Türkiye’nin dört bir yanında 28 Şubat’ı 19’uncu yılı protesto yapıldı
Türkiye’nin dört bir yanında 28 Şubat’ı 19’uncu yılı nedeniyle protesto gösterileri düzenlendi.
Bugün 28 Şubat’ın 19’uncu yıldönümü…. Türkiye’nin birçok kentinde 28 Şubat protesto edilerek, 28 Şubat mağdurlarının da mağduriyetlerinin giderilmesi istendi.
İşte Türkiye’deki protestolar…
BURSA
Bursa’da bir grup genç, 28 Şubat’ı 19’uncu yılında düzenledikleri dua etkinliğiyle protesto etti.
Emir Sultan Camisi’nde sabah namazını kılan grup, ardından cami avlusunda toplanarak “Bir milletin asıl gücü, topu, tüfeği, tankı değil inançlı ve imanlı gençliğidir” yazılı pankart açtı.
Grup adına açıklama yapan Fatih Mehmet Karabulut, 19 yıl önce ülke demokrasisine yapılan bu saldırının halkın iradesini yok saydığını söyledi.
Karabulut, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu coğrafya İslam’ın 700 yıl sancaktarlığını yaptı. Küresel ve yerli şer odaklarına karşı cesurca savaştı. Bu coğrafya yüzyıllardır Allah yolunda şehit kanıyla sulanıyor. Bizler Selçuklu’nun ve Osmanlı’nın torunlarıyız. Dedelerimizden devraldığımız bu kutlu vazifeyi son nefesimize kadar taşıyacağız. Tüm dünyanın saldırıları sonucu bu topraklarda düşen İslam sancağını ve dağılan İslam dünyası yine Türkiye’de yükselecektir. Bu ülkeyi hainler, topla, tüfekle, tankla yenemez. Zira imanlı yetişen neslin tüm saldırıları yenmeye imkanı vardır. Bunu tüm dünya Çanakkale’de görmüştür. Ey darbeciler ve maşalarını ellerinde tutan küresel güçler, sizler bu gücü Türkmen dağında, Suriye’de, Mısır’da ve Filistin’de göreceksiniz. Hira Dağı’nın evlatlarına yenileceksiniz.” Grup, açıklamadan sonra dua edip dağıldı.
MUŞ
Muş’ta sivil toplum kuruluşu üyeleri, 28 Şubat’ı 19’uncu yılında düzenledikleri sabah namazı etkinliğiyle protesto etti.
İlim Yayma Cemiyeti Erbakan Vakfı, Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu, Özgür-Der, İHH Muş Şubesi, Cihannüma Has-Der, Ensar Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği, Selam-Der, Türkiye Genç İş Adamları Destekleme ve Kalkındırma Derneği ile Önder İmam Hatipler Derneği üyeleri, Hacı Şeref Camisii’nde bir araya gelerek sabah namazını kıldı.
Sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Muş Şube Başkanı Şamil Kök, günün ilk ışıklarıyla darbelere karşı dimdik ayakta olduklarını göstermek istediklerini söyledi.
28 Şubat darbesini kurgulayan ve uygulayan kadroların bir zihinsel dönüşüm hedeflediğini belirten Kök, “Bu zihniyetteki kadrolar, belli periyotlarla kendilerince siyaset kurumunu veya halkı hizaya getirmekten çekinmemiş, bu amaçla gayri ahlaki ve gayri hukuki darbeler yapmışlardır” dedi.
Kök, 28 Şubat’ın Müslümanlara yönelik karalama kampanyalarının ve iftiraların ayyuka çıktığı kirli bir dönem olarak tarihe geçtiğini vurgulayarak şöyle devam etti:
“Bu dönemde başörtülü hanımların eğitim, öğrenim ve çalışma hakları, anayasal ve uluslararası sözleşmeler hiçe sayılarak ucube yönetmeliklerle engellenmiş, sadece resmi kurumlarda değil, diğer tüm sektörlerde başörtülü kadınların istihdam edilmemeleri sağlanmaya çalışılmıştı. Şiir okuduğu için tutuklanıp ‘Siyasi hayatı bitti, muhtar bile olamaz’ dedikleri insanlar, sabırla mücadele etti. İşte o sabır ve tahammülün sonucunda bir konuma getirilen irade, o insanları bu ülkenin başbakanı, devlet başkanı yaptı.”
Açıklamaya, Muş Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Halil Subaşı, Eğitim-Birsen Muş Şube Başkanı Mahir Başaran, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdulbahri Aksoy ve vatandaşlar katıldı.
Kaynak: AA