Samsung Galaxy S7 Edge Ne Zaman Çıkacak? Fiyatları Ve Özellikleri – Çıkış Tarihi, İnceleme, Fiyatı

Samsung Galaxy S7 Edge Ne Zaman Çıkacak? Fiyatları Ve Özellikleri – Çıkış Tarihi, İnceleme, Fiyatı

1

Samsung Galaxy S7 Edge ne zaman çıkacak ve fiyatları ne olacak çok merak ediliyor. Modelin fiyatı, özellikleri, incelemesi, çıkış tarihi ve fiyatı

Dünya genelinde uzun süredir beklenen Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge modeli, satışa sunuldu! Samsung Glaxy S7 ne zaman çıkacak ve zaman piyasaya sürülecek sorusu henüz tam olarak cevaplanmamış olsa da çıkış tarihi çok merak ediliyor. Ön sipariş adı altında satın alabileceğiniz S7 modelleri fiyatları ile gündeme geldi. Galaxy S7 özellikleri ile ilgili bilgi edinmek istiyorsanız haberimizi okumaya devam edebilirsiniz. Samsung S7 incelemesi, videoları fiyatı ve çıkış tarihi ile ilgili bilgi edinmek isteyenler için tüm detaylar Ajanshaber.com’da.

SAMSUNG GALAXY S7 VE S7 EDGE FİYATI

3
Samsung’un ilk kez Note Edge modellerinde kullandığı, ardından da S6 Edge ve S6 Edge+ ile piyasaya sürdüğü kavisli tasarım hamlesi, Galaxy S7 Edge’de de kullanılıyor. Samsung Galaxy S7’de kavisli ekran kullanılmamış olsa da, S7 modeli de tasarımı ile çok dikkat çekiyor. Samsung Galaxy S7 Edge’in normal S7’den en büyük farkı kavisli kenarları, daha büyük ekranı ve daha geniş batarya kapasitesi olarak sıralanabilir. Ülkemizde S7 Edge’in en çok merak edilen özelliği, fiyatı olmuştu. Ülklemizde de ön satışı mevcut olan Samsung Galaxy S7 Edge modelinin 32 GB kapasiteli sürümü, 3299 TL fiyatla satışa sunuluyor.Samsung Galaxy S7 ne zaman öıkacak ve piyasaya çıkış tarihi ne olacak soruları ise henüz cevaplanmış değil.

Samsung, Galaxy S6’larıyla yeni bir tasarım anlayışına geçiş yapmış ve plastik tasarımı bir kenara bırakarak, tasarım noktasında yeni bir yola çıktığını göstermişti. S6’dan sonra aynı anlayış S7’de de sürüyor. Samsung Galaxy S7 Edge ile en büyük tasarım değişikliği microSD kart desteği ve IP68 seviyesinde suya karşı dayanıklılık özelliği olarak göze çarpıyor. S6’larda kaldırılmış olan bu özellik, S7 modellerinde tekrar sunulmuş. MicroSD kart haznesi, telefonun üst kenarında SIM kart çekmecesi içinde sunulurken, IP68 seviyesinde suya karşı dayanıklılık özelliği ise, telefonu içten-dıştan tatlı suya karşı korumalı yapıya getiriyor. 30 dakika boyunca 1,5 metre derinliğe kadar suya dayanıklı kapasitede olan S7 Edge, yazın telefonun üzerine sıvı dökülme endişesini de ortadan kaldırıyor.

SAMSUNG GALAXY S7 VE S7 EDGE ÖZELLİKLERİ

Gold Platinum, beyaz, siyah ve gümüş renkli seçenekleriyle piyasaya sürülen Samsung Galaxy S7 modellerinde güç butonu sağ kenarda, ses butonları sol kenarda kendine yer alıyor. Kapasitif home butonu yine telefonun altında sunuluyor. S7 Edge’in alt kenarında kulaklık, microUSB ve hoparlör yer alıyor. Hoparlör, yine S6’daki gibi tek kenarda bulunuyor. Tasarımda dikkat çeken bir diğer özellik ise arka yüzde kameranın yanında yer alan bölümde, kalp ritim, stres, tansiyon gibi sağlık verilerini ölçümleyen sensörler yer alıyor. S7 Edge’in ekranı 5.5 inç boyutunda. S7 Edge modeli ayrıca 2K ekran, yani 1440×2560 piksel çözünürlüğünde görüntü sunuyor. 534 ppi piksel yoğunluğunun yer aldığı ekran paneli, Super AMOLED özelliğini taşıyor.

Galaxy S7 edge’de Android’in son sürümü 6.0 kullanılıyor. Marshmallow’un tüm yeniliklerini üzerinde taşıyan telefon, ayrıca TouchWiz arayüzünün son sürümünü de kullanıcılarına sunuyor. TouchWiz, son hatlarıyla fazlasıyla kullanıcı dostuyken, özelleştirme seçenekleri de bir hayli çeşitli olacak şekilde yenilenmiş. Galaxy S7 Edge modeline ismini veren kavisli kenar, S6 modellerine kıyasla daha gelişmiş şekilde piyasaya sürülüyor. Edge ekranını ister telefonun sağına, ister soluna konumlandırabiliyorsunuz. Ekleyebileceğiniz kısa yollar arasında ise çok sayıda seçenek bulunuyor. 9 ekrana kadar çoğaltabildiğiniz Edge ekranında sık kullandığınız uygulamaları bulmanızın yanı sıra istediğiniz uygulamaları ekleyerek kolay erişim sağlayabiliyor, 5 kişiye kadar favori kişilerinizi ekleyebiliyor, hava durumu bilgilerini kontrol edebiliyor ve benzeri daha pek çok işlevi gerçekleştirebiliyorsunuz.

Samsung Galaxy S7 Edge ne zaman çıkacak fiyatı fiyatları çıkış tarihi özellikleri

Sürekli açık olan ekran (Always-on)

Galaxy S7 edge’in en dikkat çeken özelliklerinden birini de Always-on ekran özelliği. Bu özellik sayesinde modelde ekran her zaman açık olacak. Böylece saati kontrol etmek ve bildirimlerinize bakmak için telefonu uyandırmak zorunda kalmayacaksınız. Ekranın her zaman açık olmasının elbette batarya tarafında bir karşılığı var bu da saatte yüzde 0,8 oranında bataryayı etkiliyor. Yani yaklaşık olarak 24 saatin sonunda yüzde 20’lik bir payı bu özelliğe adıyorsunuz. Zira normal kullanımda, yalnızca saati veya bildirimleri kontrol etmek için elinizi her telefona atıp ekranı uyandırdığınızda, tüm ekrana güç verilmesi bir yana, uykuya dalan işlemci ile bağlantı ve veri servislerinin de yeniden devreye girmesine neden oluyorsunuz. Bu, gün sonunda bataryanın çok daha çabuk tükenmesine sebep olurken, Always-On ile bunun önüne geçilmiş olunuyor. Zira bu özellikte her ne kadar ekranın belirli pikselleri açık olsa da, telefon uykuda kalmayı sürdürülüyor. Always-On, özellikle geceleri rahatsız edici olabiliyor. Ekranın sürekli açık olmasından rahatsız olursanız bunu kapatabiliyor veya Gece Saati uygulamasını aktifleştirebiliyorsunuz. Gece Saati ile belirlediğiniz saatlerde Always-On pasif hale geçerek, gerekli bilgileri Edge kenara taşıyor.

Game Launcher

Samsung Galaxy S7 Edge’de üzerinde durulması gereken bir diğer özellik ise Game Launcher. Bu birim sayesinde artık oyunlarınız için bir klasör oluşturmanız ve hepsini burada toplamanıza gerek yok. Game Launcher bunu hâlihazırda yapıyor. Elbette bu birimin tek sağladığı yarar bu değil. Game Launcher, oyun içinde sürekli bir köşede bir simge halinde duruyor. Bu simgeye tıklayarak açılan menü üzerinden bir dizi seçeneğe erişebiliyorsunuz. Bunlar arasında en önemlisi kuşkusuz kayıt seçeneği. Bu seçenek yoluyla, oynadığınız oyunun videosunu kaydedebiliyorsunuz. Video kalitesini ise ayarlardan, çözünürlük ve Bit hızı şeklinde ayarlamanız mümkün. Bu seçenekte elbette video üzerine mikrofon kaydı da yapabiliyor veya yalnızca oyun içi sesleri kayda alabiliyorsunuz.

Game Launcher ile sunulan diğer seçenekler arasında ise, ekran fotoğrafı, oyunu küçült ve tuşları kitle yer alıyor. Tuşları kilitlemeniz ise öneriliyor çünkü bu yolla oyunlarda kazara geri butonuna basarak çıkmanız engelleniyor. Game Launcher’ın bir diğer avantajı ise, batarya ömrüne katkısı. Oyun oynamaktan, bataryanın tükenmemesi için kaçınmanıza gerek yok. Game Launcher’daki güç tasarrufu kısmından kara hızını 60 ila 30 FPS arasında değiştirebilir ve oyunun çözünürlüğüne el atabilirsiniz.

Parmak izi sensörü

Galaxy S7 Edge’de yer alan parmak izi sensöründen de bahsetmek gerekir. Eski modellere kıyasla daha dayanıklı bir parmak izi sensörü ile piyasaya çıkan Samsung Galaxy S7 Edge ve S7, burada da yakın performans sunan sensörü müşterilerine getiriyor. Birden fazla parmak için atayabileceğiniz parmak izleriyle telefonun güvenliğini sağlayabiliyorsunuz. Telefon, parmak izini de kolay bir şekilde alıyor, sizi uğraştırmıyor. Öte yandan kilit açılış süresi kısa ve farklı açılardan algılama gibi problemleri de yok. Yazılım güncellemesiyle beraber sensöre gelen yeni bir özellik ise, parmak izinizi olur da yanlış okutursanız, sizden artık 4 haneli PIN istenmesi. Hatırlayacak olursanız, daha önceden harf ve sayılardan oluşturulmuş yedek şifre soruluyordu. Kombinasyonu ve uzunluğuyla bu şifrenin girilmesi zahmetli olduğundan, PIN kullanımına sevindik doğrusu.

Pil performansı

Samsung Galaxy S7 Edge’in bataryasına ilişkin birçok dikkat çekici nokta var. S7 ile S7 Edge arasındaki farklılıklardan birini de bataryanın büyüklüğü oluşturuyor. S7’de batarya 3000 mAh kapasitesindeyken, S7 Edge’de bu boyut 3600 mAh seviyesinde. Bu anlamda her iki model de, selef modellere göre boyut ve ağırlığa yük bindirmeden kapasite yükseltiyor. Galaxy S7 Edge’in ilk üç gün sürekli kullanımda gece yatmadan önce telefonda yüzde 15 ila 25 arasında pil ömrü kaldığını söyleyebiliriz. Bu süreçte telefonla yaptıklarımız arasında; ayarlarını kurcalamak, farklı ekran modlarını denemek, kamerayı kullanmak, Gear VR ile birlikte kullanılabilen sanal uygulamaları deneyimlemek ve elbette bunların dışında, e-posta ile sosyal medya kullanımlarının ve telefon görüşmelerinin de dahil olduğu bir senaryo çizgisinde yol aldık. Bu anlamda sonuç gerçekten de takdire şayan.

Gece uyurken ise, telefonu iki farklı şekilde test ettik. Bir senaryoda Always-on modu aktifken, diğerinde ise bu modu devre dışı bıraktık. Always-on modu aktifken, gece boyunca yüzde 10 değer kaybeden S7 edge, bu özellik pasif durumdayken yalnızca pilinde yüzde 2 değer kaybetti. Bu da Always-on modunu kullanacaksanız bile, gece yatarken en azından Gece Saati uygulamasını kullanmanızın, pil ömrünü korumak adına iyi bir seçenek olacağını gösteriyor. Elimize geçen hemen her popüler telefona uyguladığımız 90 dakikalık Full HD video testini, elbette S7 edge’e de uyguladık. Tam ekran parlaklığında ve Wi-Fi’ın açık olduğu senaryoda Full HD video oynattığımız telefon, 90 dakika sonunda yalnızca yüzde 14 değer kaybetti. Bu da kabaca bir hesapla, S7 edge ile bu senaryoda yaklaşık 11 saatlik Full HD video izleyebileceğiniz anlamına geliyor. Eğer parlaklığı azaltır ve Wi-Fi’ı da kapatırsanız bu süre daha da uzayacaktır. Yani uçaktayken, uçuş modunda S7 edge’in neredeyse tam zamanlı yol arkadaşı olacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

Kamera

Galaxy S7 Edge’in kamerasında en çok tartışılan konu megapiksel seviyesi oldu. Kameranın 16 MP’den 12 MP’e indirgenmesinin performans anlamında herhangi bir kayıp yaratıp yaratmayacağı konusunda kullanıcıların endişeleri vardı. Açıkçası Galaxy S7 Edge’de, kamerada megapikselin çok da önemli olmadığı gözler önüne seriliyor. Hızlı ve oldukça başarılı kamera sensörü, megapiksel düşüklüğünü güzelce arka plana atıyor. Galaxy S7’lerde iki farklı sensör kullanılıyor. Bunlardan biri Sony’nin IMX260 sensörü, bir diğeri ise Samsung’un elimizdeki modelde de bulunan S5K2L1 sensörü. Samsung’un telefonları iki farklı sensörle sunmasının ardındaki gizem halen çözülebilmiş değil, fakat yapılan testlerde arada farklık olmadığı göze çarpıyor. Özellikle detay ve renk doygunluğu seviyesinde gerek selef modellere gerekse de rakiplere karşı başarılı bir tutum sergileyen S7 Edge, çift piksel sensörüyle hem hızlı odaklanıyor, hem neredeyse profesyonel seviyede fotoğraflar çekebiliyor. Telefon profesyonel mod seçenekleriyle zaten bunu destekliyor ve RAW fotoğraflar çekmenize olanak tanıyor.
Kaynak: AjansHaber

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*