Sülük Tedavisi Nasıl Yapılır…!

Sülük Tedavisi Nasıl Yapılır

Ne zaman ki 16 yıldır çektiğim  ağrılarımı dindiren sülük 16 yıllık felçli ayaklarıma yeniden can veren uykusuzluklarımı diindiren sülük sen ne şifalı imişsin biz bilmezmişiz şükürler olsun rabbimeki prostat sıkıntımızı gideren sülüğü yaratmış rabbim sen sifayı verensin biz arayıp bulmamakla hata etmişiz .

SÜLÜK TERAPİSİ

sülük
Sülük Terapisi (Dr. Aidin Salih “Gerçek Tıp – Yitik Şifanın İzinde”)
Nehir, göl ve ırmaklarda yaşayan, Allah tarafından insan ve hayvanların toplar damarlarını temizlemekle görevlendirilen sülükler, eski çağlardan beri tedavi için kullanılır. İnsanları ve hayvanları tutan sülükler 105 farklı enzim ve bioaktif madde salgılar. Bu aktif maddelerin etkisiyle damarlardaki tıkanıklık erir, kan sulanır, kan dolaşımı düzelir, kan basıncı normale döner, zararlı mikroorganizmaların üremesi ve iltihaplanması durur, ağrılar azalır, bağışıklık sistemi uyarılır.

Bu maddelerin psikolojiyi ve enerji dengesizliğini düzeltmede de büyük etkisi vardır. Bu sebeple eskiden beri sülükler nazar ve büyü tedavisinde de kullanılır.sülük

Sülükler 3-6 ayda bir defa beslenirler. Emdikleri kanı, içindeki mikroplarla birlikte tamamen hazmederler. Onun için hastalık bulaştırma riski yoktur.

Geçmeyen yara, egzama, uyuz, sedef, vitiligo, mantar, yılancık gibi her türlü cilt hastalığında, ameliyat sonrası yara izi, çürük, morluk ve çillerde sülük kullanılabilir.

Damar tıkanıklığı ve dolaşım bozukluğundan kaynaklanan varis ve basur gibi rahatsızlıklar, tiroid, hipofiz, yumurtalık, erbezi, prostat, rahim, kalp, karaciğer, dalak, akciğer, göz ve kulak hastalıkları, MS, alzheimer, parkinson, fıtık, ateşli şişlikler, çıban, kangren gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır.

Yüz, kafa, boyun, sırt, bel, makat, rahim ağzı, kuyruk sokumu gibi her bölgeye uygulanabilir. Sülükler düştükten sonra sülüklerin tuttuğu her noktaya mümkünse birkaç defa kupa kapatılıp iyice vakumlanır.

Göz travması sonrası göz tansiyonu, göz damarlarında kanama, gözyaşı kanalında tıkanma, arpacık, katarakt başlangıcı için göze yakın bölgelere, örneğin şakaklara, iki taraftan gözün yanlarına, alt veya üst göz kapağına, çene altına;

Beyinde damar tıkanıklığı ve dolaşım bozukluğu, Sara, MS, Alzheimer, Parkinson ve dişeti hastalıkları için dişetleri, burun delikleri, kafa arkası, kafanın iki yanı, kulaklar arkası, boyun ve çene altına;

Sara hastalığı, ağız ve dil yaraları için ağız içi, dil altı, dil, dişetleri, burun delikleri, kulak içi ve kulak arkasına;

Rahim, yumurtalık, tesis ve prostat hastalıklarında dişetlerine, bel-kuyruk sokumu, kasıklar, makat, makat-cinsel organ arası, erbezleri ve rahim ağzına;

Karaciğer ve dalak hastalıklarında kürek kemikleri arası, kürek kemikleri altı, memelerin altı, makat, dizler ve ayaklara;

Bel ve boyun fıtığında fıtık yerine;

Tiroid bezi hastalıklarında tiroid üzerine sülük konur. Sülükler düştükten sonra sülüklerin tuttuğu her noktaya birkaç defa kupa kapatılıp iyice vakumlanır, nodül varsa, çıkarmaya çalışılır.

Uyarı : Nadir de olsa nodüllü guatra sülük konduğunda arteriyel kanama görülebilir. (Kan, nabız atışı gibi dalgalanarak fışkırabilir) bu kanama küçük arteriolden kaynaklanır. bu kanamanın da tehlikesi yoktur ancak aşağıda anlatıldığı şekilde kanamayı durdurmak gerekir.

Sülük kullanımı için en iyi zaman ilkbahar, sonra sonbahardır.

Sülükler siyaha yakın, kahverengi, toprak rengi, ince, küçük başlı ve fare kuyruğu gibi olmalıdır. Bu sülükler suyu temiz, yeşil yosunla kaplı ve kurbağası bol göllerde bulunur. Kurbağa yaşamayan kokuşmuş sularda ya da hızlı akan suda yaşayan yeşil, mavi, siyah, kıllı, büyük başlı, karnı kırmızı ve sırtı yeşil sülükleri kullanmak doğru değildir. Yara, ödem ve aşırı kanamaya sebep olabilir.

Kendisi toplayıp sülük kullanmak isteyen, kuyruğundan başaşağı tutup kusturmalı, sonra yıkamalı, yarısına kadar su doldurulan kavanozda 2-3 gün bekletilmelidir.

Sülük uygulanacak bölge ılık su ile yıkanıp, kuru lif ile masaj yapıldıktan sonra sülükler yerleştirilir. Sülükler, en önemli akupunktur noktalarını bulur, vücudun en kirli kanını emer, doyduktan sonra düşerler. Uzun süre düşmeyen sülükler üzerine biraz su, tuz veya karbonat serpilebilir. Sülükler düştükten sonra, kanamayı devam ettirerek daha çok atık madde çıkartmak ve yarayı temizlemek amacıyla noktalar üzerine kupa kapatılabilir. Sümüksü pıhtı, gaz veya tıkanıklık çok ise, 3-4 defa kupa kapatmak gerekir.

Sızıntı şeklindeyse, 10-12 saat kanamayı durdurmamak gerekir. Çünkü yalnızca kirli kan dışarı atılır, vücutta temiz kanı dışarı atacak bir mekanizma yoktur.

Kanamanın olduğu bölge, kuru temiz bir bezle kapatılır. Gerekirse, ceviz kabuğu külü veya kuru nar kabuğu tozu basarak kanama durdurulur. Büyük hekimlere göre, esneme, mide bulantısı ve bayılma hissi gelene kadar beklemek daha iyidir. Bu belirtiler kan hacminin %20’den fazlası kaybedilince görülür. Kan hacminin %30’dan fazlası kaybedilince tehlike oluşabilir (tahminen 1,5 litre). Ancak bağışıklık sisteminin devreye girmesiyle, bu noktaya gelmeden, hasta doğal olarak bayılır. Bayılmayla birlikte kalp atışları yavaşlar, tansiyon düşer, kanama otomatik olarak durur. Bugüne kadar sülük tedavisinde, kanama sebebiyle bayılan kimseye rastlanmamıştır.

Sülük sayısı, seansların sıklığı ve kanamanın durdurulup durdurulamayacağı hastanın kan durumuna göre ayarlanır.

Kullanılan sülükleri temiz bir dereye veya göle bırakmalı, beklemek gerekirse hergün veya iki günde bir suları değiştirilmelidir.

Uyarı : Kan sulandırıcı kullananlar sülük tedavisinden 3 gün önce ilacı bırakmalıdır.

Kiraz,vişne ve limon kanı sulandırdığı için 2-3 gün öncesinden itibaren yememek gerekir.
Ağrı kesici, ateş düşürücü, aspirin ve antibiyotik kullananların kan üretimi baskılanmış olabilir. Bu tür hastalar sülük tedavisini kan sayımı ile yapmalı, 3 sülükle başlamalı, iki seans arası 3 haftadan daha sık olmamalı, sülükler düştükten sonra kanamayı durdurmalıdır.
Adet gören kadına, organ nakli yapılanlara, diyaliz ve hemofili hastalarına sülük konmaz.
Sülük tedavisi aç karna ve abdestli olarak yapılır.
Dr. Aidin Salih / Gerçek Tıp – Yitik Şifanın İzinde

Sülük tedavisi atardamar ve toplardamar tıkanıklıkları başta olmak üzere birçok dolaşım sistemi hastalığında, varis, iltihaplı ve iltihapsız romatizmalar, iktidarsızlık, cinsel güç artırıcı etki (afyodizyak), üreme organı rahatsızlıkları ve kısırlık, epilepsi çeşitlerinde, yumuşak doku romatizmalarında, felç, kısmi felç, sedef, egzama gibi cilt hastalıklarında hemoroid’de, göz tansiyonu (glokom) ve buna bağlı görme kayıplarında, migrende ve her türlü baş ağrısı, yüksek tansiyon, troid’e bağlı şişmanlık hormonal bozukluklar ve buna bağlı şişmanlık, sivilce, irin, astım ve bronşial hastalıklar, yanık vakaları, iyileşmeyen yaralar ve ameliyat izleri kangren, Meniere Hastalığında ve bazı işitme kayıplarında başarıyla kullanılmaktadır.

Ayrıca Ortopedi ve Rekonstrüktif Cerrahi kapsamında, kangren gelişmekte olan kopuk organ tamirlerinde de tüm dünyada yaygın biçimde kullanılmaktadır.

Son olarak sülüğün güçlü antioksidan etkisi nedeniyle Koruyucu(Preventif) Tıpta da kullanımından bahsetmek gerekir ki; yılda bir defa yapılan Sülük Tedavisi, o yıl içinde enfeksiyonlar başta olmak üzere birçok hastalığa karşı koruyucu etki göstermektedir.

 

Beyin Felç için Sülük Tedavisi Uygulaması Noktaları Sülük Uylulaması Felç İçin

1. uygulama kuyruk sokumu 6-8 adet arası sülük kullanılır.

2. uygulama karaciğer bölgesi 8 adet sülük kullanılır.

3. uygulama Kulak arkası ve şakak bölgesi 2 şer adet sülük kullanılır.

4. uygulama ense bölgesi 7-12 adet sülük kullanılır
Geriye kalan seanslar 2. 3. 4 uygulamaların tekrarıyla devam eder. Tedavi 12 seans arasında sürmektedir. 2. 3. 4 uygulama 1 seans olmaktadır.

Seans aralıkları 4 ila 7 gündür.

sülükle prostat tedavi edilebiliyor 

Türkiye’de binlerce yıldır kullanılan sülük tedavisi Amerika’da yeniden keşfedildi. ABD’deki Emory Üniversitesi Medikal Onkoloji ve Hematoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Küçük, sülük salyası ile prostat kanserini tedavi etti. Kanserin önlenmesi konusunda araştırmalar yapan Prof. Küçük, TÜBA’nın gerçekleştirdiği Kanser ve Gıda Sempozyumu’nda bilim dünyasını alt üst eden araştırmalarını açıkladı.

SALYASI PROSTATA ÇARE

ABD’nin her yıl 27 milyar dolar tamamlayıcı tıbba sigorta dışı cepten kaynak aktardığına dikkat çeken Prof. Küçük şunları kaydetti: “Alternatif tıbbı bilimsel olarak çalışmalıyız. Veriye dayanan bilimsel bilgileri aktarmalıyız. Soya, manolya, yeşil çay, Akdeniz bitkileri, sülük… Bunların hepsi kansere iyi geldiğine dair bilimsel araştırmalar var. Ekibimle sülük salyasını alıp prostat kanseri olan farelere verdik. Bu farelerde kemoterapi verdiğimiz zaman hayvanlardaki tümör hiç büyümedi. 10 bin dolarlık ilaçla sülük salyası verdiğinizde aynı etkiyi yapıyor. Üstelik sülük salyasının hiçbir yan etkisi yok, sağlam olan hücreleri öldürmüyor. Haftada bir deri altına verdiğimizde hayvanlarda kemoterapi verilmiş etki yapıyor. Haftada iki verdiğimizde tümörlü hücreler küçülüyor. Hiçbir yan etkisi yok.”

Sterile edilmemiş sülük kullanırsam ne olur ?

Sterilize edilmeden, kişilerin bu sülükleri dikkatsizce kullanmaları bilinen ve bilinmeyen enfeksiyonlar kapma ihtimali açısından büyük risk taşımaktadır.

Bir hastada kullanılan sülükler, başka bir hastada da kullanılabilir mi?
Bir hastada kullanılan sülükler kesinlikle başka bir hastada kullanılmadan imha edilmelidir. Böylece kan yoluyla bulaşan hastalıkların geçişi engellenerek güvenli bir tedavi sağlanmaktadır. Sülükler ilk kullanımda ürettikleri salgıyı boşalttıklarından ikinci uygulamada aynı etkiyi gösteremezler.

Sülüklerin medikal alandaki ilk kliniği yaklaşık 2500 yıl önce kurulmuştur… Mikro cerrahide ve plastik cerrahide Tedavi edilecek bölgede küçük bir ısırıkla işe koyulan bu küçük omurgasız hayvan kirli kanı emerek vücudun kan dolaşımını sağlar. Mikro cerrahide ve plastik cerrahide kullanımı yaygınlaşan bu hayvanlar özellikle mikro cerrahi uzmanlarınca “ MADEN “ olarak tasvir edilirler.

İngilizler Sülüğe: CANLI ECZANE adini takmışlardır…

MODERN TIPTA KULLANIMI:
Cerrahide kullanım: Modern tıpta postoperatif olarak Hirudo medicinalis uygulanmaktadır.

Hirudo medicinalis venöz konjesyon için standart tedavi olarak kullanılmaktadır. Venöz konjesyon nedeni cerrahi olarak düzeltilemiyorsa Hirudo medicinalis geçici olarak perfüzyon seviyesini artırmak ve kanlı doku içinde fizyolojik gereklilik sağlamak için kullanılır.
Oral ve maksillofasiyal cerrahların sülük kullanımı konusunda bilgili olmaları gereklidir. Çünkü bunların hem travmatik hem de yeniden yapılan kitlelerin tedavisinde küçük ama çok önemli rolü vardır.Sülükler özellikle plastik cerrahiden sonra mikrosirkülasyonu düzelttiğinden yararlı etkileri vardır.

Tedavi öncesi antibiyotik profilaksisi:
Antibiyotik profilaksisi uygulanmadığı sürece sülüklerin kullanıldığı hastaların % 20’ sinde Aeromonas’ tan (Aeromonas veronii biovar sobria) kaynaklanan enfeksiyonlar görülebilir. Sülükler Aeromonas ve diğer bakteri türlerinin taşıyıcıları olduğu için uygun antibiyotik profilaksisi sülük tedavisine ihtiyaç duyan hastalara uygulanmaktadır.

Halk arasında hipertansiyon, hematom, baş ağrısı gibi nedenlerle kullanılan Hirudo medicinalis’ in Plasmodium berghei’ yi bulaştırabildiği ve buradan hareketle de özellikle sıtmanın endemik ve epidemik olarak bulunduğu bölgelerde kullanılmasının enfeksiyonun yayılması açısından tehlikeli olabileceği saptanmıştır.

Etki mekanizmaları:
Hirudin, Hirudo medicinalis’ ten elde edilen kuvvetli bir trombin inhibitörüdür. Hirudin ve bazı hirudin benzerlerinin, tıpta sıkça kullanılan heparine oranla oldukça kuvvetli antikoagülan olarak belirli avantajlarının olduğu gösterilmiştir.

Fizikokimyasal ve klinik çalışmalarda hirudine olan yoğun talep nedeniyle çeşitli rekombinant sistemler, önemli miktarlarda biyolojik olarak aktif hirudin elde etmek için bakteri, mantar ve daha yüksek ökaryotlar kullanarak geliştirilmiştir. Hirudin trombin ile özel olarak etkileşimde bulunarak trombüs olşumunu engeller.

Diagnostik amaçlar için, hirudin diğer antikoagülanlardan daha üstündür. Çünkü mineral, protein ve hücresel kan bileşenlerini minimal oranda değiştirir. Bu yüzden rekombine hirudin içeren kan örneği tüpü (UBT) geliştirilmeye çalışılmaktadır.

Hirudo medicinalis tükrüğünden izole saratinin ,Von Willebrand Faktörü’ nün kollajene bağlanmasını önler. Antitrombotik terapötik potansiyeli olabilir.

Hirudo medicinalis tükrük salgısı kallikrein inhibitörü de içerir.

Bir Hirudo medicinalis’ in emdiği ortalama kan hacmi 2.45 ml dir. Sülüğün ayrılmasından sonra ilk 2 saatte 2.21 ve ilk 4 saatte 2.50 ml pasif kanama olur Sülük ısırığının 1.6 cm çaplı dairesel çevresinde yüzey perfüzyon artışı olur ve aynı alan bir süre sonra normal cilt rengine döner.

Sülüğün Zararları

Sülüğün zararları, sülük tıp camiasında sıkça başvurulan tedavi yöntemlerinden biridir. Çoğu insan sülük tedavisini iğrenç ya da zararlı bulsa da sülüğün sağlık için faydaları inanılmaz çoktur. Sülük tedavisinde sülük, vücutta hastalıklı alana bırakılarak uygulanır. Sülük hastalıklı alanda pis kanı emerek bölgeyi temizler. Tedavi boyunca sülükler vücuttan 150 gram kadar pis kan emer. Sülüklerin ağız kısmında bulunan bazı enzimlerin ağrı kesici etkisi vardır. Ayrıca bu enzimler kan pıhtılaşmasını engeller.

Sülüğün Zararları

  • Sülük bazı vakalarda işe yaramayabilir ya da bazı yan etkilere yol açabilir. İşe yaramadığı kişiler;
  • İleri yaşlarda olanlar
  • Sigara kullananlar
  • Küçük çocuklar
  • Parfüm kullananlar
  • Cilt yapısı soğuk olan kişiler olarak sıralanabilir.

Sülük tedavisinin başarılı olması için tedaviye başlamadan önce cilt ısıtılmalıdır. Ayrıca parfüm ve esans gibi kokular varsa cilt bu kokulardan arındırılmalıdır. Sülük tedavisi doğru uygulandığında her hangi bir yan etki oluşma ihtimali çok düşüktür. Tıpkı sinek ısırığı gibi bir acı ve ağrıya yol açar.

Sülük Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Sülük tedavisine başlamadan önce kullanılacak olan sülükler 3 gün boyunca cam bir kavanozun içinde tatlı suda bırakılır. 3 gün boyunca sülükler suyun içinde şişer. Vücuda sorunlu bölgeye bırakılır, bölgedeki pis kanı emerek hastalığı tedavi eder.

Sülük Hangi Hastalıkların Tedavisinde Kullanılır?

  • Migren
  • Baş ağrısı
  • Akciğer tedavisi
  • Tromboz
  • Damar tıkanıklığı
  • Eklem ağrıları
  • Her tür çıbanlarda
  • Göz bebeği bozukluğu
  • Kalp hastalıkları
  • Alt bacak toplar damar patlaması
  • Her türlü burkulmalarda
  • Kıl dönmesinde
  • Kan oturmasında
  • Karaciğer yangısında
  • Kalp kapağı iltihabında
  • Basur hastalığında
  • Kan pıhtılaşmasında
  • Hormon hastalıklarında
  • Diş eti iltihaplarında
  • Kulak çınlaması ve uğultusunda
  • Lif yırtılmasında
  • Safra kesesi iltihabında
  • Menenjit hastalığında
  • Zehirli guatr hastalığında
  • Diyabet hastalığında
  • Testis iltihabı ve şişmesinde sülük tedavisi başarıyla uygulanabilir.

Sülük Tedavisi Kimler İçin Uygun bir Tedavi Seçeneği Değildir?

  • Kan inceltici ilaç kullananlar
  • Demir eksikliği olanlar
  • Hemofili hastalığı olanlar
  • Kemoterapi tedavisi görenler
  • Şoka girmiş kişiler
  • Dolaşım sistemi üzerinde etkili bir tedavi seçeneğidir.
  • Duyma ile ilgili sorunların tedavisinde kullanılabilir.
  • Sülüğün antioksidan özelliği vardır. Bu özelliği ile vücudu enfeksiyon ve enfeksiyon hastalıklarına karşı koruyucu etkisi vardır.
  • Mide kanaması olanlar
  • Düşük tansiyon hastaları
  • Kan kanseri olanlar
  • Beyin kanaması geçirenler
  • Adet dönemindeki bayanlar
  • Tansiyonu düzensiz seyredenler
  • Lenf bezi hastalığı olanlar için uygun bir tedavi yöntemi değildir.

Sülüğün Faydaları

  • Epilepsi hastaları için etkili bir tedavidir.
  • Migren ve baş ağrısına karşı faydalı olur.
  • Tiroid ve yüksek tansiyon nedeni ile oluşan kilo problemlerine karşı etkilidir.
  • Cinsel isteği arttırıcı etkisi vardır.
  • İktidarsızlık için kullanılabilecek bir tedavi seçeneğidir.
  • Bronşit ve astım tedavisi için kullanılabilir.
  • Kangren nedeni ile organ kopmalarında yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.
  • Kısmi felç ve felce karşı faydalıdır.
  • Yanık tedavisinde kullanılabilir.
  • İyileşmeyen yaralar ve ameliyat izlerine karşı faydalıdır.
  • Egzama ve sedef gibi cilt hastalıklarının tedavisinde faydalıdır.
  • Göz tansiyonu ve görme kusurlarına karşı kullanılabilir.
  • Hemoroide karşı faydalıdır.
  • İltihaplı ve iltihapsız romatizma ağrıları için kullanılabilir.
  • Üreme sisteminde oluşan sorunlara karşı ve kısırlık tedavisi için kullanılabilir.
  • SÜLÜK TEDAVİSİVücudunda 2 adet vantuzu var. Baş kısmında 3 adet cene var Her çenede 60-80 adet diş var. Dış derileri fazla kıvrımlıdır. Vücutlarında 34 adet halka var. Vücutlarında kıl bulunmaz. İnce bir tabaka ile kaplı (KÜTİKULA) Dişlerinin ucunda oluk-delik var. Bu şekliyle dişler enjeksiyonda kullandığımız iğneler gibidir. Dişler hiçbir zaman epidermise zarar vermez. Ağız bölgesi sülüğün en önemli organıdır. Son derece hassas kemo-ısı-dokunma reseptörlerine sahiptir. Doğru yeri ısırmak için cildi son derece dikkatli bir şekilde tarar. Özellikle üst dudağı cildi muazzam bir şekilde inceler. Sülüklerin çok iyi bir boşaltım sistemleri vardır. Kendi içindeki maddeleri boşaltabilme yeteneği vardır. Sülüklerin kondukları kaplardaki su boşaltım ürünleri ile doludur. BU SU DEĞİŞTİRİLECEĞİ ZAMAN ÇİÇEKLERİN ALTINA DÖKÜLÜRSE İYİ BİR ÇİÇEK BESLEYİCİSİDİR. Bu suları cilt bakımında da kullanan yerler var. Sülüklerin duyuları çok gelişmiştir. Dokunma, ışık ve tat duyuları özellikle gelişmiştir. Bu nedenle fazla koku, ışık ve ses zararlıdır. Sülükler hermafrodit canlılardır. Hem erkek hem de dişi genital organlarına sahiptir. Sülük kendini dölleyince bir ay sonra KOZA denilen bir oluşum gelişir. Bunun içinde 5 adet yumurta vardır. Bir ay sonrada bu yumurtadan sülük çıkar. Bir sülük 5 koza oluşturur. Her kozadan 5-30 yumurta elde edilir. Tıbbi sülükler yırtıcıgillerdendir. Bilinmeyen su yataklarından sülük toplanmaz. Çünkü virüsler sülüğün vücudunda ölünceye kadar yaşarlar. Bu nedenle bir sülük bir kez kullanılır. Bilinen 600 çeşit sülük vardır. Ancak tıbbi açıdan iki tür sülük kullanılmaktadır. HİRUDO MEDİCİNALİS HİRUDO VERBANA Etkinlik açısından birbirine üstünlükleri yoktur.Ama en çok kullanılan hirudo verbanadır. Hirudo medicinalis uzun zamandan beridir kullanıldığından artık eskisi gibi bulunamıyor. Tedavide kullanılan sülüklerin bir yaşında olması en idealdir. Midelerinin büyük bir depolama kapasitesi vardır. Bir defada kendi ağırlığının 10 katı kan emebilirler. Bir kere beslenen sülük iki yıl boyunca bununla idare edebilir. Sindirimini midesinde yaşayan pseudomonas hirudinis adlı bir bakterinin yardımı ile yapar. Emecek kan bulamadığında da anaerobik sindirim yapabilme kapasitesine sahip. Kendi içindeki maddelerle çok uzun süre yaşayabilir. Solunum fonksiyonunu derisi yoluyla yapar. Sülüklerin en sağlıklısını hastada uygulamak gerekir. Sağlıklılığın işareti ise hareketlilikle gizlidir. Sağlıklı sülük hızlı hareket eder.Sülüğün etkisi salyası yoluyladır. Salyasındaki özellikler; Kanın pıhtılaşmasını engelleyici (Antiagregan) Oluşmuş pıhtıyı eritici (Fibrinolitik) Ağrı kesici (Analjezik-Antiromatizmal) Mikrop öldürücü (Antibakteriyel) Tansiyon dengeleyici (Antihipertansif) Kas gevşetici (Miyorelaksan) Bağışıklık sistemini düzenleyici (İmmun modulatör) Stres giderici (Anksiyolitik) etkilere sahiptir.Tahminlere göre salyasında 120 civarında biyoaktif madde vardır. Ama genellikle ısırdığında her zaman bu maddelerin tamamını vermez. İlk anda 30 kadar maddeyi gönderir. Salyadaki bu maddelerin hepsinin etki mekanizmaları açıklanabilmiş değildir.Bugüne kadar isimlendirilmiş olanlar;
    • Hirudin
    • Calin (saratin)
    • Apiraz
    • Destabilase
    • Hirustasin
    • Bdelline
    • Hyaluronidaz
    • LDT (Leech-derived triptaz inhibitörü)
    • Elgine
    • Delin
    • Faktör Xa inhibitörü
    • Kompleman komponentleri
    • Karboksipeptidaz A inhibitörleri
    • Histamine like maddeler
    • Kolinesteraz
    • Anestezikler

    HİRUDİN Antitrombotik etki gösterir. Fibrini parçalar. (fibrinolitiktir) Bunu yaparken hastanın kan değerlerini bozmaz.

    İspatlanmış etkilerinden biri; Sülük salgıları aterosklerozu engeller. Damar cidarını rahatlatır. Damarları gençleştirir.

    APİRAZ Enflamasyonu engeller.

     

    EGLİN Enflamasyonu engeller. (Antienflamatuar etki) Aynı zamanda alfa kemotripsin inhibitörü.

    DELİN Tripsin inhibitörü

     

    CALİN Kollajen Von Wllebrand faktör bağlayıcı. Kanın pıhtılaşmasını önlemede etkili.

    HYALÜRONİDAZ Vücuttaki biyoaktif maddelerin daha derin dokulara yayılmasını sağlıyor. ÖNEMLİ: Hyalüronidaz nedeni ile sülük tedavisi kanserli hastada uygulanmamalıdır. Hyaluronidaz kanserin metastaz riskini arttırıyor.

    KİNENAZ Bradikinin aktivitesini azaltır. Ağrı bradikinin aracılığı ile taşınıyor. Bradikinin parçalanınca ağrı azalıyor. Dolayısı ile sülük tedavisi ağrıda bu madde nedeni ile çok etkilidir.

    BDELLİNE Antienflamatuar etkinin oluşmasını sağlayan önemli bir madde.

    DESTABİLASE Fibrinolitik etki. Hirudinin etkisini destekler.

    KARBOKSİPEPTİDAZ A İNHİBİTÖRLERİ Isırık yerindeki kan akışını arttırırlar.

    HİSTAMİN LİKE MADDELER Isırık yerinde kan akışını arttırır. Sülük tedavisi sırasında oluşan allerjik reaksiyon bu nedenledir.

    KOLLAJENAZ En mükemmel etkilerden birini oluşturur. Ameliyat sonrası yapışıklıkları ve skarları önler. Ayrıca ameliyat sonrası yapılan sülük tedavisi dokulardaki ödemi de rahatlatmada son derece etkilidir.

    Sülük salgısındaki enzimler ; Mikrosirkülasyonu arttırır. Sülük tedavisi mikrosirkülasyonu arttıran en önemli doğal tedavi olduğundan organ transplantasyonlarında da çok önemli bir tedavidir. Rejenerasyonu arttırır.

    Problemli bölgeye yapıştırılan sülük kutano-kapiller şant oluşturur. Bu da dekonjesyon oluşmasını tetikler.

    Salgıdaki enzimler hipotansif etkiyi arttırır. Dolayısı ile hipertansiyonda sülük tedavisi oldukça etkilidir.

    Sülüklerin İMMUN-STİMULAN etkisi kanıtlanmıştır. Hastaların derilerinde lezyon oluşmamışsa immun sistem patolojisine işaret edebilir. Salgıdaki enzimler anti ödem etkilidir.

    Lenfo staz ve damar stazında oldukça etkilidir. Stazı fazla olan hastalarda kan sızıntısı uzun olur.

    Sülük salgısındaki maddeler önemli olduğu için Hipotansif veya kaşeksik hastalarda sülük ısırtılıp hemen bırakması sağlanır. Burada amaç salgıdaki enzimlerin hastaya geçmesini sağlamaktır. Sülük ısırır ısırmaz salgılar dokuya ulaşır.

    Akupunktur noktalarını stimüle etmek içinde çok faydalıdır. Dolayısı ile akupunktur noktaları üzerinden yapılan tedavilerde sonuçlar daha hızlı olur. Mesela varis tedavisinde Lu-9 noktasına sülük uygulamak tedaviden elde edilecek sonucun daha iyi olmasını sağlar.

    MUCİZE KUPA MASAJI

    Masajın Yararları:

    Hücrelerin beslenmesine yardımcı olur, kan dolaşımını hızlandırır. Vücuttaki karbondioksit atılmasını sağlayarak, kalbin çalışmasını düzenler.

    Genellikle sırt bölgesinde oluşan asit birikimini tedavi eder.

    Eklemleri güçlendirir, kireçlenmeyi tedavi eder, sinir sistemini güçlendirir.

    Adele spazmları tedavisinde, kişisel mutluluk ve rahatlama amacıyla güvenle kullanabilirsiniz.

    Yoğun kent yaşamı, trafik stres derken gerginliğini artıyor, kendinizi günden güne kötü mü hissediyorsunuz. Masajla ruhsal ve bedensel dengeyi korumak istermisiniz?

    Vibrasyon ve elle yapılan masajda vücut kan akımı 60 kat artarken vakumlama ile uygulanacak nazik masaj tekniği ile kan akımını yaklaşık 200 kat artırılabilir.

    6 veya 12 kupa kullanarak 10 dakika yapılan masaj, elle veya vibrasyon tekniği kullanılarak yapılan 2 saatlik masaja denk gelir.

    En önemlisi ise vücut yorgunluğunun atılması ve stresten kurtulmada yüksek oranda başarılı bir yöntemdir.

    Ayrıca masaj bölgelerine ve yorgunluğa ait enerji yüklemesi yapıldıktan sonra sülük tedavisi daha da  mükemmel olur.

  • SÜLÜK NELERE İYİ GELİR
  • Nelere İyi Gelir?
    • Baş ağrılarında.
    • Soğuk algınlığı sonucu vücutta oluşan kırgınlıkların tedavisinde
    • Aşırı yorgunluğun azaltılması
    • Kürek ve kol kemiği, eklem ve bel kasları zorlanmalarına bağlı ağrılarda
    • Bel tutulması (Lumbago) sonucunda oluşan ağrılarda
    • Adet görme döneminde oluşan ağrıların giderilmesi
    • Yeni doğum yapmış bayanlarda süt gelmemesi durumunda
    • Omuz ve sırt ağrılarında
    • Fibrozit veya fibrominaj (kulunç) ağrılarında
    • Sinirse kasılmalar sonucu oluşan ağrılarda
    • Belde ve boyun bölgesindeki disk kayması ve sonucu oluşan ağrılarda
    • Romatizmal rahatsızlıklar sonucu oluşan ağrılarda
    • Kiraçlenme sonucunda oluşan ağrıların tedavisinde
    • Vücudun belirli bölgelerinde oluşan geçici sinirsel kasılmalarda
    • Endermoloji (Vakum Teknikli Masaj)
    • Vücut şeklini düzeltmeye yönelik olarak; diyet, egzersiz ve masaj (vakum teknikli masaj) yolu ile vücudun uyarılması, selülit tedavisinde kullanılan bir yöntemdir.Sülük Familyası: Sülükgiller (Hirudinidae). Yaşadığı yerler: Tatlı sularda, denizlerde ve rutubetli topraklarda. Özellikleri: Kan emen halkalı solucanlar. Yassı vücutlarının her iki ucunda birer çekmen bulunur. Uzun süre açlığa dayanır. Çoğunun boyu 10-20 cm kadardır. Ömrü: 20-27 yıl. Çeşitleri: 250’den fazla türü vardır. Tıp sülüğü (Hirudo medicinalis) iyi bilinir.Vücutları 34 halkadan meydana gelmiş kan emen halkalı kurtların genel adı. Gövdelerinin üzeri ince bir kutikula ile örtülüdür. Vücutlarında kıl bulunmaz. Her iki uçta tutunmaya ve yer değiştirmeye yarayan birer vantuz (çekmen) bulunur. Arka çekmen daha büyüktür. Sularda yılankavi hareketlerle yüzer, vantuzlarıyla da tırtıl gibi, adım atarak yer değiştirirler. Dış derileri fazla kıvrımlı olduğundan çok halkalı görülürler. Genellikle koyu, yeşilimtrak renklidirler.Üç yüze yakın çeşidi bilinmektedir. Bunlardan ancak birkaç tanesi etçil olup, küçük kurt, salyangoz ve böcek larvalarıyla geçinirler. Çoğunluk ise kaplumbağaların, balıkların ve memelilerin dış derilerine yapışarak kan emerler. Bir defada ağrılığının 8 katı kan emebilirler. Kan emmiş bir sülük bir yıla yakın açlığa dayanabilir. Bazı türlerin ağızlarında küçük keskin dişler bulunur. Bir canlıya yapıştığı zaman tükrüğünde bulunan pıhtılaştırmayı önleyici bir madde salgılar. Bu maddeyle kanın vücudunun içinde de sıvı kalmasını sağlar. Emilen kan kursakta birikir ve sülük şişer. Kursak vücudun büyük bir kısmını meydana getirir. Kan emen bir sülük 20 dakika içinde şişer. Vücuttan ayrıldıktan sonra bile, bir müddet yaradan kan sızmaya devam eder. Sülüklerin kursağında sindirimi kolaylaştıran bakteriler bulunur. Bu bakterileri ağızlarından çıkardıkları iplikçiklerle yavrularının kursaklarına aktarırlar.Hermofrodittirler. Hem erkeklik hem dişilik özelliği gösterirler. Solucanlar gibi birbirine yapışarak eşleşirler. Döllenmiş yumurtalar bir kese (kokon) içinde sudaki zeminlere yapıştırılır. Top sülüğüyse yumurtalarını nemli toprakların içine bırakır. Yumurtalardan ergine benzer küçük yavrular çıkar. Genç bir sülük evvela böcek, sonra kurbağa, en sonra bir sıcak kanlı hayvanın kanını emerek erginleşir. Bu olay 3 yıl içinde gerçekleşir. 27 yıl yaşayan sülükler vardır. Çoğunun boyu 10-20 cm arasında olmakla beraber, 75 cm boyunda olanları da vardır.Derileriyle solunum yaparlar. Çok azında solungaçlara rastlanır. Tıp sülüğünde 5 çift göz bulunur.Çoğu ışıktan kaçtıklarından taşların, yaprakların ve dalların altında bulunurlar. Derilerinin çeşitli kısımlarında sıcaklığa, kimyasal uyarılara ve dokunuşlara hassas algılayıcılar bulunur. Karada yaşayanlar, nemli ağaç yapraklarına yapışarak altlarından bir hayvanın geçmesini beklerler. Tropikal bölgelerdeki bazı türler vahşi ve evcil hayvanların burunlarına girerler. At sülüğü bunlardandır. Bazı sülüklerse, birçok hayvan hastalıklarının mikrop taşıyıcılığını yaparlar.Sülükler, özellikle tıbbi sülükler vücuttaki fazla kanı dışarıya çıkarmak için kullanılmışlardır. On dokuzuncu yüzyılda Fransa’da hastalıkların çoğu sülükle tedavi edilmekteydi. Bu iş için özel çiftliklerde binlerce sülük yetiştirilirdi. Yapıştığı yerden koparılması hatalıdır. Yanan bir kibrit etrafında gezdirilir veya sırtına sönmüş sıcak kibrit çöpü bastırılırsa kendiliğinden düşer. İnsanın ağzına kaçarsa tuzlu veya sirkeli su içilmelidir.Sülük Familyası: Sülükgiller (Hirudinidae). Yaşadığı yerler: Tatlı sularda, denizlerde ve rutubetli topraklarda. Özellikleri: Kan emen halkalı solucanlar. Yassı vücutlarının her iki ucunda birer çekmen bulunur. Uzun süre açlığa dayanır. Çoğunun boyu 10-20 cm kadardır. Ömrü: 20-27 yıl. Çeşitleri: 250’den fazla türü vardır. Tıp sülüğü (Hirudo medicinalis) iyi bilinir.Vücutları 34 halkadan meydana gelmiş kan emen halkalı kurtların genel adı. Gövdelerinin üzeri ince bir kutikula ile örtülüdür. Vücutlarında kıl bulunmaz. Her iki uçta tutunmaya ve yer değiştirmeye yarayan birer vantuz (çekmen) bulunur. Arka çekmen daha büyüktür. Sularda yılankavi hareketlerle yüzer, vantuzlarıyla da tırtıl gibi, adım atarak yer değiştirirler. Dış derileri fazla kıvrımlı olduğundan çok halkalı görülürler. Genellikle koyu, yeşilimtrak renklidirler.Üç yüze yakın çeşidi bilinmektedir. Bunlardan ancak birkaç tanesi etçil olup, küçük kurt, salyangoz ve böcek larvalarıyla geçinirler. Çoğunluk ise kaplumbağaların, balıkların ve memelilerin dış derilerine yapışarak kan emerler. Bir defada ağrılığının 8 katı kan emebilirler. Kan emmiş bir sülük bir yıla yakın açlığa dayanabilir. Bazı türlerin ağızlarında küçük keskin dişler bulunur. Bir canlıya yapıştığı zaman tükrüğünde bulunan pıhtılaştırmayı önleyici bir madde salgılar. Bu maddeyle kanın vücudunun içinde de sıvı kalmasını sağlar. Emilen kan kursakta birikir ve sülük şişer. Kursak vücudun büyük bir kısmını meydana getirir. Kan emen bir sülük 20 dakika içinde şişer. Vücuttan ayrıldıktan sonra bile, bir müddet yaradan kan sızmaya devam eder. Sülüklerin kursağında sindirimi kolaylaştıran bakteriler bulunur. Bu bakterileri ağızlarından çıkardıkları iplikçiklerle yavrularının kursaklarına aktarırlar.Hermofrodittirler. Hem erkeklik hem dişilik özelliği gösterirler. Solucanlar gibi birbirine yapışarak eşleşirler. Döllenmiş yumurtalar bir kese (kokon) içinde sudaki zeminlere yapıştırılır. Top sülüğüyse yumurtalarını nemli toprakların içine bırakır. Yumurtalardan ergine benzer küçük yavrular çıkar. Genç bir sülük evvela böcek, sonra kurbağa, en sonra bir sıcak kanlı hayvanın kanını emerek erginleşir. Bu olay 3 yıl içinde gerçekleşir. 27 yıl yaşayan sülükler vardır. Çoğunun boyu 10-20 cm arasında olmakla beraber, 75 cm boyunda olanları da vardır.Derileriyle solunum yaparlar. Çok azında solungaçlara rastlanır. Tıp sülüğünde 5 çift göz bulunur.Çoğu ışıktan kaçtıklarından taşların, yaprakların ve dalların altında bulunurlar. Derilerinin çeşitli kısımlarında sıcaklığa, kimyasal uyarılara ve dokunuşlara hassas algılayıcılar bulunur. Karada yaşayanlar, nemli ağaç yapraklarına yapışarak altlarından bir hayvanın geçmesini beklerler. Tropikal bölgelerdeki bazı türler vahşi ve evcil hayvanların burunlarına girerler. At sülüğü bunlardandır. Bazı sülüklerse, birçok hayvan hastalıklarının mikrop taşıyıcılığını yaparlar.Sülükler, özellikle tıbbi sülükler vücuttaki fazla kanı dışarıya çıkarmak için kullanılmışlardır. On dokuzuncu yüzyılda Fransa’da hastalıkların çoğu sülükle tedavi edilmekteydi. Bu iş için özel çiftliklerde binlerce sülük yetiştirilirdi. Yapıştığı yerden koparılması hatalıdır. Yanan bir kibrit etrafında gezdirilir veya sırtına sönmüş sıcak kibrit çöpü bastırılırsa kendiliğinden düşer. İnsanın ağzına kaçarsa tuzlu veya sirkeli su içilmelidir.Sülük; Sülükgiller (hirudinidae) familyasındandır ve halkalı solucanların bir altsınıfıdır. Kan emen ve bu kanla beslenen bir canlıdır. Her iki ucunda, kan emen vantuzlar bulunurGENEL ÖZELLİKLERİ
      Çoğunun boyu 10-20 cm arasında olmakla beraber, 75 cm boyunda olanları da vardır.Kan emen, halkalı solucanlar sınıfındandır.Uzun süre açlığa dayanırlar. Vücutları, 34 adet halkadan meydana gelmiştir. Gövdelerinin üzeri, ince bir kutikula ile örtülüdür. Vücutlarında kıl bulunmaz. Yassı vücutlarının her iki ucunda birer çekmen (vantuz) bulunur. Arka çekmen daha büyüktür. Sularda yılansı hareketlerle yüzer, vantuzlarıyla da tırtıl gibi, adım atarak yer değiştirirler. Dış derileri fazla kıvrımlı olduğundan, çok halkalı görülürler. Genellikle koyu, yeşilimtrak renklidirler.BESLENMESİ
      300’e yakın çeşidi bilinmektedir. Bunlardan ancak birkaç tanesi etçil olup, küçük kurt,salyangoz ve böcek larvalarıyla geçinirler. Çoğunluk ise kaplumbağaların, balıkların ve memelilerin dış derilerine yapışarak kan emerler. Her defasında kendi ağırlığının 8 katı, kan emebilirler. Kan emmiş bir sülük, bir yıla yakın açlığa dayanabilir. Bazı türlerin ağızlarında, küçük keskin dişler bulunur. Bir canlıya yapıştığı zaman, tükürüğünde bulunan kanın pıhtılaştırmasını önleyici bir madde salgılar.Bu maddeyle, kanın vücudunun içinde de sıvı kalmasını sağlar. Emilen kan, kursakta birikir ve sülük şişer. Kursak, vücudun büyük bir kısmını meydana getirir. Kan emen birsülük, 20 dakika içinde şişer. Vücuttan ayrıldıktan sonra bile, bir müddet yaradan kan sızmaya devam eder. Sülüklerin kursağında, sindirimi kolaylaştıran bakteriler bulunur. Bu bakterileri, ağızlarından çıkardıkları iplikçiklerle, yavrularının kursaklarına aktarırlar.
    • ÜREMESİ
      Hermofrodittirler yani; hem erkeklik, hem dişilik özelliği gösterirler. Solucanlar gibi birbirine yapışarak eşleşirler. Döllenmiş yumurtalar, bir kese (kokon) içinde sudaki zeminlere yapıştırılır. Top sülüğü ise yumurtalarını, nemli toprakların içine bırakır. Yumurtalardan, ergine benzer küçük yavrular çıkar. Genç bir sülük önce böcek, sonrakurbağa, en sonra bir sıcak kanlı hayvanın kanını emerek erginleşir. Bu olay 3 yıl içinde gerçekleşir.
    • SOLUNUM YAPILARI

      Derileriyle solunum yaparlar. Çok azında solungaçlara rastlanır. Tıp sülüğünde, 5 çift göz bulunur.Çoğu ışıktan kaçtıklarından taşların, yaprakların ve dalların altında bulunurlar. Derilerinin çeşitli kısımlarında sıcaklığa, kimyasal uyarılara ve dokunuşlara hassas algılayıcılar bulunur. Karada yaşayanlar, nemli ağaç yapraklarına yapışarak altlarından bir hayvanın geçmesini beklerler. Tropikal bölgelerdeki bazı türler, vahşi ve evcil hayvanların burunlarına girerler. At sülüğü bunlardandır. Bazı sülüklerse, birçok hayvan hastalıklarının mikrop taşıyıcılığını yaparlar.

    • SÜLÜK TEDAVİSİ (HİRUDO TERAPİ)
      Sülükler, özellikle de tıbbi sülükler, vücuttaki fazla ve pis kanı dışarıya çıkarmak için çok uzun yıllar öncesinden beri kullanılmışlardır. XIX. yüzyılda Fransa’da, hastalıkların çoğu sülükle tedavi edilmekteydi. Bu iş için özel çiftliklerde, binlerce sülük yetiştirilirdi. Yapıştığı yerden koparılması hatalıdır. Yanan bir kibrit etrafında gezdirilir veya sırtına sönmüş sıcak kibrit çöpü bastırılırsa kendiliğinden düşer. İnsanın ağzına kaçarsa, tuzlu veya sirkeli su içilmelidir.Tıbbi uygulamalarda kullanılan tıbbi sülük “hirudo medicinalis”dir.
    • Sülükle Basur TedavisiSülükle Basur Tedavisi, Sülük, latince adı ise Hirudinea’dır. Halkalı solucanlar grubuna ait bir alt sınıftır. Bütün sülükler etçildir. Solucanlar, böcek lavları, küçük kabuklular ve sümüklüböcekler ile beslenirler veya sürüngenler, iki yaşamlılar ve balıklar veya bazı memelilerde kan emen parazit olarak bulunabilirler. Sülüklerin bilinen en büyük avcıları ise balıklardır. Sucul böcekler, karidesler ve diğer sülük türleridir.Tıbbi Sülük: Tıbbi sülük Hirudo Medicinalis, Avrupa’da sülüklerin medikal alandaki ilk kliniği yaklaşık 2500 yıl önce kurulmuştur. Plastik cerrahide ve mikro cerrahide, tedavi edilecek bölgede küçük bir ısırıkla işe koyulan bu küçük omurgasız hayvan kanı emerken salgıladığı enzimler sayesinde vücudun kan dolaşımını sağlar. Plastik cerrahide ve mikro cerrahide kullanımı sıklaşan bu hayvanlar özellikle mikro cerrahi uzmanlarınca adına ”maden” ismi takılmıştır. İngilizler ise sülüğe ”canlı eczane” ismini takmışlardır. doğal olarak bulunan ve yüzyıllardır kan emmesiyle tanınan, tıbbi amaçla kullanılan doktor sülüktür. Bu sülüğün salgıladığı antikoagulan madde yapıştırıldığı kısımda kan pıhtılaşmasını engeller ve bu sebeple parmağı kopan kişilerde olduğu üzere, tekrar dikilen organlarda geçici süre ile kan akışının devamını sağlamak amacıyla kullanılmaktadır.

      Sülükle Basur Tedavisi
      Sülükle Basur (Hemoroid) Tedavisi:

      Basur yada hemoroid tedavisinde doğal yöntem olarak bilinmektedir. Basur için hasta kişinin rahatlaması için öncelikle sülük tedavisi önerilmektedir. En az minimum seans 3 olmalıdır. Sülük tedavisi ile hasta ağrılarından kurtulur. Basurun en şiddetli döneminde ağrı yapan bir türü olan tromboze hemeoroidde yani boğulmuş basur diye bildiğimiz, meme içindeki bekleyen kanın alınması ağrıda ciddi azalma sağlamaktadır. Boğulmuş basurun bilimsel tedavisinde de içerde basınç yapan kanın alınması uygulaması vardır. Şayet bu kan alınmazsa ya vücut tarafından emilerek veya zayıf bir yerden kendiliğinden delinip akabilir. Hasta kişi 1-2 haftada rahatlar. Boğulmuş basura sülük yapıştırılması halinde basur memesi içindeki basınç oluşturulan kanın sülük tarafından emilmesi hastada rahatlama sağlar, fakat geçici olan bu durum sülük sayesinde daha kısa sürede düzelmiş ve acı, ağrı daha çabuk hafifler ve geçmiş olur. Boğulmuş basur dışında sülük kullanımının hiçbir bilimsel değeri yoktur hatta kirli alan olması nedeniyle zarar verebilir. Sülüğün faydası olduğu gibi bilinçsizce kullanımda zararlara yol açabilir. Bilinçli kullanımını bile kişi faydasını da görmektedir.

    • Sağlık Bakanlığı geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulaması yürürlüğe giriyor. Artık tıpta, akupunktur, hipnoz ve sülük tedavisi alternatif tıp yöntemleri de kullanılacak. Ancak Sağlık Bakanlığı Doktorlara sertifika eğitimi verecek. Türk Tabipleri Birliği ise, uygulamayı eleştirmeye devam ediyor. CNN TÜRK muhabiri Pınar Çıtak uygulamanın detaylarını araştırdı.Sağlık Bakanlığı, geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları yapmak isteyen hekimlere, sülük uygulamasıyla ilgili sertifika vermeye hazırlanıyor. Hürriyet’ten Meltem Özgeç’in haberine göre bakanlık, sertifika programında şu ayrıntılara yer verdi: “Bu programa tabipler ve diş tabipleri de katılabilir. Sülük tedavisi ağrı sendromlu rahatsızlıkları, kas iskelet sistemi rahatsızlıkları, kulak ağrıları ve çınlamaları, kalp ve dolaşım sistemi rahatsızlıkları, nöropsikiyatrik rahatsızlıklar, bazı göz rahatsızlıkları, diş hekimliği alanında kullanılabilir.””Bilim dışı ve sorunlu”Türk Tabipleri Birliği Başkanı Beyazıt İlhan, uygulamaların “bilim dışı ve sorunlu” olduğunu savunarak şunları söyledi: “Vatandaşın maddi manevi suistimal edilebileceği durumlar var. Bir hayvan steril olamaz. O hayvandan hastalık bulaşmayacağını kimse garanti edemez.”
    • Sülük tedavisi hangi hastalıklar için kullanılıyor ?Sülük tedavisiSülük Tedavisi, atardamar ve toplardamar tıkanıklıkları başta olmak üzere birçok dolaşım sistemi hastalığında, varis, iltihaplı ve iltihapsız eklem romatizmalarında, epilepsi çeşitlerinde, yumuşak doku romatizmalarında, felç, kısmi felç, sedef ve egzama gibi cilt hastalıklarında, hemoroid’de, göz tansiyonu (glokom) ve buna bağlı görme kayıplarında, migrende ve her türlü baş ağrısı,yüksek tansiyon, troid’e bağlı şişmanlık, astım ve bronşial hastalıklar, yanık vakaları, iyileşmeyen yaralar ve ameliyat izleri, kangren, Meniere Hastalığında ve bazı işitme kayıplarında başarıyla kullanılmaktadır. Ayrıca Ortopedi ve Rekonstrüktif Cerrahi kapsamında, gangren gelişmekte olan kopuk organ tamirlerinde de tüm dünyada yaygın biçimde kullanılmaktadır. Son olarak sülüğün güçlü antioksidan etkisi nedeniyle Koruyucu (Preventif) Tıpta da kullanımından bahsetmek gerekir ki; yılda bir defa yapılan Sülük Tedavisi, o yıl içinde enfeksiyonlar başta olmak üzere birçok hastalığa karşı koruyucu etki göstermektedir.Bir hastada kullanılan sülükler, başka bir hastada da kullanılabiliyor mu ?Bir hastada kullanılan sülükler kesinlikle başka bir hastada kullanılmadan imha edilmelidir. Böylece kan yoluyla bulaşan hastalıkların geçişi engellenerek güvenli bir tedavi sağlanmaktadır. Sülükler ilk kullanımda ürettikleri salgıyı boşalttıklarından ikinci uygulamada aynı etkiyi gösteremezler.Sülük tedavisinde uygulanmaması gereken bölgeler var mı ?Sülük tedavisiYumuşak cilt bölgeleri (Göz kapağı ve çevresi gibi)
      Keratinize bölgeler (Avuç içi, ayak tabanı gibi)
      Önemli Damarların Üzerleri (Boyun, Çene altı, Koltukaltı, Kasık gibi)
      Sülük tedavisinde Uygulanması sakıncalı olan hastalıklar var mı ?Sülük tedavisi uygulamasında dikkat edilmesi gereken noktaların başında hastanın anemi (kansızlık) sorununun olmaması, kanı sulandırıcı ilaç kullanmıyor olması, pıhtılaşmaya engel bir hastalığının bulunmaması ve vücudunda aktif bir kanama odağının bulunmaması son bir ay içinde mide-barsak kanaması gibi bir hastalık geçirilmiş olması, cerrahi işlemlerin öncesi ve sonrası Ayrıca diyalize girmekte olan hastaların vital bulguları çok değişken olduğundan Sülük Tedavisi uygulanmaz. Gebelerde ve emziren annelerde, kontrolsüz diyabet hastalığı veya kalp yetmezliği olanlarda da sülük tedavisi uygulanmaz.Sülük Tedavisinin yan etkileri var mı? Tedavi gören kişi daha sonra rahatsızlanırsa ne yapılması gerekir ?Sülük tevdisinden sonra en sık karşılaşılan yan etkisi uygulama bölgesinde görülen lokal kaşıntıdır. Bunun için 2 gün boyunca evde soğuk uygulama yapmak yeterlidir. Bunun dışında nadiren gelişebilecek baş dönmesi, tansiyon düşmesi, kanamanın uzun sürmesi gibi problemlerde Doktorunuza başvurmanızı veya en yakın Sağlık kuruluşuna başvurmanız önerilir.Acil işim çıktı sülüğü ısırdığı bölgeden çıkarmak istiyorum ne yapmam lazım ?Tedavi bitmeden sülük ısırdığı bölgeden alınmak istenirse az miktarda sigara dumanı yada ısı kaynağı sülüğün ısırdığı yeri bırakmasını için kullanılabilir. Kesinlikle ısırdığı bölgeden çekmek suretiyle çıkartmaya çalışmayınız.Sülük ısırdığı bölgede ne kadar zaman kalmaktadır ?Sülük doyduğunda kendiliğinden ısırdığı yüzeyi bırakır yaklaşık olarak 20 ila 45 dakika arasındadır nadiren 60 dakikayı bulduğu da olmuştur.

      Sterilize sülük kullanmazsam ne olur ?

      Sterilize edilmeden, kişilerin bu sülükleri dikkatsizce kullanmaları bilinen ve bilinmeyen enfeksiyonlar kapma ihtimali açısından büyük risk taşır

      Aldığım Sülükler kısa zaman sonra ölüyor ?

      Sülük’lerin bakımında sakınılması gereken iki önemli husus vardır. Bunlardan biri suyun sıcaklığı diğeri ise suyun klorlanmamış olmasıdır (Şişe suyu kullanınız) ani ısı değişimlerinde sülükler ölür, suyun sıcaklığı 20 c olması gerekmektedir.

      Tedaviden sonra nelere dikkat etmem gerekir ?

      Sülük tedavisiTedaviden sonra hastanın istirahat etmesi, çok sıcak yada çok soğuk ortamlardan kaçınması, kanı sulandırıcı ilaç kullanmaması ve bol sıvı alması gerekmektedir.

      Tedaviden sonra banyo yapabilir miyim ?

      Tedaviden bir gün sonra banyo yapmakta sakınca yoktur.

      Tedaviden sonra sülüğün ısırdığı bölgeden ne kadar zaman kan akacak ?

      Uygulama sonrası 3 -24 saat civarında sızıntı şeklinde kanama olabilir , yapılmış olan pansuman açılmadan ertesi güne kadar beklenmelidir.

      Hirudoterapi’nin anlamı nedir ?

      Sülükle tedavi anlamına gelmektedir. Latince ismi Hirudoterapi’dir

      Sülükler Hastaları nasıl tedavi ediyorlar ?

      Sülüklerin Tedavi edici özellikleri kan emilirken vücuda verilen salgıda gizlidir. Bu salgı, 100’ün üzerinde biyoaktif madde içermektedir. Başlıca bu maddeler kanın pıhtılaşmasını engelleyici , oluşmuş pıhtıyı eritici, ağrı kesici, mikrop öldürücü, tansiyon dengeleyici, kas gevşetici, bağışıklık sistemini düzenleyici ve stres giderici etkilere sahiptir. Ayrıca sinir hücreleri ve liflerinin tamir edilmesini hızlandıran enzimlerdir.

      Sülük tedavisinde enfeksiyon kapma riski var mıdır ?

      Uygulanıcak bölge pis ise sülük enfeksiyona sebep olabilir. Sülüklerin dış yüzeyi sterilize edilmemişse, sülüğün üstündeki bakterilerden enfeksiyon kapabilirsiniz . Uygulanacak bölge temiz olursa ve de sülüklerin dış yüzeyleri sterilize edilmiş olursa hiçbir enfeksiyon görülmez.

      Sülük ısırmak istemezse / ısırmıyorsa ?

      Sülüğün kolayca ısırmaması halinde
      Soğuk deri
      Sigara içiliyorsa
      Parfümlü yüzeyse
      Küçük çocuksa
      Uygun bölge ılık ve temiz olan deridir . Hala sülük yapışmıyorsa iğne ile bir delik açılması tavsiye edilir. Eğer hala yapışmıyorsa sülük degiştirilir.

      Sülük ısırması ağrı yada acıya sebep olur mu ?

      Sülüğün ısırması hastalar tarafından sivrisinek ısırması gibi hissedilir. Sülüğün ısırması ağrı yada acıya sebebiyet vermez.

      Sülükleri nasıl imha etmemiz gerekli ?

      Sülükler kullandıktan sonra içinde %70’lik alkol veya çamaşır suyu bulunan kavanozda 5 dakika bekletilerek imha edilmelidir.

    • Sülük Tedavisi Tarihçesi
    • Tarihsel bir tedavi yöntemidir.Antik Mısır,babil kayıtlarında sülükle yapılan tedaviler anlatılmaktadır.1800 lü yıllarda Avrupada ve Osmanlıda sık kullanılan bir tedavi yöntemidir.BUNLARI HERKES BİLİYOR.Peki !! Az bilinen gerçekler nelerdir?1-Atilla savaşan akerlerine “güçlü ve enerjik olması için” savaşlardan önce sülük uygulaması yaptırırdı. Buna dair kanıtlar AKVİLEİ ŞEHİR harabelerinde bulunmuştur.2- Kleopatranın çocuk sahibi olmak için “sülük tedavisi” uygulattığına dair kanıtlar vardır. Hatta, doğumdan sonra sembolik olarak firavun tabutlarının üzerine “sülük” resmi yapılmasını emrettiği söylenir.sülük3-19.yüzyıl sonlarında sadece Rusya da yılda 30 milyon sülük tedavi amaçlı kullanılmaktaydı. Yılda 90 milyon adet tıbbi sülük Avrupaya ihraç ediliyordu.4- Napolyon her yıl Rusyadan askerlerine uygulatmak için 6 milyon sülük alıyordu.5- 1830 yılında Paris hastanelerinde 5 milyon adet tıbbi sülük tedavi için kullanılmıştır.6-Osmanlı da padişahlar ve üst düzey yöneticiler her yıl mayıs ve haziran aylarında kalp krizi ve felce karşı koruyucu etkisinden dolayı SÜLÜK TEDAVİSİ yaptırırlardı.

      7- Eski Sovyetler Birliğinin, her cumhuriyetinde sülük tedavisi yasal olarak özel kliniklerde uygulanırdı. Özellikle Özbekistan bu konuda tanınmış bir ülkedir. Halen Özbekistan başkenti Taşkentte SEMAŞKA HASTANESİNDE sülük tedavisi uygulanmaktadır.

      8- Avrupada 1970 yılından bu yana hastane ve kliniklerde uygulanmaktadır. Günümüzde Almanyada hirudoterapi uygulaması yapan 300 kadar klinik mevcuttur. Almanya da yılda 300 milyon sülük kullanılmaktadır.

      9- Amerikada 2000 yılından bu yana FDA onaylı olarak hastane ve kliniklerde uygulanmaktadır.

      10- Türkiye de SÜLÜK TEDAVİSİ VE DİĞER TAMAMLAYICI TIP YÖNETMELİĞİ 27 ekim 2014 de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Tıp doktorları ve diş doktorları tarafından uygulama yapılmasına izin verilmiş olup, kliniklerde yasal olarak TAMAMLAYICI TIP yöntemlerine izin verilmiştir.

    • Sülük tedavisi ile Kellik ve Saç Dökülmesi TedavisiKellik veya Alopesi her insanın çok yaygın olan bir durumdur. Saç dökülmesi vücudun herhangi bir yerinde ama çoğu kafa derisi üzerinde meydana alanlarda oluşabilir. Kellik erkeklerde meydana gelme olasılığı, aynı zamanda güven eksikliğine neden olabilir kadınlarda ortaya çıkabilir.kellik ebeveynlerin sorunu var birisi gün kala da kellik sürecini yaşamaya eğilimlidir. Otoimmün hastalıklar saç köklerinin saç büyüme bozulmasına yol açan vücut tarafından saldırıya alopesi / kellik neden olduğu bilinmektedir.Diğer nedenler kolaylıkla sökülüp veya düşme olması dolayısıyla fakir kök ramut neden mantar enfeksiyonları veya kepek, yer alır. tek tek koşullara aşırı stres de terjadinnya kellik tetiklemek için bilinmektedir.Alopesi veya Kellik Saç belirtileri ve belirtileri nelerdir?Semptomlar en belirgin dr Görünüm kafa derisi alopesi olduğunu daha görünür, çünkü ince kaşıntı hissi tarafından takip oluyor saç. Ve aynı zamanda ana bakmak bir başka işareti giderek daha nadir görünen saç teli oldu.Kellik ve saç dökülmesi tedavisinde Terapi sülük nasıl

      Sülük Tedavisi doğası iyileştirilmesi ve Smooth Kan Dolaşımı olduğu bilinmektedir. saç dökülmesi ve kellik karşılaşabilirsiniz Padan Sülük tedavisi saç derisini ne zaman Yani, artan kan dolaşımı odak ve saç büyümesini teşvik edecek saç köklerinin (folikül) besin teslim teşvik edecektir.

      maddelerin Doğal içeriği nedeniyle saç dökülmesi / kellik karşılaşabilirsiniz Bireyler, aynı zamanda çözülebilir mantar neden olur antibakteriyel ağız mantar mücadele edecek sülük tükürük enzim içerdiği

      Tıbbı sülük tedavi faydaları

      *Akciğer hastalıkları, dalak hastalıkları, karaciğer hastalıkları, kronik hepatit, anemi, kansızlık,
      *Atardamar ve toplardamar tıkanıklıkları başta olmak üzere birçok dolaşım sistemi hastalığında,
      *Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, vücuda direnç kazandırır.
      *Baş ağrısı, gerilim baş ağrıları, sinüzit, migren, diğer ağrılarda ağrı kesicidir.
      *Bel ağrısı, bel tutulması, bel fıtığı, omuz ağrı, omuz tutulması, boyun fıtıkları, sırt fıtıkları, kas ağrıları, kas yaralanması, kas gevşetici,
      *Beyindeki kan akışını hızlandırır, beyin damar sertliği, beyin kanaması, beyin sarsıntısı, beyin kontüzyonu, vücuttaki uyuşukluklar, kol parmak uçları uyuşukluk, el ayak üşüme, omurga kemiklerinin disklerinde,
      *Boğaz hastalıkları, bademcik iltihabı, dil ve ağız dudak yaraları, hıçkırık
      *Burun hastalıkları, burun çevresinde yara
      *Cilt hastalıkları saç dökülmesi, kellik, saçı güçlü çıkarır, saçta beyazlama. Çürük, morluk, çiller, siyah nokta, kıl dönmesi, alerji, uçuk, kırışıklıklar Ameliyat izleri, yara izleri, Darbe sonucu kan birikmesi, kan oturmasında
      *Cinsel disfonksiyon, kısırlık, iktidarsızlık, erken boşalma, cinsel soğukluk, menopoz, yumurtalık iltihabı, sperm torbası yokluğu, Sülüklerin enzimi sperm kalitesini çok artırıyor. Prostat, testis şişmelerinde ve iltihaplanmasında
      *Çocuklarda hiperaktiflik, sinir, huysuzluk, uyku düzensizliği, asabiyet, sayısız çocuk hastalıklarında. Aylık bebeklere uygulanmakta sayısız hastalıkları yok ettiği araştırmalarla kanıtlanmıştır.
      *Deri hastalıkları, yanık vakaları, egzema, abraşlık (sedef), Alaca (vitiligo), cüzzam (lepra), baras, beyaz baras, çıban, sivilce, kaşıntı, dizanteri, yılancık, uyuz, mantar, tırnak mantarında, iyileşmeyen yaralar, kesikler, eski yara, lazerli ameliyatlarda, ciddi doku zedelemesi
      *Diş hastalıkları, diş eti hastalıkları, diş çürümesi, diş ağrısı, diş yenilenmesi, diş eti iltihabı
      *Diz, sırt ve eklemler kireçlenmeleri,
      *Endokrinoloji hastalıkları, hormon bozukluğu, iç hastalıklar,
      *Gastroenteroloji, gebelik kusma, mide ülseri, reflü, hazımsızlık, kronik gastrit, karın ağrısı,
      *Genel cerrahi, el cerrahisi ve uzuv kayıpları, kopmuş organların dikilmesinde, organ ve doku nakillerinde nakledilen bağ doku yağ dokusunun kan dolaşımını sağlamak, kangren, kangren gelişmekte olan kopuk organ tamirlerinde,
      *Göz hastalıkları, göz kapaklarının iltihabı, kornea, göz tansiyonu (glokom) ,görme kayıplarında, göz damarlarının zayıflamasında, göz bebeğinin bozulması, katarak, tavukkarası, sülükler sizi gözlük, lens kullanımından kurtarır.
      *Horlamayı giderir.
      *İç kanamayı durdurur,
      *İlaç alamadığınız durumlarda, hamilelik baş ağrısı migren, sinüzit, diğer ağrılarda yan etkisi olmayan sülükler sizi tedavi eder, bebeğinize kesinlikle zararı yoktur. Çok sayıda hamile hastalarımızı tedavi ettik, doğum sonrası dahi ağrıları olmadı.
      *Jinekoloji, kadın hastalığı, adet düzensizlikleri, miyom, kist vb. doğum sonrası karın ağrısı,
      *Kan üretimiyle görevli organları (kemik iliği, karaciğer, dalak) uyarır.
      *Kanı sulandırır, kanın pıhtılaşmasını engelleyicidir ve pıhtıların çözülmesini eritmesini sağlar,
      *Kanser ağrıları, kanser önleme, kanser hücrelerini yok eder. lobüler meme bezinin hiperplazi, Göğüs urlarında (iyi cinsli) yok eder.
      *Kardiyoloji, kalp ve damar hastalıklarında, kalp damar iltihabı ve tıkanıklıkları, kalp enfarktüsü,
      *Kemik erimesi, eklem ağrısı,
      *kılcal damar tıkanıklığı, kılcal damar iltihaplanması, tüm iltihapların kurutulmasında, kramp, damar krampları, damar acıcıdır, damar duvarlarını düzenler, damar sertleşmesi ve tıkanmasını geçirir.
      *Kronik iyileşmeyen yıllardır süren tüm hastalıklar. *İyileşmesi tıbben imkansız denen tüm hastalıklar ve sakatlıklar (ameliyatla sinirlere aşırı zarar verilmemişse ve son evrede olmayan hastalıklar)
      *Kulak hastalıkları, kulak zarı yokluğu, kulak iltihabı ve kulak çınlaması uğultusu, üzengi kemiği deformasında, işitme kaybında, sülükler sizi işitme cihazından kurtarır
      *Obezite, şişmanlık, tiroide bağlı şişmanlık, yağların eritir, anoraksi tedavisinde, aşırı zayıflık
      *Ortopedi, diz ağrısı, dizde kireçleme, ayak ağrı, topuk ağrı, sakatlanma, burkulma, yürümede aksaklık zorlanma, ameliyat sonrası topallayarak yürüme, alt bacak toplardamar patlaması, lif yırtılmasında
      *Psikolojik rahatsızlıklar, depresyon, panik atak, anti depresandır, yatıştırıcı, stres giderici, kronik yorgunluk, uyku sorunları, Manevi hastalıklar
      *Romatizma hastalıkları, iltihaplı ve iltihapsız eklem romatizma, yumuşak doku romatizma, romotoid artrıt,
      *Sinir sıkışmaları, karpal tünel sendromu, sinir hücreleri ve liflerinin tamir edilmesi, hasarlı sinir ve kas dokularında sinir ve kasları düzenler,
      *Sinir sistemi hastalıkları (MS, Alzheimer, Parkinson, Bunama, Meniere hastalığında, menenjit hastalığında, felç ve kısmı felç, yüz felci, epilepsi, sara, huzursuz bacak sendromu, Behçet hastalığı, otizm tedavisinde
      *Sonunum yolları hastalıkları, grip nezle, soğuk algınlığı, astım, nefes darlığı, bronşit, zatüre
      *Şeker hastalığı, diyabet, insülin kullananlar, şeker seviyesini düşürür, şekeri dengeler,
      *Tıbbi sülük tedavisi uygulanan kişi kalp krizi geçirmez ve felç olmaz.
      *Tiroid bezi hastalıklarında, tiroid bezinin çalışmasını hızlandırır,
      *Üroloji, böbrek hastalığı, kronik böbrek yetmezliği, böbrek taşları, organ nakli geçirenlere ve diyalize bağlanan böbrek hastaları, idrarı söktürür, idrar yolları hastalıkları, apandisit, safra kesesi hastalıklarına, safra kesesi taş, safra kesesi iltihabı, pankreas, hemoroid, basur, mayasıl, kabızlık, bağırsak yapışması
      *Varis tedavisi, varis ameliyatları sonrası gelişen ödem, Selulit, yalama, siyatik, lumbago,
      *Vücudu etkileyen metabolizmayı düzeltir, anti bakteriyel koruyucudur, anti bakteriyeldir mikropların yok eder, güçlü antioksidandır, genel refleksi düzenler,
      *Vücudu güzelleştirir ve gençleştirir, Sülükler Yüz Bölgesinde Tetikleyici Noktalara Konulduğunda Gençleştirici Ve Canlandırıcı Etkiler Gösterir. Petek Dinçöz, Demi Moore gibi pek çok ünlü gençlik, güzellik ve kırışıklıklar için ameliyatsız kozmetik ve botoks olarak sülük kullanılmaktadır. Rus güzellik uzmanlarınında kullandığı yöntemdir. 15 seansta 15 yaş gençleştirir
      *Vücudumuzda biriken pis kandaki ve dokulardaki gaz ve toksinleri dışarı atarak, damarlardaki kan akımını canlandırır, kan fazlalığından kurtarır, dokuların beslenmesini, kan üretiminin artmasını, kan basıncını düzenler. Kandaki oksijen miktarını arttırır, normalleştirme ve kılcal kan akışının iyileştirilmesi, sülük temel olarak vücuttaki pis kanı emer, temiz kanı emmez.
      *Vücudun çeşitli bölgelerine uygulanan sülüğün yapılan tıbbi araştırmalarla türlü türlü şifası olduğu kanıtlanmıştır.
      *Yüksek kolesterol ve düşük kolesterol,
      *Yüksek tansiyon ve düşük tansiyon, Nabız problemlerinde *Zehirli guatır,
      *Zona hastalığında, fil hastalığı, gut hastalığı

    • Doğal Sülük Aşısı
      Niçin Doğal Aşı?

      Hastalıklardan korunmak için aşı yaptırıyorsunuz fakat yine de hastalanıyorsunuz. Felç ve kalp krizi geçirme ihtimalini önlemek için her gün ilaç alıyorsunuz yine de endişeleriniz mi var?

      •Size, antiviral, antibakteriyel ve antipa-raziter etkinliği ile sizi mikrobiyal hasta-• lıklara karşı, kan sulandırıcı etkisiyle felce ve kalp krizine karşı koruyan DOĞAL SÜLÜK AŞISI yapalım.

      •Osmanlı padişahları her yıl kendilerine ve saray ahalisine bu aşıyı yaptırırlardı. •Tarihte felç geçiren bir Osmanlı padişahı yoktur.
      Fcelce karşı DOĞAL AŞI

      Doğal Sülük Aşısı ile kan damarlarında biriken pıhtılar, sülük salgılarının fibrin eritici (antifibrinolitik) ve antiagregan etkisi ile erirler.

      Bu şekilde pıhtı oluşumu en aza iner ve felçten korunmanıza katkı sağlar.
      kalp krizine karşı DOĞAL AŞI sülük ta kendisi.

      gün kan sulandırıcı kullanarak kalp krizin-ve kalp hastalığı riskinden korunmak isti-

      ve heparinden 100 kat daha güçlü kan sulandırıcı ve kan inceltici özelliğinden dolayı kalp krizinden korunmanıza katkı sağlar

4/5 - (1 vote)
4/5 - (1 vote)

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*