AVM’de kelebek avı!

 

kelebek

Yıl 2013. Çok değil, 15-20 yıl önce hayal bile edemeyeceğimiz bir yerdeyiz. Başrolünde Michael J. Fox’un oynadığı ‘Geleceğe Dönüş’ filmini izlerken, her şeyin ‘bilimkurgu’dan ibaret olduğunu düşünüyorduk. Filmde Marty’nin gittiği 2015 yılına ait öngörülen şeylerin birçoğu şimdi hayatımızda; parmak iziyle açılan kapılar, video konferanslar, bir ekran üzerinden tüm fonksiyonları yönetilen evler, 3D filmler… Üstelik o kadar hayatımızın içindeler ki, bir zamanlar hayal olduklarını düşünmek bile güç.

Hep daha akıllının peşindeyiz
90’lı yılların başında tanıştığımız cep telefonları da artık hayatımızın bir parçası. İlk zamanlarda mesaj göndermesine, ekranının renkli olmasına, fotoğraf çekmesine şaşırıp kaldığımız telefonlarımız, artık bir bilgisayarın yapabildiği her şeyi yapabiliyor. Ve biz devamlı daha iyisini, daha ‘akıllı’sını arıyoruz.
Türkiye, özellikle teknoloji konusunda yeniliklere çok açık bir ülke… Durum böyle olunca, markalar ve sektörler de bu gidişe ayak uydurmak zorunda kalıyor. Alışveriş merkezi sektörü de bunlardan biri.
Tüketiciler artık ‘alışveriş yapıp çıkmak’tan daha fazlasını bekliyor. Bunun farkında olan AVM’ler de tüketiciyle daha yakın ve interaktif ilişkiler kurup, kişiye özel etkileşim sağlayan etkinlikler düzenliyor.
Uzakdoğu’dan sonra Avrupa’da ilk kez Türkiye’de hayata geçen iButterfly uygulaması, işte böyle online ve offline’ın bir arada kullanıldığı çok güzel bir proje örneği…
Forum Alışveriş Merkezleri’nin hayata geçirdikleri iButterfly projesi, akıllı telefonlara indirilen aplikasyon aracılığıyla kullanıcıları ‘kelebek avı’na çıkarıyor. Ziyaretçiler App Store ve Google Play’den indirdikleri bu uygulama sayesinde, ‘augmented reality’ (artırılmış gerçeklik) teknolojisi ile alışveriş merkezi içerisinde görebildikleri kelebekleri yakalamaya çalışıyor.

Kelebek karşılığı ödül
Altı farklı kelebeği yakalamaya çalışan ziyaretçiler, yakaladıkları her kelebek karşılığında sinema biletinden, farklı mağazalardan hediye çeklerine ve özel indirimlere kadar uzanan geniş bir yelpazede hediyeler kazanıyorlar.
Şimdiye kadar Forum İstanbul, Marmara Forum ve Forum Kayseri’de uçuşan iButterfly kelebekleri, hız kesmeyerek Forum Mersin, Forum Trabzon ve Forum Bornova’yı da ziyaret edecek.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*