Genel

Devlet Akıllı Telefonunuzu Ele Geçiriyor!

attack-hacker

Devlet Akıllı Telefonunuzu Ele Geçiriyor!

hacker

Rusya ve Kanada’dan bilgisayar ve internet güvenliği uzmanı iki şirket, en az 60 ülkenin vatandaşlarına ait akıllı cep telefonlarını nasıl ele geçirdiğini ortaya koydu. Ele geçirilen telefonlarda, tüm elektronik posta ve kısa mesajlar okunuyor.

Rus güvenlik firması “Kaspersky Lab” ve Toronto Üniversitesi’nden “Citizen Lab” tarafından yapılan iki farklı araştırmada “Hacking Team” adlı şirket tarafından üretilen bir programla telefonlara uzaktan erişimin sağlandığı ve 60’dan fazla devletin bu programı kullanarak vatandaşlarını izlediği kaydedildi.

2001’de kurulan İtalyan şirket, müşterilerine “şifreleme olsa bile tek bir ekran üzerinden tüm cihazları kontrol altına alma” hizmeti sunuyor.

Bu program sayesinde kolay bir şekilde telefonlardaki elektronik posta ve kısa mesajlar okunabilirken, cihazların GPS sistemiyle mekan tespitinin yapıldığı da belirtildi.

 

Uygulama ayrıca “Whatsapp” ve “Viber” gibi uygulamalardaki mesaj geçmişini de görüntüleyebiliyor.

“Remote Control Systems” (Uzaktan Kumanda Sistemleri) adı verilen sistem ile Android ve iOS’un da içinde bulunduğu birçok mobil işletim sistemine sızıldığını belirten Kaspersky araştırmacısı Sergey Golovanov, Windows ve Mac yüklü bilgisayarlara da, girilebildiğini açıkladı.

FOTOĞRAFINIZI DA ÇEKİYORLAR
Golovanov, “İşlem için ‘Infector’ adı verilen virüsleme sistemi önce hedef bilgisayara yükleniyor. Ardından bilgisayarda bulunan mikrofon ve kamera kullanılarak kişinin resimleri çekiliyor” dedi.

Telefonlarda ise, kullanıcıların şüphesini çekmemek için uygulama yalnızca kablosuz internete bağlıyken çalışıyor.

KRAL’IN HEDEFİNDE ŞİİLER VAR
“Citizen Lab” araştırmacıları da, Suudi Arabistan’daki “Qatif Today” gazetesinin mobil uygulamasında, kullanıcıların bilgilerini paylaşan kodlama sistemine rastladı.

Araştırmacılar bu uygulama ile Suudi Arabistan hükümetinin çoğunluğu Şii olan Katif bölgesindeki vatandaşlarını izlediğini düşünüyor.

Kaspersky’ye göre programı en çok kullanan ülkeler arasında ABD, Kazakistan, Ekvador ve İngiltere yer alıyor.

Kaynak:ntvmsnbc

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir