Marifetleri Büyük Kendisi Küçücük Olan Robot: Ringo

Çoğu insan robotlardan yürüme, konuşma hatta gerçekten yaşayan bir canlı gibi hayati fonksiyonlar göstermesini bekler. Ayrıca gerçekten bir robottan söz ediyorsak, olayları algılayıp farklı tepkiler vermesini sağlayan iyi bir yapay zekası da olmalıdır.

Henüz için evimizde, günlük yaşantımızın içinde robotları aktif olarak kullanacak bir düzeye erişmiş değiliz. Ancak bu yönde adımlar atarak, pek çok girişimde bulunan mucitler de mevcut. İşte atılan bu adımlardan biri de Ringo; çocuklara teknolojiyi hem sevdirecek hem de öğretecek minik robot.

Özellikle profesyonel kullanıcılar Ringo‘yu programlayıp geliştirerek yeni özellikler öğretebilir.

İşin en dikkat çeken tarafı ise Ringo’nun ana fikrini oluşturup yapımına yardım edenler iki küçük çocuk. Ancak bu çocuklar öyle sıradan çocuklar değil. ”C code” değidimiz kod sistemini yazabilen çocuklar.
10 adet farklı davranış fonksiyonu bulunan Ringo’yu kendi kodlamalarınız ve geliştirmeleriniz ile güncelleyebiliyorsunuz. Open Source olayı sadeyesinde de yaptığınız güncellemeleri başka Ringo kullanıcıları da kullanabiliyor (yada siz onların güncelleştirmelerini kullanabiliyorsunuz).

Ringo’nun geliştiricileri hedef kitle olarak çocukları öncelik olarak görüyorlar.Bir nevi evcil hayvan gibi olan Ringo çocukların teknoloji ile aralarında önemli bir bağ olabilir.

Ringo oldukça küçük olabilir ancak o küçük dizayn içinde çok dikkat çekici özellikler barındırmakta. Arduiono UNO işlemci, otomatik sarj olan batarya, IR ve kızılötesi sensörler, 3-axis jiroskop, 3-axis ivmeölçer, uzaktan kumada ile kontrol ve kablosuz bağlantı gibi şeyler Ringo’nun barındırdığı özelliklerlen bir kaçı.

Kickstar Project tarafından desteklenen Ringo projesinin resmi olarak satışa sunulması için maddi açıdan bir miktar daha desteğe ihtiyacı var.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*