Öğretmenler icat çıkaracak

Öğretmenler icat çıkaracak1

Eğitim portalı EBA’ya öğretmenlerin daha profesyonel içerikler üretebilmesi için Türkiye genelinde 13 stüdyo açıldı. Bakan Avcı “Öğretmenlerimizi icat çıkarmaya teşvik ediyoruz” dedi

Dünyanın en büyük içerik portalı olan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) öğretmenler için de ilham kaynağı oldu. Kendi imkanlarıyla EBA’ya konu anlatımı ya da soru yükleyen öğretmenler için profesyonel merkezler açılıyor. Öğretmenlerin çözünürlüğü yüksek fotoğraflar, daha kaliteli videolar hazırlayabilmesi için Türkiye genelinde şimdilik 13 stüdyo kuruldu. Öğrencilerin de çalışma yapabileceği bu merkezlerde profesyonel içerikler hazırlanacak. Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, EBA’nın öğretmenleri ve öğrencileri yeni üretimler ve icatlar çıkarmaya teşvik eden bir proje olduğunu vurgulayarak, “Biz de tam da öyle olmasını istiyoruz” dedi. 8 Eylül’de test yayına başlayan EBA’da bugün itibariyle 7 milyon 900 binden fazla kayıtlı kullanıcı bulunuyor. Eğitimin en önemli bilgi ağı olma hedefiyle başlatılan EBA’ya 56 bin 500 görsel, yaklaşık 10 bin video, bin 500 dergi, 21 bin soru ve 2 bin e-kitap yüklendi.

BİN ÖĞRETMENE KURS
Açılan merkezlerin yanı sıra Türkiye genelinde öğrtemnelere e-içerik ürteilmesi konusunda hizmet içi eğitimler de verilecek. 20-25 Temmuz 2015 tarihleri arasında Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) tarafından Mersin’de toplam bin öğretmen e-içerik üretme eğitimlerine tabi turuldu. 2016’da 175 bin öğretmene hizmet içi eğitim verilmesi hedefleniyor.

İÇERİK İHRAÇ EDİLECEK
EBA’ya daha fazla içerik yüklenmesi için 9 Kasım’da 50 milyon TL’lik ihale yapılacak. Yurtdışından da EBA’ya talep olduğunu söyleyen YEĞİTEK Genel Müdürü Dinçer Ateş, Türkiye’nin yakında e-içerik ihraç eden bir ülke haline geleceğini belirtti.

YENİ EBA’DA NELER VAR
Ödev atama sistemi: Öğretmen ve öğrenciler sistem üzerinden etkileşim içinde olacak. Öğretmenler öğrencilerine ödev, soru ve ders içerikleri gönderebilecek, verilen görevleri yapıp yapmadıklarını ya da ne kadar yaptıklarını görebileceklerdir.
Raporlama: Öğrencilerin sistem içindeki hareketlerine göre öğretmene raporlama yapılabilecek, öğrencilere geri dönüşlerde bulunulabilecek.
Ölçme-Değerlendirme: Kazanımlarla eşleştirilmiş 21 bin soru sisteme yüklendi. Soru ekleme çalışmaları devam ediyor. Öğretmenler sistem üzerinden soru ve sınav hazırlayabilecek.
Eğitsel Arama Motoru: Sınıf ve derse göre aramalar yapıp sonuçlar getiren arama bazlı bir sistem yüklendi.
Kişiye özel saklama alanı: Öğretmen ve öğrencilerin kişisel dosyalarını güvenli şekilde bulut ortamında saklayabileceği bir alan oluşturuldu. Bu alan sayesinde okullardaki ağdan herhangi bir güvenlik duvarına takılmadan verilere kesintisiz erişim sağlanabilecek.
Engelliler unutulmadı: Engelliler için en ileri içerik sunum standartları da yeni EBA tarafından desteklenecek.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*