Genel

LG G4’ün Şimdiye Kadar Çıkan Tüm Detayları Ve Görselleri

İlk olarak bu ay başında yapılan Mobil Dünya Kongresi‘nde beklenen ancak daha sonra tanıtılacağı ortaya çıkan LG G4 için birçok sızıntı ortaya çıktı.

Çıkan sızıntıların hepsini sizler ile paylaşmıştık, bu sefer de bu paylaşımları derleyerek nasıl bir telefon ile karşılaşacağımızı değerlendireceğiz.

Bakalım LG’nin bu seneki üst seviye telefonu bekleneni -sızıntılara göre- karşılayabilecek mi?

 LG G4 İçin Beklenen Teknik Özellikler

LG G4 için birçok şeyler söylendi ancak genel manada ortak kanıya göre bu cihaz aşağıdaki teknik özelliklere sahip olacak;

  • 5.3 inçlik 2K Çözünürlüğünde (1440×2560) True HD IPS LCD Ekran
  • Corning Gorilla Glass 4 Ekran Koruma Teknolojisi
  • %71 Ekran-Kasa Oranı
  • 8 Çekirdekli Qualcomm Snapdragon 810 MSM8994 Çipset (4 çekirdekli 1.5GHz Cortex-A53 ve 4 çekirdekli 2GHz Cortex-A57)
  • Adreno 430 Grafik İşlem Birimi
  • 4GB RAM
  • 32GB ve 64GB Depolama Kapasitesi
  • 128GB’a Kadar MicroSD Kart Desteği
  • 16MP (5312×2988) Çift LED Flaşlı Arka Kamera (Optik Görüntü Sabitleyici + Lazer Otofokus + 2K Video Kaydı)
  • 5MP Ön Kamera (FullHD Video Kaydı)
  • Dolby Mobile Ses Sistemi
  • 4G Desteği (LTE Cat6)
  • Kablosuz Şarj ve Hızlı Şarj Özelliği (Quick Charge 2.0)
  • Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
  • LG G Pen Stylus Kalem (?)

Görüldüğü gibi şu anda kullanılan en iyi özelliklerin derlendiği görülen LG G4’ün tek bilinmeyen detayı bataryası olarak göze çarpıyor. Dolayısıyla çıkarılabilir olup olmayacağı da daha belli olmayan cihazın G3’teki batarya sorunlarını çözebileceği bir batarya ile karşımıza çıkacağını düşünüyorum.

Ayrıca LG G Pen ile de bir sürpriz yapacağı konuşulan telefonun stylus kalem detayıyla da dikkat çekebileceği konuşuluyor.

Son zamanlarda oldukça popülerleşen Quick Charge 2.0 teknolojisiyle 30dk içinde %60’ı geçen bir dolum vaad edecek G4’te bu sebepten dolayı çok da büyük bir batarya beklememek gerekli. Ama LG sürprizleri seven bir firma olduğu için ne yapacağı da belli olmaz.

 Sızıntı Görsellere Göre Tasarım Detayları

Akıllı Sadelik sözüne takıntılı olan LG’nin bu anlayışını devam ettirdiği gözükse de nedense G3’e göre birazcık daha kötü bir tasarım olduğunu düşünüyorum. Tabii bu benim görüşüm ama premium hissi sözünü de fazlasıyla hakkını verecek bir cihaz olarak gördüğümü de belirtmek isterim.

Ayrıca arka kapakta zımparalanmış metal görünümüne devam eden firma, bu sefer “Acaba metal mi?” diye daha ciddi bir soru uyandırdı bende. Büyük ihtimalle daha sağlam bir plastik kasa ile gelecek telefonun söylentilere göre G Flex 2’de kullanılan çizilmeleri absorbe eden kasası bu cihazda da bulunacak. Yani derin olmayan, masada elinizde oynarken veya cebinizde anahtarınız ile haşır neşirken oluşacak küçük çaptaki çizikleri kendi kendine iyileştirebilecek.

Gördüğünüz gibi bir yan görünüme sahip olacak LG G4’te ise herkesin dikkatli baktığında “Acaba?” dediği bir detay bulunuyor. Kavis.

Çok ince bir kavis varmış hissi uyandıran görünüm için sızıntıları yapan @OnLeaks zekice bir detay verdi.

Bu şekilde bakıldığında ve bir de bir çizgi çekildiğinde ortaya çıkan ince detay, LG G4’te çok ince bir kavis olacağını doğruluyor. Yani LG G Flex serisinin o kavisli ekranları kadar olmasa da ufak bir kavis eklenen G4’te bir diğer farklılık olarak dikkat çekecek.

Arka kapağın da yana doğru kavisli yapısını düşünürsek LG mühendisleri bu ince ekran kavisini de 5.3 inç gibi büyük bir ekranın tam ele oturması açısından detaylandırdıklarını düşünüyorum.

Son olarak akıllı tuş adı verilen arkaya alınan ses yükseltme-kısma ve güç tuşunda da ufak değişiklerin olduğu göze çarpıyor. Bu değişim de ses tuşlarının biraz çukur yapıda olduğu detayı olarak belirtebiliriz. Yani G2 ve G3’teki düz hali yerine biraz çukur yapıdaki tuşlar parmağın da rahat oturması için tasarlanmış olmalı (Hadi canım!)

Bir de haberimizin sonuna ortaya çıkan kılıfları da eklemiş olalım. Böylece cihazın altında ve üstünde nasıl bir görünüm olacağını da farketmiş olacağız.

Ortaya çıkan kılıfların üst kısımlarına baktığımızda Quick Remote özelliği için eklenen IR, yani kızılötesi bölümüyle gürültü yalıtımı için eklenen ekstra mikrofonun yukarıya konumlandırıldığını görüyoruz.

Burada ise USB girişi, kulaklık girişi ve mikrofonun konumlandırıldığı anlaşılan alt kısımda G3’e benzer bir konumlandırılma kullanıldığı görülmekte.

 Genel Değerlendirme ve Sonuç

Sonuç olarak premium görünüşe sahip cihazın oldukça kaliteli olduğu apaçık belli oluyor. Tasarımsal olarak bazı kesimi -ben dahil- pek memnun etmese de gayet hoş detaylara sahip ve kavisli ekran ile gelecek olan LG G4’te teknik özellikler olarak eksiği yok fazlası var diyebileceğimiz bir biçimde karşımıza çıkıyor.

Ayrıca yazılımsal olarak da güzel detaylar ve ekstralar sunan LG firması, bu yeni modeli ile getireceği güzel yazılımsal geliştirmeler ile kullanıcılarını fazlasıyla memnun edeceğe benziyor. Ama artık şu güncelleme sözlerinde durması gerektiğini de belirtmeden geçmeyelim. (Çünkü bu cihazın tanıtımında da “Sürekli güncel olacak, hızlıca güncellemeleri vereceğiz” diye söz verecekler, ama tutacaklar mı bilemiyorum)

Eğer LG şu anda bilinmeyen batarya detayını da akıllıca kullanır ve diğer cihazlara göre daha ucuz olan fiyat politikasına devam ederse bu senenin en fazla satan cep telefonları arasına rahatlıkla girecek ve G4’ten iyi bir gelir elde edecektir.

Bakalım, Hep beraber nasıl bir telefon, fiyat ve satış rakamları göreceğiz? Merakla bekliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir