıyorlar. Anlaşılan o ki mühendislerin yapamadığını, iki elektrik mühendisi öğrencisi başarmış gibi gözüküyor. Bu hayat kurtaran proje daha prototipaşamasında ama oldukça başarılı gözüküyor.

Viet Tran ve Seth Robertson isimli iki öğrenci George Mason Üniversitesi’nde yaptığıkları çalışmayla dikkatleri üstlerine çektiler. Kendi ceplerinden harcadıkları 600 dolarla elle kullanılan bu prototipi oluşturdular. Düşük frekanslı ses dalgaları yayan bu hoparlör, ateşin kaynağına doğru tutulduğunda ateşi söndürüyor.

İki öğrenci, düşüncenin patentini alarak gelecek yıllarda ürünü geliştirip markete sunmaya hazırlanıyor. Okulun yayınladığı videoda Tran belkide bu aleti bir mutfak robotu olarak sunabileceklerinden bahsediyor. Böylece mutfak kaynaklı yangınların kolaylıkla söndürülebilmesini sağlayacaklar.

Bu sistemi mutfak robotu olarak kullanmak dışında, başka robotlarla birleştirip daha başarılı bir çalışma yapabileceklerini düşünüyorlar. Örneğin, uçan bir drone ile birleştirdiklerinde orman yangınlarındakullanılmak üzere üretime geçebileceklerinden bahsediyorlar.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*