Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’da cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları;

Ben son iki haftadır yapmış olduğum toplantıda bir şey ifade ettim. Bu süreçleri başlatan benim. Biz demokratik açılım olarak başlattık. Aldığımız mesafeyle birlik ve kardeşilk projesine dönüştürdük. Akil insanlarla birlikte de bunu çözüm süreci olarak taçlandıralım istedik. Karşı çıkanlar da oldu sahiplenenler de oldu.

“BİZİM BURADAKİ DERDİMİZ…”

Bizim burdaki derdimiz, ülkede birliğin berberliğin Türk, Kürt, Laz, Çerkez vs. yani 78 milyonun kardeş olduğu bir yapıyı tesis edelim istedik.

7 Haziran seçimleri aslında bir umuttu. Öyle oldu ki 7 Haziran’dan sonra arzu edilmeyen çok çok çirkin olaylar, demokrasinin güçlü hale geleceği beklenirken tam aksi olaylar oldu. Bunun tabi öncesi sonrasında 6-7-8 Ekim olayları en talihsiz gelişmeydi. 50 vatandaşımız o zaman öldü. Öldürülenler Kürt vatandaşlarımızdı, öldürenlerd e Kürttü. Sokaklara davet eden kimdi, bölücü terör örgütünü arkasına alan siyasi partinin eş başkanıydı. Çok ciddi destekler verdiler. Zaman geldi eline saz verdiler.

“TAM MANASIYLA BÖLÜCÜDÜRLER”

Bunların tek derdi bu ülkeyi nasıl böleriz, nasıl karıştırırız… Biz bölücü değil falan bunlar yalan… Tam manasıyla bölücüdürler, kendilerini gizliyorlar.. Maalesef bu ülkenin evlatlarını birbirine düşürme gayretindiler. Canımız çok yanıyor, şehitlerimiz oluyor. Ailelerine sabırlar diliyorum ama bu mücadele esnasında bunların olacağını, olabileceğini ben inanıyorum ki TSK’daki kardeşlerimiz hepsi biliyor. Bu işte zaferle çıkacağız, zaferle çıktığımız zaman bütün şehitlerimi bu ülkede hayırla yad edilecektir, kanları yerde kalmayacak.

“ÇÖZÜM SÜRECİ BUZDOLABINA KONMUŞTUR”

Şuanda gelinnen noktada çözüm süreci artık buzdolabına konmuştur. Devlet milletinin huzuru ve refahı için üzerine düşen görevi yapmalıdır. Emniyet teşkilatımızburada ne geliyorsa ellerinden sonuna kadar yapmaktadır. Halkımız kendi içindeki bölücü terör örgütü mensuplarını da ayıklamak durumundadır. Gerekirse güvenlik güçlerini haber vermek durumundadır.

Bölücü değiliz sözleri tamamen yalan kendilerini gizliyorlar. Bu ülkenin evlatlarını birbirine düşürme gayretindeler. Bizim güvenlik güçlerimizin de hepsinin bir amacı ve gayesi vardır. Bu ülkenin beraberliği ve bütünlüğüdür. Köşelerinden yazdıkları yazılarla bu milletin birliğini bozmaya gayret edenler de şunu bilmelidir, lanetliyorlar ve lanetleyecekler.

“BEŞTEPE’Yİ TANIMAYANI, ADRESİNİ BİLMEYENİ NİYE DAVET EDEYİM?”

Cumhurbaşkanının yetkileri bellidir. Televizyonlarda çok şey konuşuluyor. Ben cumhurbaşkanı olarak yetkilerimi biliyorum. Yetkilerimi de sonuna kadar kullanmak istiyorum. İki siyasi partiyle ciddi süreç geçirdiler. Necite alabildiler mi alamadılar. Ana muhalefet partisine görev verilmesi konuşuluyor. Beştepe’yi tanımayanı, Beştepe’ye niye çağırayım ki?

“ÜLKEYİ ERKEN SEÇİME GÖTÜRECEĞİM”

Cumhurbaşkanı ülkeyi seçime götürebilir. Ülkeyi erken seçime götüreceğim. Şuanda açıklanan tarih 1 Kasım. 1 Kasım’da da Türkiye tekrar seçimi yaşayacaktır.

Rate this post

Cevapla