Kur’an’da kendilerine kitap verilen peygamberlerin yalnızca dördünden söz edilmektedir. Bu dört Allah elçisine verilen kitaplar dışında elbette Allah diğer peygamberlerle de konuşup onlara da mesajlarını bildirmiştir. Ancak Kur’an, bu mesajların bir kitap hâline getirilip getirilmediğine dair bize bir bilgi vermemektedir.
Kur’an-ı Kerîm dışındaki İlâhî kitaplar, zaman içinde insanlar tarafından değiştirilmiş, bunlar üzerinde ilâve ve çıkarmalar yapılmak suretiyle tahrif edilmişlerdir. Allah’ın en son vahyi olan Kur’an, hem önceki kitaplarda Allah’ın vahyettiklerini tasdik eder hem de onlara insanların karıştırdıkları yanlışları ortadan kaldırır. Kur’an-ı Kerîm dünyanın sonuna kadar geçerli olacak ve hiçbir şekilde bozulmaya uğramayacaktır.Kur’an-ı Kerimde anılan kutsal kitaplar şunlardır:
Tevrat: Hz. Mûsâ aracılığıyla İsrâiloğulları’na gönderilmiştir. Orijinal dili İbrânîce’dir. Eski Ahid ismiyle de anılır.
Zebur: Hz. Dâvûd’a verilmiş olan İlâhî kitabın adıdır. Hz. Dâvûd da İsrâiloğulları’na gönderilen peygamberlerdendir. Zebur’un orijinal dili İbrânîce’dir. Zebur, günümüzde Mezmûrlar adı altında Eski Ahid’de bir bölüm olarak yer almaktadır.
İncil: Hz. Isâ aracılığıyla Isrâiloğulları’na gönderilmiştir. Orijinal dili Ârâmîce olması gereken Incil’in günümüzdeki en eski nüshası Grekçe’dir. Incil Yeni Ahid ismiyle de anılmaktadır.
Kur’an-ı Kerîm: Tüm insanlara gönderilmiş ve hükmü kıyamete kadar sürecek olan en son İlâhî kitaptır. Son peygamber Hz. Muhammed’e(s a s ) Arapça olarak indirilmiştir. Hiçbir şekilde tahrif edilmeden, orijinal haliyle hem yazılı hem sözlü olarak günü
müze kadar gelmiştir.
Kutsal Kitaplar
21
Ağu