Mm®#- _ .
; yerjtlan TÖROS sıradağlârr kuşağım# ALADAĞLAR bölümünde DOĞA anıtlarından biri i^r^ii^mèktâd^!’ fdaysèrfdeÉf güWêÿe, Yahyalı llçesinegidrtdiğihdeyolun büïada bittiği sanılır.
feu ilçedêfr yaklaşık’100 Km.’lik bif dağ yolundan daha güneye doğru devam ediletëk Olunursa? budoğa güzelliği ile karjıfaşrlır. (Bak: Orun haritası).
Aladağlann jeötöjikyapısı ticiana bölümden oluşur :
¿, Ij, ^u>.. *
a- İCARA ALADAĞLAR, Birinci zaman çö- kellerl/n
&w ÂK ALAÖ AĞLAR, 1 kriter zaman çökel Ieri.
Bu zamanlar m formasy ön farını kapsayan Aladağların denîz ‘seviyesinden yükseklikleri yaklaşık olarak 500 ile 3700 métré arasında değişmektedir. Buradaki silsilelerde Ver Ver sivrilen fnemli yüksek tepeler tfë zirveler vardır. Kışın yağışları, bahar ve yazın da kar ve-buzullarının Hfttateieri ile1 be$lénen yerüstü ve yeraltı suları £®şkün bff supotansiyëline sahip bülunıtaâkfadır. Buj <ôÿkun §û1ar; kayriàkfar, ÿeràfti dèreleri, yefö^tü dèrefefij çàÿlarr vè ırmakları şeklinde oluşurlar.
Bu suların bir bölümünde YAHYALI ilçesinin güneyinde KAPU2BA$I * köyü dolayında İNSE – NİN TEPE yarlarından Kaynak Şelale** şeklinde rfôîédlrVîekteârr. Çağlayanların çıktığı, kaynaklar