2011 HUSQVARNA TE 630

2011 HUSQVARNA TE 630

2011-husqvarna-te-630

2011 de Amerika birleşik devletlerinde satışına başlanılacak olan geleceğin güzelleri Husqvarna dizaynırları tarafından her yönden araştırılarak geniş bir AR-GE çalışması ile ortaya çıktığı motordan anlayanlar için ilk bakışta hemen belli oluyor. Husqvarna motorları yeni sahibi BMW ile zorlu ve rekabetçi bir yolda, BMW dünya off-road motorlarında kendini zaten kanıtlamıştı. Husqvarna küçük motorlardan büyüğüne kadar, gelişmekte ve ürün yelpazesine, 250 cc’ den güçlü sınıf 630 makinalarına kadar yeni modeller sunuyor. TE630 ve SM630 ise bu yılın sunulan en kuvvetli ve yeni modelleri oldu.1

2011TE630 Husqvarna BMW’ nin yeniden canlandırmak istediği spor modeli, şirketin İtalya’ daki merkezinde motoru büyük bir zevkle test ettik. Modelin SM versiyonu olağan motosikletlerle aynı ekipmanlarla donatılmasına rağmen, bazı özel detaylar, sürüş tecrübeleri ve teknik ekipmanlar ile farkını ortaya koyuyor. ilk olarak motorun görünüşü eski TE6I0 dan oldukça farklı ama asıl önemli değişiklik içeride, çift dirsekli motor SOHC dizaynı ve ateşleme sistemi sayesinde yeni modeli 570 cc den 600cc ye yükseltilmiş. Husqvarna bunu aynı silindire (76,4mm) daha büyük çap (98- 100mm) uygulayarak motorun çalışma performasını artırmış görünüyor. Husqvarna SM5I0 dan türetilmiş silindir kafası 12.4:1 kompresör rasyosu ile yakıt karışımını ideal hale getirmiş.

2 3
Yakıt injeksiyon sistemini 42 mm’ den 45 mm’ ye çıkaran mühendisler %20 güç artışı sağladığını iddia etmektedir. Soğutma sistemi su ısı sensörü- nü elektronik selenoit île entegre ederek radyatörde kullanmaktadır. Aynı zamanda sistem yeni türbin çarkı ve su pompası ile tamamlanmış. DOCH makinanın ürettiği daha fazla güç ile yakıt kullanımının ince ayarı mükemmel olarak tasarlanmış. TE özellikle off-road veya zorlu parkurlarda üstün bir araç. Husqvarna herhang bir modifiye gerektirmeden Amerika’ nın 50 eyaletti- nin sokaklarında yasal olarak dolaşabildiği için kendisiyle gurur duyuyor. Bunu da eklemeden geçmemek lazım… Bizim gördüğümüz tek gerçek sorun 34
ise rölantide seyrederken gaz kolunun çeyrek tur dönmesiyle diğer tüm Fİ donanımlı motorlarda olduğu gibi büyük bir güçle yer değiştirmeye neden olması oldu. Bunu 250 cc’ lik bir makinada çok önemsemeyebilirsiniz fakat iş 600 cc’ lik bir makinaya geldiğinde, makinada gaz koluna küçük bir dokunuş motoru sarsarak itecek kadar güç ürettiriyor. Husqvarna’ nın yakıtla ne yapacağını ve onu en performanslı nasıl tüketeceğini çok iyi ayarlayabildiği de bir önemli aynntı olarak karşımıza çıkıyor. Yeni motorlarla %20 güç artışı sağlanmış olduğunu deneyimledik. Kullanılabilir bir miktar tork her zaman mevcut. Çoğunlukla yarım gazla seyrederken motor titreşimi hissedilebilir durumda.

Gaz kolu herhangi bir viteste 1/3 açıldığında geniş, kare aynalar bulanıklaşmaya başlıyor. Aksi halde bu aynalar çok geniş bir görüş alanı yaratıyor. Pedallardaki kauçuk yastıklar iyi birer çözüm fakat ne zamanki titreşim bütün vücuduna seleden ve gidondan ulaşıyor o zaman mükemmel çözüm olmadığını anlıyorsunuz. Pedallardaki kauçuk yastıkların ilavesi vites mekanizmasının altına girmesini engellemiş görünüyor. 2011 Husqvarna TE630 büyük Japon modelleriyle aşıkatmak için yaratılmış görünüyor. Sadece 600 cc’ lik bir model olmasına karşın daha büyük modeller olan KLR650, Suzuki DR650SE ve Honda XR650L ile başa baş boy ölçüşür.

Yeni stil ve yeni teknoloji, performans özelliklerine rağmen aradaki fiyat farkına değip değmeyeceğini 2011 Nisan sonunda satıcıların podyumuna çıktığı zaman göreceğiz. Yakıt olmadan 145 kilogram ağırlıkta, Alüminyum gidonları, geniş ve oturacak yerden kolay bir uzanma ile yola hakim olabiliyoruz. Kalkmak ve oturmak çok rahat, Metzeler Karoo lastikleri, çekişi çok iyi sağlıyor, bizim favori DS lastiğimiz olmadan, test binişimizde hiçbir problem yaşamadık. 18 inç arka tekerleğinin, off-road da biniciler için ciddi büyük bir fayda olduğunu not etmeye değer buluyorum. Bazı yarışmacılar, lastik seçimini sınırlayan 17 inç kullanır ama husky, knobblysta kabul edebilir.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*