Raks Kaset

RaKs KaSeT

Raks, Türk şirketler grubu , Aslan Önel‘in girişimiyle 1964‘te temelleri atılan, 1990’lı yıllarda dünyanın en büyük ikinci kaset üreticisi firması olan ve aynı zamanda telekomünikasyon, ev aletleri ve elektronik alanında faaliyet göstermiş şirket, Mayıs 2007’de ise iflas ettiğini açıklamıştır.

Raks Müzik ile Müzik Yapımcıları Birliğinin kuruluşuna öncülük eden ve geliştirdiği hologram sistemi ile Türkiye’deki korsan kaset hareketlerini ciddi oranda düşürmeyi başaran şirket aynı zamanda 1985’te Berlin‘de düzenlenen dünyanın en büyük elektronik fuarı IFA‘ya katılan ilk Türk firması olmuştu. Dünya çapında 55 ülkeye Manisa‘daki fabrikasından ihracat yaparken 1999 yılı ve sonrasında gelen buhranla çöküş sürecine girdi; bir dönem 2700 olan çalışan sayısı 2000’li yıllarda 400’e indirildi ve 2007 yılına gelindiğinde de iflas etti.

2007 yılından sonra isim hakkı Asan Dağıtım ve RK Teknoloji firmaları tarafından kullanılarak marka piyasaya tekrar geri dönüş yaptı.

 Bir dönemler Türkiye’nin en zengin şirketlerinden Raks günümüzde çıkan DVD , VCD türlerine ayak uyduramayıp iflas etmiştir.
 raks kaset görsel ile ilgili görsel sonucuraks kaset görsel ile ilgili görsel sonucu
Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*