Katliam geliyorum demişti

Katliam geliyorum demişti

1

Ankara’dan 6 gün sonra Taksim’de canlı bomba saldırısı meydana geldi. Canlı bombayla birlikte 5 kişi hayatını kaybetti, 36 kişi yaralandı. Taksim, İstanbulluların yaşam ve eğlence mekanı olarak biliniyor

Taksim İstiklal Caddesi üzerindeki Beyoğlu Kaymakamlığı’na yakın bir noktada dün saat 11.00’de canlı bomba saldırısı gerçekleşti. Meydana gelen patlama sonucu biri canlı bomba 5 kişi yaşamını yitirdi, 7’si ağır 36 kişi yaralandı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yaralılardan 4’ünün ameliyatta olduğunu açıkladı.

Açıklamaya göre, Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2 İsrail, 1 İzlanda yurttaşı; Gaziosmanpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 3 İsrail yurtaşı; İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi 1 Alman, 1 İsrail yurtaşı; Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 1 Arap Emirliği, 1 İran yurtaşı, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2 İrlanda yurttaşı bulunuyor.

Patlamada hayatını kaybeden 3’ü İsrailli, 1’i İranlı olmak üzere 4 kişinin kimlikleri belirlendi: Simha Simon Demri, Yonathan Suher, Avraham Godman (İsrail); Ali Rıza Khalman (İran) İstanbul Valisi Vasip Şahin olay yerinde yaptığı açıklamada saldırıyı canlı bombanın gerçekleştirdiğinin kesin olduğunu söyledi.

BirGün öne sürülen IŞİD’li saldırganı defalarca yazmıştı!

Taksim’de gerçekleştirilen canlı bomba saldırısını yaptığı öne sürülen S.Y’nin IŞİD üyesi Savaş Yıldız olduğu iddia ediliyor. BirGün, Savaş Yıldız’ın defalarca haberini yapmış ve Yeşil Kart sahibi olduğunu 31 Ekim 2015 tarihli manşetine taşımıştı. BirGün konuyla ilgili yetkilileri uyarmıştı.

***

Hastane olmadığı için kilometrelerce uzağa gönderildiler

Can Uğur

Canlı bomba saldırısının gerçekleştiği Taksim’de yaralılara müdahale edecek hastanenin bulunmaması tepki çekti. Yaralılar kilometrelerce uzaklıktaki hastanelere sevkedilirken, sevk edilen yerler arasında Gaziosmanpaşa ve Eyüp’te yer alan hastaneler de bulunuyor.
Bakanlık tarafından kamuoyuyla paylaşılan listeye göre saldırıda yaralananlar Gaziosmanpaşa, Eyüp ve Şişli’deki Araştırma hastanelerine sevk edildi. Taksim İlkyardım Hastanesi’nin Gaziosmanpaşa’ya taşınmasının ardından günde milyonlarca insanın ziyaret ettiği Taksim’e yakın noktada olan ve acil müdahalede bulunulabilecek herhangi bir hastane bulunmuyor. Türk Tabipleri Birliği ve demokratik kitle örgütleri bu duruma defalarca tepki göstermiş ve sakıncalarını anlatmıştı. Buna rağmen herhangi bir önlem alınmadı.

***

Hemen yayın yasağı!

RTÜK saldırıya ilişkin yayın yasağı getirdi. Geçici yayın yasağının, olay yerini görecek şekilde canlı yayın yapılmasını, olayın oluş anı ve hemen sonrasına ilişkin görüntüler ve cenaze görüntülerinin verilmesini kapsadığı belirtildi. Yayın yasağı akşam saatlerinde kaldırıldı. Caddenin yayalara açılmasının ardından bir grup esnaf patlama yerine karanfiller bıraktı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*