Genel

İşadamından Paralel isyanı

İşadamından Paralel isyanı1

Mevlana Üniversitesi yurdundan alacağını tahsil etmeye çalışan işadamı, Paralel hâkimin, Yargıtay kararına rağmen dosyayı üniversite lehine sonuçlandırdığını söyledi

Adana’da yasadışı dinleme kararlarına imza atan ve sanıkları yeterli delil yok diye serbest bırakan Paralel hâkim Cebrail Cem Alıcı’nın, Paralel Yapı’ya ait Mevlana Üniversitesi yurdunun 1.8 milyon liralık borç davasını yetkilendirme yoluyla alarak haczi durdurduğu öne sürüldü. İddianın sahibi Konyalı işadamı Ahmet Kalafat hâkimin, diğer mahkemenin verdiği ve Yargıtay’ın onadığı kararı yok saydığını belirtip, “Beni bu Paralel hâkimden kurtarın” dedi. Konya’da bir şirketi bulunan Ahmet Kalafat (43), Selçuklu ilçesinde bulunan ve 2013’te, Paralel Yapı’ya yakınlığıyla bilinen Mevlana Üniversitesi’ne devredilen Ece Kız Öğrenci Yurdu’ndan alacağı olan 1 milyon 800 bin lirayı tahsil edemeyince haciz işlemi başlattı. Avukatı ve 3 TIR’la gittiği üniversitede işlemlere başlayan Kalafat, üniversitenin istihkak iddiasında bulunması üzerine Konya 3. İcra Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu. İddiaya göre, Mahkeme Başkanı M.G.’nin izinli olması nedeniyle, Adana’da birçok meslektaşı ve kamu görevlisinin yasa dışı dinlenmesi kararlarına imza atan, sanıkları da “Yeterli delil yok” diyerek serbest bırakan, daha sonra ise Konya’ya atanan 1. İcra Hukuk Mahkemesi Hâkimi Cebrail Cem Alıcı yetkilendirildi. Alıcı, dava dosyasını aynı gün 4 saat içinde üniversite lehine sonuçlandırdı.

‘HER ŞEYİ KAYBETTİM’
Bunun üzerine Ahmet Kalafat, daha önce Konya 3. İcra Hukuk Mahkemesi ve Yargıtay 8. Hukuk Dairesi’nin icrayla ilgili onadığı kararları da ekleyerek HSYK’ya dilekçe gönderdi. Kalafat, hiçbir hâkimin böylesine yüklü bir alacak için bu kadar kısa sürede karar vermediğini belirttiği dilekçede kendi mahkemesinin dosyası olmadığı halde kararı veren Cebrail Cem Alıcı’nın Paralel Yapı’nın hâkimlerinden olduğunu, davalının da Mevlana Üniversitesi olması nedeniyle adil bir karar verilmediği belirtildi. Alacağını tahsil edemediği için bütün mal varlığını kaybettiğini belirten Kalafat, “Dava dosyası yeniden Yargıtay’a gönderildi. Dosyayı inceleyecek hâkimlerin daha önce Yargıtay 8. Hukuk Dairesi’nin verdiği kararı göz önünde bulundurmasını istiyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir