wiki

Diş Eti Hastalıkları

Diş Eti Hastalıkları

Dişler sağlığı gibi ağız ve diş eti sağlığı da aynı derecede önemlidir.  Bu nedenle diş eti hastalıkları ihmal edilmeden tedavi edilmelidir.

Diş Eti Hastalıkları Nelerdir?

Diş eti hastalıkları derecesine göre isimlendirilir. İlk aşamada yer alan diş eti iltihabına ‘jinjivit’ adı verilir. İlerledikçe periodontit ve ilerlemiş periodontit adını alır.

Diş Eti Hastalıkları Belirtileri Nelerdir?

Fırçalama veya temizleme sırasında kolaylıkla kanayan diş etleri, şişmiş ve kızarmış diş etleri, dişten uzaklaşmış diş etleri, devamlı ağız kokusu, sallanan dişler ve aşırı hassasiyet en belirgin belirtiler arasında yer alır.

Diş Eti Hastalıkları Nedenleri Nelerdir?

Dişlerin üzerinde biriken bakteriler zamanda plak, tartar ve diş taşı oluşumuna neden olur. Tedavi edilmeyen bakteriler birikerek iltihaplanmaya sebebiyet verebilir.

Diş Eti Hastalıkları Oluşması Nasıl Engellenir?

Dişlerin düzenli fırçalanması, diş ipi ile temizlenmesi, ağız bakımı ve düzenli olarak diş hekimi kontrolü yapılması ile diş eti hastalıklarının önüne geçilebilir.

Diş Eti Hastalıkları Nasıl Tedavi Edilir?

Diş iltihabının boyutuna ve diş bakterilerinin miktarına göre diş hekimi farklı temizleme yöntemleri uygulayabilir. İlerlememiş boyutta iltihaplar diş taşı temizliği ile giderilebilirken ileri boyuttakiler için ameliyat gerekebilir.

Bu nedenle en kısa zamanda bir diş hekimi tarafından muayene edilmek ve fikir almak gereklidir. 4 Mevsim Diş Kliniği ücretsiz muayene avantajını kullanarak rahatsızlıklarınızın nedenlerini ve tedavi yöntemlerini öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir