Tepeköy Çınaraltı: Gökçeada turları kapsamında ilk uğranan yerlerden biri Çınaraltı’dır. Tepeköy mevkiinde yer alan tarihi çınar ağacı ve hemen çevresindeki piknik alanı görülmeye değer yerlerden. 625 ya­şın­da­ki çı­nar ağacı herkesi büyüleyecek güzellikte. Ağa­cın di­bin­de ta­ri­hi bir çeş­me bu­lu­nu­yor. Jandarma Alay Ko­mu­tan­lı­ğı tarafından piknik alanı olarak düzenlenen bölgede Se­ma­di­rek Ada­sı, son­ra ye­şil bir va­di ve uçsuz bucaksız Ege Denizi izlenebiliyor.

 

 

Tuz Gölü: Aydıncık ve Kefalos plajının ortasında yer alan Tuz Gölü, deniz suyu ve yağmurlar tarafından oluşturulmuş. Ortalama 1 metre derinliği olan göl yaz aylarında bembeyaz tuz tabakasıyla kaplanıyor. Yerli halk tuz ihtiyacını buradan karşılıyor. Gölden çıkarılan siyah çamurun da romatizma, sedef, kireçlenme gibi hastalıklara iyi geldiği söyleniyor.

 

 

Kaleköy: Merkeze 4 km mesafede bulunan koy, tepede kurulmuş, eski bir Rum köyüdür. Limanı vardır. Birçok otel ve pansiyon buradadır. Yunanistan’ın Semadirek adası en güzel buradan izlenir. Tepede her yere hakimsinizdir. Havaalanı da buradadır.

Zeytinli: Yapısı hiç bozulmamış taş sokakları, eski Rum evleriyle merkeze yakın bir köydür. En önemli özelliği harika şarapların burada yapılmasıdır. Merkeze 8 km uzaklıktadır. Sakızlı muhallebisiyle meşhurdur.

Kefaloz: Aydıncık plajı, adanın en meşhur ve kalabalık plajıdır. Yerli ve yabancı turistler burada kamp kurarlar. Çevresinde pansiyonlar vardır. Rüzgar sörfünün Türkiye’de en iyi yapıldığı yerlerdendir. Daimi rüzgarı, uzun kumsalı ve tertemiz deniziyle ünlüdür.

Gizli Liman: Adanın en batı ucudur. Doğal olarak ülkemizin en batı coğrafi koordinatlarına sahip noktadır. Dalganın olmadığı, bakir uzun bir plaja sahip akvaryum gibi berrak denize sahiptir.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*