Kedilerin hastalık kapmaması için kedi aşıları yapılmalıdır. Kedinizin sağlığı açısından aşı takvimini takip etmeniz gerekir. Kediniz bir yaş altı yavru bir kedi ise 3 aşısı bulunmaktadır. Bunlar Karma, kuduz, lösemi aşılarıdır.
6 – 8 haftalık genel kontrol, iç ve dış parazit. ( 2 ayda bir tekrarlanır)
8 – 10 haftalık genel kontrol, karma aşısı
9 – 11 haftalık genel kontrol, lösemi aşısı
10-12 haftalık genel kontrol, karma aşısı tekrarı
11-13 haftalık genel kontrol, lösemi aşısı tekrarı
12-14 haftalık genel kontrol, kuduz aşısı bu aşı 3 aydan küçüklere yapılmaz
Kedi Aşı Takvimi
Her kedi özellikle de yavru kedilerin sağlığı ve kendi sağlığınız için kedi aşı takvimi uygulamasını ihmal etmemelisiniz. Kedi aşıları minik dostunuzu birçok hastalıktan korurmakla birlikte bağışıklık sisteminin oluşmasınada yardımcı olur. Aşılama için bir veteriner hekime başvurmalısınız. Bu size yakın bir veteriner kliniği olursa daha sağlıklı olacaktır. Aşı zamanları kedinin yaşına ve türüne göre değişir. Kedi aşıları sütten kesilmemiş ve hamile kedilere uygulanmamlıdır.
Karma lösemi ve kuduz aşıları yılda bir uygulanır. Bir gün bile geciktirmeden bu aşıları aynı tarihte yapmalısınız. Kedi tüyü başta olmak üzere kedinin insan sağlığını tehdit edecek herhangi bir durum söz konusu değildir. Ancak kedi aşı takvimine uymak zorunludur. Özellikle kedi parazit aşısı yapılmadığı takdirde hayvandaki parazit yutulan tüyü, temas edilen dışkısı ile insana geçebilmektedir. Aşıdan sonra kedinizde hafif rahatsızlık, aktivite kaybı, iştah kaybı, olabilir. Bunlar kaygılanmanızı gerektirmez. Kedinizde normal dışı gelişme ya da alerji söz konusu ise vakit kaybetmeden veterinerinize başvurun.
Her kediye önerilmeyen aşılara temel olmayan aşılar denir. Bu aşılar kedide yüksek enfeksiyon riski varsa uygulanır. Her yavru ve yetişkin kediye uygulanması gereken, sık karşılaşabilecek tehlikeli hastalıklara karşı onları koruyan aşılara ise temel aşılar denir. Destek ve kedi aşı fiyatları hakkında bilgi almak için Megavet, sizin ve küçük dostlarınızın hizmetinde.