Bak Senin Sitende Hata var Güvenlik Açığı Var Diyenlere Duyurulur

TC’de Hack Cezaları HACKER’LIĞA HEVESLİ GENÇLERE VE / MAİLİ HACK’LENENLERE DUYURULUR .!! ” Peynir Fare Kapanında Olur”

bak senin sitende hata var

bak senin sitende hata var

Hackledim Bak Senin Sitende Hata var  Güvenlik Açığı Var Diyenlere Duyurulur

bazen web sitemde güvenlik açığı var imiş diye tedirgin olur site sahipleri ki dünyanın en büyük site sahipleri bile tehtid altındadırlar facebook , google  msn , gibi siteler bile en azından şunun bilirler hiçbir sistem %100 güvenli değildir bu bir süreçtir fakat kapınızın kilidini kıranların cezalarının hiç de hafife alınmayacak kadar olduğunu ve gün geçtikce bu cezalar arttığını hackerliğe heveslenen ve hacklediği sistemler üzerinde prim yapmak isteyenler öncelikle bu cezaları göz önüne almalıdırlar bilişim şuçu işlemek istiyorsanız bakın aşağıda cezaları ..

Mail/msn hackleme durumunda, öncelikle Yeni Türk Ceza Kanunu’nun 243. maddesi kapsamında ele alınarak iki yıla kadar hapis veya adli para cezası istemiyle karşı karşıya kalınması mümkündür. Mail hackleme sonucunda
maili hacklenen kimsenin bilgilerinde bir değişiklik veya eksiklik meydana geldiğinde bu ceza iki yıldan dört yıla kadar hapis cezasına dönüşür. ( m.243/III)
Yani para cezası imkanı da kalmaz.

Öte yandan, msn hackleme hacklenen kişiyi belli bir davranışı yerine getirme, zorlama veya tehdit amacıyla yapıldığı takdirde yine TCK. 107 gereğince bir yıldan üç yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adli para cezası ile karşılaşılır. (Önceki cezaya ek olarak.)

Mail hackleme şayet bu amaçlarla değil de sırf o kişide sıkıntı meydana getirmek, o kişiyi rahatsız etmek gibi amaçlarla yapılıyorsa (genelde bu amaçla
yapılıyor zaten) bu durumda TCK. 123 gereğince faile üç aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir (Önceki cezalara ek olarak.)

Maili hacklenen kişi bir kamu kuruluşunda çalışıyor ve bu mail adresini kurum gereği kullanıyor ve bu mailinde işini sürdürmesi için gerekli birtakım belgeler bulunduruyorsa, bu durumda TCK. 113 gereğince bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur. (Önceki cezalara ek olarak.)

Şayet maili hacklenen kişi, kamu kuruluşunda değil de özel sektörde çalışıyorsa, bu durumda TCK. 117 gereğince altı aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezası verilir. (Önceki cezalara ek olarak.)

Ayrıca TCK 124’te düzenlenen haberleşmenin engellenmesi suçu sübut bulduğundan, altı aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezasına hükmolunur. (Önceki cezalara ek olarak.)

Bunun yanında mail hackleyen kişi haberleşmenin gizliliğini ihlal ettiği için de TCK. 132 gereğince altı aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır. (Önceki cezalara ek olarak.)

Bu haberleşme bilgileri ayrı bir yerde kaydedildiği takdirde ise bu ceza yine aynı maddenin devamındaki ibareye göre bir yıldan üç yıla kadar ceza ile karşılaşılır. (Önceki cezalara ek olarak.)

Bu haberleşme bilgileri hukuka aykırı olarak ifşa edildiği takdirde ise yine bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası söz konusu olur. (m.124/II) (Önceki cezalara ek olarak.) (Msn konuşmalarını kaydedip başkalarına bunları açıklayanlar da bu ceza ile karşılaşır.)

Ayrıca mail hackleme özel hayatın gizliliğini ihlal suçu kaps***** girdiğinden TCK. 134 gereğince altı aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezası ile
cezalandırma söz konusu olur. (Önceki cezalara ek olarak.)

Kişisel verilerin kaydedilmesi suçu da işlenmiş olduğundan altı aydan üç yıla kadar hapis cezasıyla karşılaşılır. Kişilerin siyasi, felsefi veya dini görüşlerine, ırki kökenlerine; hukuka aykırı olarak ahlaki eğilimlerine, cinsel yaşamlarına, sağlık durumlarına veya sağlık durumlarına ilişkin belgelerin veri olarak kaydedilmesi de bu hüküm içerisindedir. (TCK. 135/I,II) (Önceki cezalara ek olarak.)

Bütün bu saydığım hükümlerden hakkında dava açılmış olan kimse, bu suçu özel bir bilgi ve beceri sayesinde gerçekleştirmiş olduğu için (yani herhangi bir kişinin gerçekleştiremeyeceği bir eylem olduğundan) (kaldı ki mail hackleme tamamen bu kapsamdadır) verilecek ceza yarı nisbetinde artırılır.

AYRICA KIŞILERE AIT MAIL HESAPLARI HUKUKEN ONLARIN MAL
VARLIKLARI (MAMELEK) IÇERISINDE KABUL EDILDIĞINDEN,
mal varlığına karşı işlenen suçlar kapsamında ve özel olarak TCK.142 ve devamında düzenlenen hırsızlık suçu kapsamında ele alınır ve 142/I fıkrasının e bendi gereğince üç yıldan yedi yıla kadar hapis cezasına hükmolunur. (Önceki cezalara ek olarak.)

Öte yandan bu suçlarla birlikte kişilerin internet bankacılığı hizmetleri dolayısıyla kullandığı bilgileri ele geçiren kimseler de (kullanmış olması
şart değil) TCK. 245 gereğince üç yıldan altı yıla kadar hapis cezası ve adli para cezası ile cezalandırılırlar.

Yazılan kanun hükümlerinden bazıları kamu davası bazıları ise takibi şikayete bağlı suç niteliğindedir. Ayrıca bu tespit ettiğim TCK kapsamındaki suçlar
haricinde özel kanunlarda belirtilen hükümler de söz konusu olmaktadır.

PEKİ BU CEZALAR NASIL YERİNİ BULACAK?

Peki neden bu kadar ceza söz konusuyken bu kadar insanın mailleri hackleniyor? Çünkü kimse bu konuların hukuk sistemi tarafından düzenlendiğini bilmiyor. Bilmediği gibi bunu yapanların üzerine gitmiyor.
Halbuki böyle bir durumla karşılaşan kimsenin yapacakları çok basit.

Bir dilekçe yazarak ya Emniyet birimlerine ya da herhangi bir yer Adliyesinde Cumhuriyet Savcılıklarına başvurmaları yeterli. Ayrıca kişisel bilgisayarlarının
IP numarasını, mailine en son girdiği tarihi, en son kullandığı şifreyi ve en son kullandığı gizli soru ve yanıt bilgilerini dilekçesine ek olarak bildirirse
işler daha da kolaylaşacaktır. Savcılık talimatı veya mahkeme kararı sonucunda Emniyet Müdürlükleri tahkikata başlayacak, kullandığınız mail adreslerinin
yetkili sahiplerine ulaşılarak mailinize hangi tarihte hangi IP numaralarına girildiği tespit edilecektir. Şayet mailinizi hackleyen kişi statik IP kullanmıyorsa, değişken IP numaraları Telekom tarafından sürekli olarak kayıt altında tutulduğundan hangi tarihte mailinize hangi bilgisayardan girildiği
kolaylıkla tespit edilecektir. Yine buna bağlı olarak mailinizi hackleyen internet kullanıcısının kişisel bilgileri ve adres bilgileri Emniyet talimatı ile temin edilerek Cumhuriyet Savcılığına verilecektir. Tamamlanan hazırlık tahkikatından sonra Cumhuriyet savcısı şüpheli şahıs hakkında kamu davası açacak ve Emniyet kuvvetleri marifetiyle bu şahıs yakalanacaktır. Şayet mail hackleyen internet
kullanıcısı bir ticari işletmeye ait bir bilgisayarı kullanmışsa aynı şekilde o ticari işletme hakkında da tahkikat uygulanacak ve hüküm kesinleştiğinde o işletme hakkında güvenlik tedbirlerine hükmedilecektir.

Kullandığınız mail hesabı yabancı bir ISP(İnternet Servis Sağlayıcısı) olduğu durumlarda Cumhuriyet Savcılıkları istinabe yoluyla o ülkenin yetkili makamları üzerinden aynı bilgileri temin edeceklerdir. Ancak msn hesapları zaten Microsoft Türkiye’ye bağlı bir hizmet olduğundan buna pek gerek kalmayacaktır.

Dileriz mail hackleyen arkadaşlara kendilerine çok çok iyi avukatlar bulmalarını tavsiye ediyorum. Ama bir avukat olarak şunu da söyleyeyim ki hiçbir avukat
böyle bir davada müdafi olmak istemeyecektir..

Dipnot: Bugüne kdr yani 2006’dan bu yana 13 kişi mail adresi hacklendiği için mahkemeye başvurmuş ve davalıların hepsi cezaya çarptırılmış..

örnek hacker cezası KIRMIZI bültenle aranırken, Aydın’ın Kuşadası İlçesi’nde çalıştırdığı barda yakalanıp tutuklanan hacker Mustafa Aydın’a, İzmir 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından toplam 89 yıl hapis ile 176 bin TL’de para cezası verildi. ;Aydın’ın 57 yıl hapis ile 116 bin TL tutan para cezası Yargıtay tarafından onandı. ;Kalan 32 yıl hapis ile 60 bin TL para cezasıyla ilgili karar ise usülden bozuldu.

İnternette ilgi gören arkadaşlık sitelerinin aynısını yaparak kredi kartlarını kopyalayan çeteye yönelik 2008 yılında İzmir Emniyet Müdürlüğü ;Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ;Bilişim Suçları Büro Amirliği ekipleri teknik takip ve istihbarat çalışması başlattı. Şebekenin elebaşılığını Mustafa Aydın’ın yaptığı belirlendi. Mustafa Aydın ve suç ortaklarının Ukranya’daki hacker’larla internetten bağlantıya geçtiği, yabancı uyruklu kişilerin kredi kartı bilgilerini satın aldığı, bunlarla hazırladıkları sahte kredi kartlarıyla da harcama yaptıkları belirlendi. Kanıtların ;toplanması ardından ’Gezgin 35’ adı verilen operasyonu başlatan ;ekipler, İzmir başta olmak üzere Küthaya, Muğla ve Antalya’daki, önceden belirlenen adreslere baskınlar düzenledi. Baskınlarda elebaşı Mustafa Aydın, izini kaybetirirken, çete içinde yönetici pozisyonundaki F.B., çete üyeleri U.E., O.H., C.A., S.Ö. ve M.U. yakalandı. Tümü benzer suçlardan sabıkalı 6 kişinin ;ev, işyeri ve araçlarında yapılan aramalarda, yaklaşık 180 bin TL’lik işlem yapılan yüzlerce yurtiçi ve yurtdışı kredi kartlarının slip bilgileri, bilgiler yüklenmiş 50 kredi ve mağaza kartı, 5 dizüstü bilgisayar, hacker’lara gönderilen paraların dekontları ele geçirildi. Polisin elinden kaçan suç ;örgütünün elebaşı ;Mustafa Aydın’ın, bankadaki bir hesabından sadece bir ay içerisinde 500 bin TL’ik işlem yaptığı saptandı. Adliyeye sevk edilen bu kişiler ;tutuklandı. Mustafa Aydın da kırmızı bültenle aranırken, Kuşadası İlçesi’nde işlettiği barda yakalanıp tutuklandı. Aralarında tutuksuz olan ve yakalanamayanların da bulunduğu 13 sanık hakkında dava açıldı.

İzmir 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2010 yılında sonuçlanan, 7’si tutuklu, 3’ü tutuksuz, 3’ü yakalanamayan toplam 13 sanıklı davada hakcer Mustafa Aydın’a toplam 89 yıl hapis ve 176 bin TL para cezası verildi. Mahkeme heyeti M.K.’yi 65 yıl hapis ve 271 bin TL para, M.U.’yu 41 yıl hapis, 123 bin TL para, F.B.’yi 23 yıl hapis, 69 bin TL para, S.Ş’yü 12 yıl 3 ay hapis, 211 bin TL para, TL’yi 12.5 yıl hapis, 20 bin TL para, tutuksuz sanık O.H.’yi 10 yıl 8 ay hapis, 32 bin TL para cezasına çarptırdı. Haklarında iddianame hazırlanan ancak, oparasyonun yapıldığı günden itibaren yakalanamayan H.İ.S.’ye 17 yıl hapis, 51 bin TL para, U.E.’ye 6 yıl yıl hapis, 18 bin TL para, M.Y. ise, 5 yıl hapis, 10 bin TL para cezası verildi. Mahkeme heyeti ayrıca, şebekenin sahte olarak yaptığı kredi kartlarını kullandırma olanağı sağlayan işyeri sahipleri Ü.Ç., Z.K. ve D.Ç.’ye ise 9’ar yıl hapis, 30’ar bin TL para cezası verdi. Mahkeme heyeti, ceza alan ve duruşma salonunda bulunan tutuksuz O.H.’yi tutukladı. Diğer tutuksuz sanıklar hakkında da tutuklama kararı verdi.

Ceza alan sanık avukatları kararı temyiz etti. Yargıtay 11’inci Ceza Dairesi, Mustafa Aydın’ın aldığı 89 yıl hapis cezasının 57 yılını ve 116 bin TL’lik para cezasını onarken, 32 yıl hapis cezası ile 60 bin TL’lik para cezasını usulden bozdu. Yargıtay bozma gerekçesinde, kullanılan kredi kartları üzerindeki iki banka adının ;aynı kurum olup olmadığının araştırılmasını, aynı bankanın şubeleri niteliğinde olduklarının anlaşılması halinde veya ayrı ;bankalar olduğunun kabulüyle ayrı ayrı uygulama yapılmak suretiyle sanıklara ceza verilmesi gerektiğini belirtti.

Mahkeme bozma kararına göre, Merkez Bankası’na yazı yazıp, bankanın tek mi yoksa iki tane mi olduğunun tespit edilmesinin ardından, sanık Mustafa Aydın’a verilen diğer hapis cezalarını da tekrar uygulayacak. Diğer sanıklara verilen cezaların bir kısmı da bu yüzden bozuldu.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*