wiki

Diş Tedavisi

Diş Tedavisi

Pek çok farklı diş tedavisi yöntemi bulunur. Dişlerin sağlık problemlerine göre doğru tedavinin zamanında uygulanması gereklidir. Bu nedenle diş hekimine düzenli olarak muayene olmak en doğrusu olur.

Diş Tedavisi Yöntemleri Nelerdir?

Dişlerin temel problemleri arasında; diş çürükleri ve buna bağlı gelişen hastalıklar, estetik diş problemleri, ağız ve çene cerrahisi ve diş eti hastalıkları yer alır. Buna bağlı olarak da uygulanan yöntemler şunlardır;

  • Dolgu Uygulaması

Dolgu yapımı en basit ve en yaygın diş çürüğü tedavi yöntemidir. Diş dolgusu dolgu maddesine göre çeşitlilik gösterir. Dişinize en uygun dolgu maddesini ve diş dolgusu yapılması gerektiğini diş hekimi söyleyebilir.

  • Kanal Tedavisi

Diş çürüklerinin zamanında tedavi edilmemesi nedeni ile derinlere inen çürüklere kanal tedavisi uygulanır. Dolguya göre daha zahmetli ve daha zor bir diş tedavisi yöntemidir. Ancak hastalar herhangi bir ağrı hissetmez.

  • Diş Çekimi Uygulaması

Dişlerin estetik yapısı, yirmilik diş çekimi veya implant uygulaması gibi çeşitli nedenler ile diş çekimi yapılabilir. Diş çekimi kararını vermeden önce mutlaka diş hekimi ile ayrıntılı bir şekilde görüşülmelidir.

  • İmplant Tedavisi

Dişin çekilmesi ardından da yerine yeni ve yapay bir diş uygulaması yapılmasına implant tedavisi adı verilir. Dişlere uygun boyutta ve renkte hazırlanan yeni diş vida yardımı ile çeneye sabitlenir. Böylece gerçek dişler kadar rahat kullanılabilir.

  • Porselen Diş Tedavisi

Genellikle estetik amaçlı uygulanan ve dişlere yeni bir görünüm kazandıran diş tedavisi yöntemidir. Dişler törpülenerek veya küçültülerek tasarıma hazır hale gelir. Daha sonra porselen madde ile yenilenir.

  • Diş Beyazlatma Uygulaması

Zamanla beyaz rengini kaybeden ve lekelenen dişlere diş beyazlatma uygulaması yapılabilir. Dişteki sararma dozuna göre uygulanacak olan beyazlatma yöntemini diş hekimi belirler.

  • Ortodontik Tedavi

Çarpık dişlerin tel yöntemi ile tedavi edilmesine ortodontik tedavi adı verilir. Bu yöntem genellikle uzun ve takip gerektiren ancak son derece sağlıklı bir yöntemdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir