7 UYURLAR GERÇEĞİ

7 UYURLAR GERÇEĞİ

yedi uyurlar

yedi uyurlar

Cenab-ı Hak, Kehf Sûresi’nin 25. âyetinde, 7 uyurlar hakkında şöyle buyurur: “Onlar, mağaralarında (içyüz sene kaldılar ve buna dokuz yıl daha kattılar.”

Acaba 7 uyurların mağarada kaldıkları süre, neden doğrudan doğruya 309 sene olarak belirtilmemiş ve 9 yıllık bir süre ayrıca ilâve edilmiştir?

İlk bakışta bizlere yabancı gelebilen bu anlatış şekli, aslında başlıbaşına İlmî bir mucize olup, insanlar tarafından kullanılan güneş ve ay yılları (Şemsî ve Kamerî yıllar) arasındaki farkın kusursuz ifadesidir.

Bilindiği gibi güneş yılı, dünyamızın güneş etrafında dönmesinden meydana gelir ve dünyanın belirli noktadan ardı ardına iki kere geçmesi arasında kalan 365, 242217 güneş günü, bir güneş yılını teşkil eder. Ay yılı ise 354,36768 günden ibarettir ki bu, Ay’ın dünya etrafında 12 defa döndüğü müddettir.

Hesaplayacak olursanız, güneş ve ay yılı arasında 10,874537 günlük bir fark vardır (yaklaşık 11 gün). Buna göre 100 güneş senesi, 103 ay senesine tekabül eder.

Eğer 300 güneş senesinin ay senesi olarak karşılığını bulmak istiyorsanız, âyette belirtildiği gibi buna 9 sene daha ilâve etmeniz gerekecektir.

İşte size 14 asır öncesinden yansıyan ve modern ilme ışık tutan bir Kur’an mucizesi daha.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*