Koronavirüs Salgını Sırasında İzole Yaşlı İnsanlara Nasıl Yardım Edilir

COVID-19, ailelerimizle etkileşim şeklimizi değiştirdi. Yaşlı yetişkinler diğer insanlardan olabildiğince uzak durmaya çağırılırken, anne ve babayı görmek için uğramak bir seçenek değil.

Koronavirüs bir tehdit iken yaşlı sevdiklerinizden uzak durmak zor olabilir ama önemlidir. İnsanlar yaşlandıkça bağışıklık sistemleri zayıflar ve virüsle o kadar savaşamazlar. 60 yaş ve üstü kişiler, özellikle kalp ve akciğer hastalığı gibi rahatsızlıkları olanlar, COVID-19 nedeniyle daha ciddi hastalık tehlikesi altındadır . Hastaneye yatırılma ve hastalıktan ölme olasılıkları daha yüksektir.

Virüs bulaşmış kişiler her zaman belirti göstermez . Siz ve çocuklarınız iyi hissediyor olsanız bile, bilmeden anne babanızın evine getirebilirsiniz.

Ancak uzak durmak da sorunlara neden olabilir. İzole olan insanlar, depresyon , anksiyete , kalp hastalığı ve zihinsel gerileme için daha büyük risk altındadır .

Öyleyse yaratıcı olma zamanı. Yaşlı sevdiklerinizi yalnız hissetmekten alıkoymak ama yine de onları güvende tutmak için yapabileceğiniz şeyler var.

CDC, herkesin evde birkaç hafta kalması için yeterli yiyecek ve diğer malzemeleri stoklamasını tavsiye ediyor. Yaşlı insanların mağazaya gitmesi zor olabileceğinden, ihtiyaç duyacaklarını bildiğiniz şeylerden oluşan bir bakım paketi oluşturun, örneğin:

  • Konserve meyve ve sebzeler, tahıl gevreği ve çorba gibi birkaç hafta dayanacak yiyecekler
  • Ateş , öksürük ve diğer semptomları tedavi etmek için reçetesiz satılan ilaçlar
  • Gerekirse mendil, tuvalet kağıdı, bandaj ve oksijen gibi sağlık ve tıbbi malzemeler
  • Dezenfekte edici temizleme spreyleri ve mendilleri

Bu ürünleri sevdiklerinizin kapısına bırakın ya da onları gönderen çevrimiçi bir mağazadan sipariş edin.

Ayrıca yaşlı insanların ellerinde en az 30 günlük reçeteli ilaçları olduğundan emin olun . Tükendiğinde eczaneden sipariş vermeyi ve yeterince yakın yaşıyorsanız onlar için ilacı almayı teklif edin.

Şahsen orada olamadığınızda, bir sonraki en iyi şey video görüşmesidir. Skype gibi iletişim araçları ve Zoom, WhatsApp ve FaceTime gibi ücretsiz uygulamalar, binlerce mil uzakta olsanız bile kendinizi birlikteymiş gibi hissetmenizi sağlayabilir. Araştırmalar, teknoloji yoluyla etkileşim kurmanın yaşlı yetişkinlerde izolasyon ve depresyon semptomlarını iyileştirdiğini buluyor .

Birbirinizle görüşmek üzere video görüşmesi için her hafta bir zaman planlayın. Çocuklarınızdan bir şarkı söylemelerini veya bir hikaye anlatmalarını isteyin. Veya aile bağlantısını canlı tutmak için sanal olarak birlikte bir masa oyunu oynayın.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*