HENRY (Henry bonnaCHOn

HENRY (Henry bonnaCHOn, — denir), fransız dansçısı ve koreografı (Paris 1776 – Napoli 1836). Hemen hemen biitUn sanat hayatını İtalya’da geçirdi. Maskeli Balo adlı balesi, Milano’nun La Scaln operasında bütün bir mevsim afişte kaldı. Hortlaklar Şatosu (Venedik, 1822) ve Hamlet (Venedik, 1826), Henry’ye Un kazandırdı. Paris operasında. Porte-Saint-Martin tiyatrosunda ve Napoli San Carlo operasında çalıştı, (l)
HENRY (Hubert Joseph), fransız subayı (Pogny, Marne 1846-Mont-Valirien 1898), 1865’te orduya girdi, general De Miribel’in emir subayı oldu (1876), İstihbarat servisine getirildi (1877), sonra Tunus’a (1882) ve Ton’
iofrı’ndan ilhamlı Yolculuk, (l)
HENRY (Raymond Ernest), fransız subayı (Paris 1840 – ay.y. 1900). École Polytechnique^ okudu, Chanzy’nin emir subaylığını yaptı. lBBO’de, kendi adını taşıyan sökülebilir bir çelik köprü sistemi buldu, (l)
HENRY (Victor), fransız dilbilimcisi (Col-
rının yeniden yapılmasıyle ilgili çalışmaları yönetti; koro yerini, çapraz şahını ve şahının ilk beş kemer gözünü tamamladı. Plani-metrede ve yapılardaki açık fransız etkisi mimarın Reims asıllı olduğunu ileri süren tezi güçlendirir, (l)

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*