Koronavirüs İzolasyonu ve Anksiyeteyle Nasıl Başa Çıkılır?

Coronavirüs salgını Stresli, izole, yalnız hissediyorum, ve endişeli olabilir. İster sosyal mesafeli olun, ister evde kalmanız gerekiyorsa, bu ipuçları daha iyi hissetmenize yardımcı olabilir.

Sosyal ol.

Sosyalleşme anahtardır, özellikle izole edilmiş hissediyorsanız. Başkalarına bağlı hissetmek, yalnızlık ve stresi önler .

İlk olarak, “sosyal mesafe” terimini “fiziksel mesafe” ile değiştirin. Ayrı olsak bile, hepimizin hala bağlı olduğumuzu kendinize hatırlatın.

Sonra, bunu “uzaktan sosyalleşme” olarak düşünün.

Yine de çevrimiçi olarak veya telefonunuzda arkadaşlarınız ve ailenizle bir araya gelebilirsiniz. Yüz yüze görüşmeleri kolaylaştıran uygulamalar var. E-postalar ve metinler gönderin. Sosyal medyada iletişime geçin. Telefonu kaldır ve merhaba de.

Dini hizmetler ve kültürel etkinlikler için İnternet’e bakın. Birçok kuruluş dijital toplantılar sunuyor.

Duygularınızı başkalarıyla paylaşın. Sohbet, kendinizi daha az yalnız hissetmenize ve daha fazla desteklenmenize yardımcı olur.

Ailenizle kaliteli zaman geçirin.

Okuldan ve kolejden evde kalan çocuklar ve evden çalışan ortaklarıyla, kaliteli aile zamanı için eşsiz bir fırsat.

Her zaman için vaktiniz olmayan etkinlikleri yapın. Masa oyunları oynayın. Yapboz yapmak. Birlikte pişirin. Fırsatınız varken derin ve rahat konuşmalar yapın.

Haberlere ara verin.

24 saatlik haber döngüsü anksiyete artışına neden olabilir. Kendinize bir sınır verin. Bilmeniz gerekenlere ve topluluğunuzda neler olduğuna bağlı kalın.

Haber alımınızı günde 30-60 dakika veya 1-2 güncellemeyle sınırlandırmayı deneyin. Bu bilgilendirilmek için yeterli olmalı.

1-2 güvenilir haber kaynağına bağlı kalın. Tetikleyen başlıkları ve fotoğrafları hızla kaydırın. Yalnızca sizinle ilgili olanları okuyun.

Çıkarmada sorun yaşıyorsanız, bir arkadaşınızdan dışarıdakileri filtrelemesini ve size yalnızca ihtiyacınız olan güncellemeleri vermesini isteyin.

Zihniyetinizi değiştirin.

Gelecek veya en kötü durum senaryoları hakkında çok fazla düşünmekten kaçının. Tahmin, kaygıyı tetikleyebilir. “Asla iyileşmeyeceğim” demek yerine kendinize “Bunu atlatacağım” deyin.

Farkındalığı deneyin. Rehberli meditasyon ve yoga ile ilgili videoları izleyin . Kullanabileceğiniz çok sayıda indirilebilir uygulama var.

Minnettarlığı uygulayın. Araştırmalar, her gün minnettar olacak bir şeyler bulmanın ruh halini iyileştirdiğini gösteriyor. Bu yüzden bir şeyler not alın. Belki de bizi güvende tutan ilk müdahale ekipleri ve hizmet çalışanlarıdır. Belki aile, arkadaşlar ve başınızın üzerindeki çatıdır.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*