wiki

Diş Bakımı

Diş Bakımı

Diş bakımı insanların küçük yaşlardan beri dikkat etmesi gereken bir sağlık meselesidir. Çocukların ağız ve diş bakımı da büyükler kadar önemlidir. Süt içmeye ve beslenmeye bağlı çocukluk çürüklerinin önüne geçebilmek ve süt dişleri değişimini takip etmek gerekir. Kalıcı dişler çıktığında bakım daha da önem kazanır.

Kişilerin kalıcı dişlerinin tamamlanması genellikle 10-12 yaş aralığında gerçekleşir. Bu yaşlardan sonra mutlaka diş hekimi muayenelerine başlanmalıdır. Diş hekimine 6 ayda 1 muayene olmak dişlerin çürümesinin önüne geçmeyi sağlar. Aynı zamanda çürüklere ve diğer ağız ve diş hastalıklarına erken müdahale edebilme avantajını doğurur.

Peki diş bakımı nasıl yapılmalıdır?

Diş bakımı en genel şekli ile diş fırçalamaktan ve dişleri temiz tutmaktan geçer. Dişlerin doğru diş fırçası, doğru diş fırçalama yöntemi ve doğru diş macunu ile günde 2-3 kez fırçalanması gerekir.

Diş fırçalanmasının yanı sıra diş ipi kullanımı da gereklidir. Dişlerin arasına giren yemek artıkları zamanla birikerek diş tartar oluşumuna ve diş taşı oluşumuna neden olabilir.

Diş üzerinde yer alan plak, tartar ve diş taşı temizliğinin diş hekimi kontrolünde temizlenmesi gerekir. Aksi taktirde ağız kokusu, diş çürümeleri gibi sağlık problemleri gözlenebilir.

Diş bakımının bir diğer aşaması ise beslenme düzeninden geçer. Dişlerin yapısına zarar vermeyen gıdaların tercih edilmesi, diş yüzeyinin zarar görmemesinin sağlanması ve sıcak-soğuk geçişlerine dikkat edilmesi önemlidir.

Dişlerin daha bakımlı ve daha güzel görünmesini sağlamak için evde yapılan bakımların yanı sıra diş polikliniğinde yapılan beyazlatma işlemleri de kullanılabilir.

Siz de dişlerinize en uygun bakım yöntemlerini öğrenmek, diş sağlığınız hakkında ayrıntılı bilgi almak, dişlerinizin herhangi bir işleme ihtiyacı olup olmadığını görmek ve uygulamalar hakkında bilgi edinmek için 4 Mevsim Diş Polikliniği’ne gelerek ücretsiz muayene olabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir