2016 yılının en çok beğenilen otomobilleri

2016 yılının en çok beğenilen otomobilleri

1

Bu yıl otomotiv sektöründe yeni trend, hafif ağırlıktaki arabalar. Dünya çapında isim yapmış araba üreticilerinden her biri, yeni yıl için oldukça yenilikçi kararlar aldı. 2016 yılında piyasaya çıkacak olan bu araçların daha hafif ağırlıkta ve bu nedenle de çok daha hızlı olmaları beklenilmektedir.
Öncü motor şirketleri, kendi tasarım oyunlarında büyük bir adım atmışlardır. Bu nedenle de 2016 otomotiv sektörü için tam anlamıyla tarz bir yıl olacağa benziyor.
Otomobillerin bazıları fiyat etiketleri ile bütçemizi aşacak gibi görünse de satın alabileceğimiz uygunlukta modeller de yer almaktadır. Hatta lüks otomobil markaları, modellerinin fiyatlarını daha fazla sürücünün kullanabilmesi için düşürmeyi planlamaktadır.

İşte 2016 yılının en çok arzulanan otomobilleri…

Ferrari F12 TDF

2

Ferrari F12 TDFİtalyan devinin yeni gözdesi Ferrari F12 TDF modelinin adında yer alan TDF kısaltması, Tour De France’yi temsil etmektedir. Tour De France adı, bilindiği gibi uzun mesafeli bisiklet yarışını tasvir etmek amacıyla verilmemiştir. Bunun yerine, ünlü bir motor yarışını anmak amacıyla kullanılmıştır. F12 TDF modeli, Ferrari F12 Berlinetta’dan türetilmiş bir dizel otomobildir.
TDF modelinin 770 beygir gücü üreten 6.3 litrelik V12 motoru, üretimdeki en güçlü ikinci doğal emiş sistemine sahip motordur. TDF ayrıca markanın ilk arka teker direksiyonuna sahip modelidir ve saatte 0’dan 100 kilometrelik hıza 2.8 saniyede ulaşmaktadır.
Bu model, hem tarzı hem de teknolojileri ile modern bir arabadır ve benzersiz bir profile sahiptir. Bu özelliklerinin yanı sıra TDF, F12 Berlinetta modeline göre camlarının çıkarılmasından dolayı 110 kilogram daha hafiftir.

Cadillac CTS-V

1
Cadillac CTS-VCadillac CTS-V modeli bu yılki Detroit otomobil fuarında gösterime sunuldu. 354 km/s hıza sahip oldukça hızlı bu sedan, Alman markalarının egemen olduğu bu sektörde söz sahibi olabilmek için üretilmiştir.
CTS modeli 2003 yılında üretilmiştir ve Cadillac her yıl bu modeli rakiplerinin seviyelerine ulaştırabilmek için geliştirilmeye çalışmaktadır. CTS-V modeli; Audi RS, BMW M ve Mercedes AMG için önemli bir rakip haline gelmiştir.

Cadillac CTS-V 640 beygir gücüne sahiptir ve 0’dan 100 kilometrelik hıza BMW M5 modeli gibi 3.7 saniyede ulaşabilmektedir. Yüksek hıza ulaşmasına rağmen bu aracın motoru susturucu sayesinde oldukça sessiz bir şekilde çalışmaktadır.
Ayrıca bu aracın tekerlekleri lastik ömrünü uzatmak ve viraj kavramalarını maksimize etmek için kauçuk bileşiklerden yapılmıştır. Pilot Super Sport lastikleri, özellikle bu araba için uyarlanmış şekilde Michelin tarafından yapılmıştır. Bu canavarda ayrıca Performans İzleme Yönetim Sistemi, Performans Veri Kaydedici, 1.880 kilogram gibi hafif ağırlıklı özellikler de bulunmaktadır.

Chevrolet Corvette Stingray

1

Chevrolet Corvette StingrayEski versiyonları gelmiş geçmiş en pahalı Chevrolet modelleri arasında yer alırken, yeni Stingray modeli ise listemizde bulunan en uygun fiyatlı otomobillerden biridir. 455 beygir gücü, 624 Nm tork üretimi ve güce göre ağırlık bakımından piyasada bulunan birçok süper arabaya rakip olabilecek düzeydedir.
Stingray, 0’dan 100 kilometrelik hıza 3.7 saniyede ulaşabilmektedir. Çoğu insanın açılır kapanır bir tavan için tercih ettiği üç düzeyli targa kilidi bulunmaktadır ve bu aracın cabrio versiyonunun yanı sıra coupe sürümü de bulunmaktadır. Aynı zamanda 8 inçlik MyLinch dokunmatik ekranında bulunan Apple CarPlay uygulaması ile de sürücülerine bir sürü kolaylık sunmaktadır.
CarPlay, otomobilin ekranında Apple Maps, iPhone, iMessage ve müzikleriniz ile entegre edilebilmektedir.

Audi R8

1

Audi R8Twitter ve Instagram gibi sosyal medya hesaplarına bu göz kamaştıran aracın görüntüleri sızdığından dolayı Audi’nin planları bozuldu. Audi R8, Modüler Sportif Sistem mimarisi bulunan ünlü R8 modelinden türetilmiş olup ondan 45 kilogram daha hafif şekilde tasarlanmıştır. Şasisi Lamborghini Huracan modeline ait olsa da Huracan modeline göre daha fazla alan ve konfor içermektedir.

Bu özelliklerinin yanı sıra depolama için aracın ön koltuklarının arasında da boşluklar bulunmaktadır. 10 silindirli bir yol canavarı 2016 Audi R8 daha geniş, daha düşük ve önceki modelden daha dinamik bir görünüşe sahiptir. Bu araçta ilk kez sert yapılı performans lastikleri kullanılmıştır.
610 beygir gücü ile 560 Nm tork üreten motoru sayesinde bu enfes otomobil, 0’dan 100 kilometrelik hıza 3.5 saniyede ulaşabilmedir ve maksimum hızı saatte 330 kilometredir.

McLaren 570S

1

McLaren 570SSport Serisi’nin müdürü olan Donna Falconer tarafından “bugüne kadar üretilmiş en kullanışlı ve fiyat bakımından en uygun McLaren” olarak kabul edilen ilk 570S modeli, yine de çoğu insanın bütçesinin üzerinde bir fiyat etiketine sahip. McLaren muavine mavisi 570S Coupe versiyonu markanın en gözde sürümlerinden bir tanesidir.
Otomobilin arkadan çekişini birleştiren sengmenti, motor düzeni ve karbon fiber yapısı da McLaren’in ilkleri arasındadır. Bu araç günlük kullanım için üretilmiş olsa da üzerinde küçük ayarlamalar yapılarak yarışlarda da kullanılabilir.
562 beygir gücü üreten motoru sayesinde 0’dan 100 kilometrelik hıza 3.2 saniyede ulaşabilmekle beraber 328 km/s hızı ile Porsche 911 Turbo S ve Lamborghini Huracan modellerini geride bırakmaktadır.

BMW 2 Serisi M235i

1

BMW 2 Serisi M235iM235i modeli, 0-100 performansı ile en iyi BMW modelleri arasında yer almasa bile hem bir M modeli otomobil hafifliğini hem de standart bir coupe araba özelliğini taşımaktadır. Bu araç 2000’lerin E46, M3 modelleri ile benzer yapı ve görünümlere sahiptir.
Ancak bu versiyonda, 320 beygir gücünü maksimize edebilmek, duruşları daha kısa hale getirebilmek ve dönüşleri zorlanmadan yapabilmek için bir turbocharger kullanılmıştır.
100 kilometrelik hıza 4.3 saniye ulaşan bu model, sahip olduğu direksiyon ile kolay ve rahat bir sürüş sağlamaktadır. Küçük arka koltuklara sahip bu arabanın geri kalan her şeyi, araba severler tarafından tam not almıştır.

Acura NSX

1

Acura NSXEn uzun motor ömrüne sahip 10 otomobil markası arasında yer alan Acura, yeni NSX modeli ile karşımıza geliyor. Bagaj kapasitesi küçük olsa da 550 beygir gücü ve gelişmiş tasarımı bu durumu fazlasıyla telafi etmektedir.Porsche 918 Spyder modeli ile karşılaştırıldığında, bu aracı hem elektriksel olarak hem de motor torku ile kullanmak mümkündür. NSX proje lideri Ted Klaus’a göre 2016 NSX, “bir insan merkezli süper arabadır.
Halen daha başlangıçtaki SX özelliklerini kaybetmemiş olsa da bu modelin tasarlanabilmesi için fazlasıyla para ve zaman harcanmıştır.

Nissan Maxima

1

Nissan MaximaYıldızları gölgede bırakan süper arabalar arasında yer alan GTR Nismo modelinin üreticisi Nissan, yeni bir heyecan verici araba ile karşımıza geliyor. Nissan’ın “dört kapılı spor otomobil” olarak tanıttığı sekizinci nesil Maxima, heyecan verici performansı ve tasarımı ile bir spor sedandır.
Maxima modelinin 2016 versiyonu önceki modellere göre 37 kilogram daha hafiftir ve arttırılmış 10 beygir gücü ile 300 beygir gücüne sahiptir. Aynı zamanda geçmişteki olumsuz özelliklerinden birçoğu azaltılarak yeniden tasarlanmıştır.
Güzel iç tasarımı, harika eklentileri, düz tabanlı direksiyonu, uzaktan çalıştırma ve eşsiz navigasyon özellikleri ile bu kusursuz otomobilden vazgeçemeyeceksiniz.

Ford Focus RS

1

Ford Focus RSÖnümüzdeki ilkbaharda ABD’de piyasaya sürülecek olan 2016 model Ford Focus RS modeli için ön siparişler çoktan alınmaya başlanmıştır. 350 beygir gücü, 414 Nm tork üreten motoru ve hatta yanlama için üretilen düğmesi ile oldukça ideal bir modeldir.
RS modeli, Ford firmasının 2020 yılı boyunca üreteceği on iki performans aracından bir tanesidir. Dört çekişli sürüş keyfi sunan bu araç, yarış arabasının becerileri ile aile otomobili görünümünün harmanlanması ile oluşturulmuştur.

Ford Mustang GT Coupe

1

Ford Mustang GT CoupeFord Mustang GT Coupe modelinin 2016 versiyonu, kendinden önceki tüm zamanların en karizmatik Mustang modelleri arasında yer alan türevlerine göre daha sofistike!
Çoklu bağlantı koluna sahip arka süspansiyonları ile daha rahat ve daha fazla izole edilmiş iç kısma sahip bu otomobil, sanırım herkesin hayallerini süsler.

Yeni GT Coupe modelinde uyarlamalı hız sabitleme ve kör nokta uyarı sistemi bulunmaktadır. 435 beygir gücü üreten 5.0 litrelik Coyote V8 motoru sayesinde 0’dan 100 kilometrelik hıza 4.3 saniyede ulaşabilmektedir. Premium coupe modelinin değeri klasiğe oranla daha yüksektir.
Bu gösterişli canavar; geliştirilmiş otomatik klima kontrolü, yolcular için sıcak ya da soğuk olabilen deri ön koltukları, etkileyici ses sistemi ve seçilebilir sürüş modu gibi inanılmaz özelliklerle karşımıza gelmektedir.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*