Engelli olmak izci olmaya engel değil
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Engelliler Müdürlüğü (İSEM), engelli bireylerin yeterliliklerinin arttırılarak sosyal yaşama katılabilmesi amacıyla düzenlediği eğitim faaliyetlerine tüm hızıyla devam ediyor.
165 engelli birey, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yaz İzci Kampı’nda “Özel İzci Eğitimi” aldı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü (İSEM) ile Türkiye İzcilik Federasyonu işbirliğinde organize edilen 2014 İBB Yaz İzci Kampı’na engelli bireylerin ve ailelerinin ilgisi büyük oldu.
İBB Yaz İzci Kampı’nı ziyaret eden ve verilen eğitimlerle ilgili incelemelerde bulunan İBB Engelliler Müdürü Bekir Köksal, “Engelliler Müdürlüğü olarak her yıl bu kampa katılıyoruz. Bu yılda 4 haftalık bir süre içerisinde eğitimlerimizi tamamladık. Her hafta İstanbul’un farklı ilçelerinden gelen engelli bireyler, burada profesyonel eğitmenlerin rehberliğinde yaşam becerilerini geliştirerek, engelsiz izci oluyorlar. Bu kampı özel kılan sebepleri kısaca özetleyen Köksal; “Engelli çocuklarımız ailelerinden bir hafta ayrı kalarak hem fiziksel kapasitelerini arttırıyor hem de ekip çalışması, yardımlaşma ve sosyal yaşam becerilerini geliştiriyorlar. İBB Yaz İzci Kampı, sosyal anlamda çocuklarımıza kaynaştırma ortamı sunuyor. Engelli ve engelsiz çocuklar izcilik kampında yaşadıkları ortak deneyimlerle birbirlerini anlama ve birbirlerini kabul etme ortamı buldular.” ifadesinde bulundu.
İstanbul’un 24 İlçesinden 165 Engelli İzci
İstanbul genelinde 24 engelliler merkezinde, spor eğitmenleri ve uzman psikologlar tarafından gerçekleştirilen değerlendirmeler sonucunda İBB Yaz İzci Kampı’na seçilen engelli bireyler aldıkları birer haftalık eğitim sonucunda kulüp izcisi olma hakkı kazanıyor. Her hafta ortalama 40 engelli bireyin eğitim aldığı İBB Yaz İzci Kampı’nda engelli bireyler, alanında uzman izci ve spor eğitmenlerinden bisiklet, havuz, binicilik, okçuluk, kano kürekçiliği, dağcılık, trekking, oryantiring, balık tutma, itfaiye, pratik sağlık, ilk yardım, resim, müzik, telsiz kullanma gibi fiziksel ve zihinsel becerileri arttıran özel eğitim programlarından geçtiler.