Yeditepe Üniversitesi, ACCA Kursları Ne Zaman Başlıyor… Yeditepe Üniversitesi TÜRMOB Kursları…

Yeditepe Üniversitesi TÜRMOB kursu… Yeditepe Üniversitesi’nin hazırlık kursları açtığı TÜRMOB nedir? Yeditepe Üniversitesi, TÜRMOB için açtığı kurslarda katılımcılara ne gibi özellikler kazandırılıması hedefliyor? Eğitimler ne zaman başlıyor?

Yeditepe Üniversitesi, Şubat ayı itibariyle TÜRMOB için profesyonel seviye sınav hazırlık kurslarını başlatacak. Yeditepe Üniversitesi tarafından kendisine kurs açılan TÜRMOB nedir? Üniversitenin eğitim programın yer alan ACCA nedir? Üniversite, eğitimlere başlamak için hangi tarihleri belirledi? İşte detaylar…

Şubat ayı içerisinde bünyesinde barındırdığı profesyonel eğitmenler ile TÜRMOB’a kurs verecek olan Yeditepe Üniversitesi, eğitimlerini The Association of Chartered Certified Accountants (ACCA) yani profesyonel seviye sınav hazırlık kurslarını hayata geçirecek. Peki, TÜRMOB ve ACCA nedir?

TÜRMOB, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği olarak biliniyor. Yeditepe Üniversitesi  desteklenen TüRMOB, ACCA eğitimleri ileri düzey Uluslararası Finansal Raporlama Standartları (UFRS), denetim, kurumsal yönetim ve etik ilkeler, iş analizi ve performans yönetimi gibi başlıkları ile finans ve muhasebe profesyonellerinin teknik gelişimlerine katkı sağlayacak ve en son trend ve yöntemlerle güncel bilgilere ulaşma imkanı verecek. Yeditepe Üniversitesi bu sınavlara arzu eden TÜRMOB üyelerini ACCA belgeli uzman eğitmen kadrosu ile hazırlayacak. Eğitimler hafta sonu Yeditepe Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde (İstanbul Anadolu Yakası Kayışdağı Kampüsü) düzenlenecek.

ACCA NEDİR?

ACCA, dünyanın kilit mali müşavirlik ve finans kuruluşlarında, heyetlerinde temsil edilen, kamu yararına gözetilen politikalarda söz sahibi olan ve başka uluslararası mali müşavirlik kuruluşlarıyla kıyaslandığında, gittikçe daha fazla insanı yerel düzlemde vasıf sahibi yapan kurumdur. ACCA ayrıca, uluslararası, bölgesel ve yöresel seviyede birçok mali müşavirlik kurumuyla çalışarak, mesleğin gelişmesine de aktif biçimde katkı sağlıyor. Çin’den Birleşik Krallığa, Polonya’dan Güney Afrika’ya bütün ACCA üyeleri ortak üyelik kriterlerini yerine getirmiş durumda.  Her sekiz dakikada bir, dünyanın bir yerinde, biri ACCA’yla çalışmak üzere kayıt oluyor . Bölgedeki ACCA öğrenci ve üyelerinin sayısı binleri buluyor. Bu sayıdan, verilen eğitim ve kazandırılan vasıfların ne kadar revaçta olduğu anlaşılabiliyor.

ACCA aşağıdaki belgelendirmeleri sağlamaktadır.

— Mali Müşavirlik Belgesi (ACCA Ruhsatı)

— Uluslararası UFRS Diploması (DipIFR)

— Uluslararası UFRS Sertifikası (CertIFR)

— Uluslararası Denetçi Sertifikası (CertIA)

— Uluslararası Finansman Yönetimi (CertFM)

İLK EĞİTİM NE ZAMAN BAŞLIYOR?

İlk Eğitim P2 Kurumsal Raporlama Şubat 2016’da Yeditepe Üniversitesi’nde başlayacak. Yeditepe Üniversitesi ilk olarak P2 CORPORATE REPORTING (Kurumsal Raporlama) adlı ileri düzey UFRS eğitimi ile 20 Şubat 2016’da eğitim programına start verecek.

Sınavlar ACCA tarafından yılda 4 kez yapılıyor. Sınav tarihleri Haziran, Eylül, Aralık ve Mart aylarında gerçekleşirken,  katılımcılar Haziran 2016’daki sınav için hazırlanacak. Sınavlar ACCA’in kendisi tarafından dünyanın her yerinde eş zamanlı olarak yönetilir ve yüksek profesyonel standartlar ile değerlendirilir.

Türkiye’de sınavlar ACCA standartları ile British Council tarafından yürütülüyor ve sınav kağıtları değerlendirilmek üzere ACCA’e iletiliyor. Sınav dilinin ingilizce olması, ingilizce bilen adaylar için bir avantaj oluşturuyor.

ACCA – TÜRMOB stratejik ortaklığı ile Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler (SMMM) veya Yeminli Mali Müşavirler (YMM) ruhsatı olanlar, 5 ACCA profesyonel seviye sınavını geçmeleri durumunda ACCA mali müşavirlik belgesini almaya hak kazanacak. Bu belge uluslararası mobilite imkanını arttırarak birçok ülkede çalışabilmek için rekabet avantajı verecek.

Eğitmen

ACCA, ACCA Diploma IFRS ve CPA belgelerine sahip olan Eğitmen Gerry Fahy, 20 yıldır yurtdışında ACCA ve CIMA eğitimleri veriyor.  Son 6 yıl içinde Fahy tarafından yetiştirilen öğrenciler, dünyada ilk 10 arasına girerken ,  öğrenciler aynı zamanda ülke birincilik ve ikinciliklerine ulaşıyor.

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ…

Yeditepe Üniversitesi, İstanbul’da eğitim veren, İstanbul Eğitim ve Kültür Vakfı (İSTEK Vakfı) tarafından 4142 sayılı yasa ile 1996 yılında kurulan, Yüksek Öğretim Yasası çerçevesinde kamu tüzel kişiliği, mali ve idari özerkliği olan bir vakıf üniversitesi… Kurucusu Bedrettin Dalan olup, üniversite  Atatürkçü düşüncelerin ışığında, onun ilke ve inkılaplarına tam bağlı laik, çağdaş, araştırmacı ve yenilikçi, temel kültür konularına ve teknolojiye hakim, dünya kültürüne erişmiş, özbenliğini güçlendirmiş gençler yetiştirmeyi amaçlıyor. Yeditepe Üniversitesi, çağdaş eğitim program ve uygulamalarıyla bilgi çağına dönük bir eğitim yapılıyor.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*