Gülenci değilse iftira attılar…
FETÖ/PDY terör örgütü, tehdit gördüğü işadamı, devlet görevlisi ve yargı mensuplarını, asılsız suç isnat ederek dinledi
Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY terör örgütü hakkında hazırlanan iddianamede, örgütün medya ve ev toplantıları aracılığıyla faaliyetlerini sürdürdüğü, kendilerinden olmayan veya tehdit gördükleri devlet görevlilerini ve yargı mensuplarını asılsız suç isnat ederek dinledikleri vurgulandı. İddianamede örgütün faaliyetlerini sürdürdüğü, propaganda çalışmalarını da örgütle bağlantılı olan medya (Aktif Haber, Samanyolu TV, Zaman gazetesi, herkül.org internet sayfası) aracılığıyla ve de gizli olarak örgüt mensuplarıyla yaptıkları ev toplantıları, kamp, gezi gibi faaliyetlerle devam ettirdikleri belirtildi.
KİŞİSEL BİLGİLERLE ŞANTAJ
Örgütün hiyerarşik düzen içerisinde gizli olarak faaliyet yürüttüğü, yıllarca örgütün dershanelerinde ve ışık evlerinde ‘altın nesil’ tabiriyle yetiştirilen örgüt üyelerinin sistematik olarak devletin kadrolarına yerleştirildiği ifade edildi. “Bilgi güçtür” fikri doğrultusunda hareket eden örgüt üyelerinin, devletin gizli kalması gereken ya da kişilerin hayatına ait özel, gizli kalması gereken bilgileri toplayıp arşivledikleri, bu bilgileri, kendilerine düşman olarak gördükleri kişilere tehdit, şantaj, baskı amacıyla kullandıkları belirtildi. Ayrıca hükümet üzerinde baskı oluşturmak amacıyla hükümet üyeleri ile bakanlar hakkında usulsüz dinleme, teknik takip gibi faaliyetlerle elde ettikleri bilgileri hükümetin işlevselliğini etkilemek için kullandıkları ifade edildi. TİB, TUBİTAK gibi stratejik öneme sahip kurumlara da örgüt elemanları yerleştirildiği belirtildi. İddianamede, “Maliye ve emniyet içerisindeki kadrolaşmanın temel amacının toplanan istihbari bilgiler doğrultusunda ülke üzerinde finansal söz sahibi olmak, yetkililerin özel hayatına ait bilgileri kullanarak hem hükümet hem de şirketlere ekonomik baskı oluşturmak, hükümet üyelerini kirli ilişkiler içerisindeymiş gibi gösterip medya aracılığıyla kamuoyunda algı oluşturularak baskı yapıldığı görülmektedir”denildi. Örgütün hükümet üzerinde baskı oluşturmak için bakanları, devlet yetkilileri ile irtibatlı olan işadamlarını, yargı mensuplarını, kişilerin kimliklerini gizleyerek ya da asılsız suç isnat ederek dinledikleri, bu dinlemelerde elde edilen bilgiyi hükümet üyeleri ve işadamları üzerinde baskı kurmak için kullandıkları da yer aldı.
FİŞLEMENİN ŞİFRELERİ…
İddianamede, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti yerine monokratik Fetullah Gülen merkezli yapılanma amaçlanmaktadır” denildi. Ayrıca, insanlar üzerinde terör örgütü lideri Gülen’e uluhiyet (yücelik) yüklemek amacıyla 2001’de açılan sitenin adının dahi “Mitolojide aslanları bile etkisiz hale getiren gücün ve kuvvetin simgesi olan Herkül” ismi verildiği belirtildi. Büyük kısmını polis memurlarının oluşturduğu fişleme listesi, Paralel Yapı’nın emniyet teşkilatındaki yapılanmasını gözler önüne seriyor. Listelerde polis memurlarının isimlerinin karşısında, ‘Himmette eksiklik var’, ‘uzaklaştırılmalı’, ‘kazanılır’, ‘tehlikeli’, ‘aktif katılımı var’, ‘alkol alır, asi’, ‘ihraç edilmeli’, ‘aktif himmeti tam’, ‘aktif rütbesi yükseltilmeli’, ‘alkol alır’, ‘ailesinden problemli’ ve ‘bize yakın, kazanılmalı’ gibi ifadeler yazdığı belirtildi. İddianameye göre; “Örgütün, profesyonel yapıda sıkı bir hiyerarşik ilişki içinde denetim mekanizmasına sahip, uluslararası faaliyet gösteren terör örgütü olduğu anlaşılmaktadır.”
ECEVİT’TEN BİLE ÖNCE GÜLEN DUYUYORDU
Gülen’in, devlet içinde nasıl kadrolaştığını, Faruk Mercan ‘Fetullah Gülen’ kitabındaki anlatıyor: “Nuh Mete Yüksel’in Gülen hakkında soruşturma açtığına dair bazı haberler ulaştı. Gülen, bu şartlarda ABD’ye gitmeyi doğru bulmuyordu. İfade vermekten kaçmak gibi algılanabilirdi. O günlerde Gülen’in yakın bir arkadaşı Başbakan Bülent Ecevit’e bu durumu iletti. Gülen’e telefon açan Ecevit, ‘Sağlığınız çok önemli. Lütfen tedavinizi aksatmayın ve ABD’ye gidin’ dedi. Gülen’in ABD’ye gitmesinde Ecevit’ten gelen bu telefon çok etkili oldu.”
PARALEL OKUL BASKINI
Aksaray’da, Gülen örgütüne yakınlığıyla bilinen özel okul ve dershanelere dün polis tarafından operasyon düzenlendi. Polis, baskın yaptığı okul ve dershane binalarında arama başlattı. Aksaray Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı yaklaşık 300 polis, dün saat 10.30 sıralarında 1 özel okul, 1 özel kolej ve 1’i kız 1’i erkek olmak üzere 2 dershaneye operasyon düzenledi.