OTOMOBİL

HİNDİSTANLI HERO THROTTLERZ AKROBASİ EKİBİ BÜYÜLEDİ

HİNDİSTANLI HERO THROTTLERZ AKROBASİ EKİBİ BÜYÜLEDİ1

Soysal Gurup bünyesinde yer alan Hero, Daelim yeni modelleri ile 26 Şubat – 01 Mart 2015 arasındaki İstanbul Motobike Expo fuarında yer aldı. Dünyanın en ünlü Hindistanlı akrobasi ekibi Throttlerz gurubu Motobike Expo fuarında muhteşem gösteriler yaptı. 3 kişiden oluşan akrobasi ekibi Hero Thriller modelleri ile izleyicileri büyüledi. Hindistan’da ki Bike Week yarışmasında en iyi takım seçilen gurup ilk defa Türkiye’de stunt show yapıyor. A yıldır Hero modelleri ile akrobasi yapan ekip dünyanın hemen hemen tüm fuarlarında showlara katılıyorlar.

2

Hero Türkiye distribütörü Soysal Group bünyesinde kurulan Hero Filo, motosiklette hesaplı kiralama dönemini başlattı. Aylık 299 TL den başlayan fiyatlarla tüm firmalar motosiklet kiralayabiliyor. Kiralama yapan firmaların yakıt hariç motosikletin tüm vergi, eğitim, bakım, yol yardım, ikame araç, muayene, yedek parça ihtiyaçları yerinde karşılanıyor. Böylece işletme sahipleri filosu için hiçbir takip yapmadığı gibi sürpriz hiçbir harcama ile karşılaşmadan ve 2. El değer kaybı endişesi duymadan sorunsuz bir şekilde dağıtım yapabiliyor. 12 ay, 24 ay ve 30 aylık dönemler halinde kiralanabilen araçlara işletmenin ihtiyacına göre koruma barları, taşıma kutusu ve aparatları uygulanıyor. Yemek, paket, değerli evrak, su damacanası için özel donanıma sahip araçlar Hero Filo mobil ekipleri tarafından periyodik aralıklarla bakım hizmeti alıyor.
Kiralama uygulamasından belediye, kurye, posta, ilaç, gümrük, kargo şirketleri ve yemek servisi yapan restaurantlar yararlanabiliyor. Hero Filo, başta İstanbul olmak üzere birçok noktada kiralama hizmetine başladı. İşletmeler hesaplı fiyatın yanı sıra Hero modellerinin düşük yakıt sarfiyatı avantajı nedeni ile kiralama yöntemini tercih ediyor. Hero ticari modelleri I LT ile 50 KM üzerinde yol alabiliyor.

KİŞİ BAŞINA DÜŞEN MİLLİ GELİRİMİZİN %34’Ü PETROL VE ULAŞIM ARCAMALARINA GİDİYOR

Petrol ve yakıt harcamalarına ödediği bedel ile Avrupa ülkeleri arasında birinci olan ülkemizde kişi başına düşen gelirimizin %34’ünü petrol ve ulaşım harcamalarına ayırıyoruz. Bu oranın %8 ila 25 arasında değiştiği Avrupa ülkeleri ile kıyaslandığında Türkiye, ulaşım giderlerinin en pahalı olduğu ülke pozisyonunda. Petrol bazlı yakıt harcamalarının en önemli kısmını ulaşım oluştururken, ödenen bu yüksek bedel taşıtlarda yakıt sarfiyatı teknolojilerini çok daha önemli bir pozisyona getiriyor. Kişi başına düşen milli gelirimiz 12.000 USD olarak esas alındığında yıllık olarak 3.269 USD civarında kişi bazında yakıt harcaması yapıyoruz. Norveç’de kişi başı yakıt harcaması yıllık 3.300 USD. Ancak kişi başı gelire göre bu harcama toplam gelirin sadece % 7’si. Türkiye’de ise bir kişi toplam gelirinin % 34’ünü yakıta ödüyor. Bu fark gelişmekte olan diğer ülkelerde benzerlikler gösteriyor.

Yakıta ödenen bedelin kişi başı gelire oranı

Türkiye % 34

Yunanistan % 25

İtalya % 15 

Norveç % 7

MOTOSİKLETTE TREND YAKIT TEKNOLOJİLERİ

Yakıt harcaması en az olan araçlardan biri olan motosiklette dahi, yakıt sarfiyatı satın almalarda en önemli tercih sebeplerinden biri haline geldi. Geçtiğimiz yılara göre artmaya başlayan bu trend ile kullanıcıların çok daha bilinçli seçim yaptıkları gözleniyor. Hero Türkiye distribütörü Soysal Group’un bayiler nezdinde yaptığı bir araştırmaya göre son yıllarda güvenlik ve fiyatla birlikte motosiklette en çok sorgulanan konuların başında yakıt sarfiyatı geliyor. 2.700 kişiyle yapılan anketten çıkan sonuçlara göre motosiklet almayı düşünen kişiler önce yakıt ve uzun ömürlü olmasına, ardından performans dizaynını gözetiyor. Bazı bayiler yakıt sarfiyatı hakkında mağazalarına karşılaştırma panoları asmaya ve reklamlarında yakıt sarfiyatını öne çıkarmaya başladı. Türkiye’de satılan motosikletler I LT ile ortalama 25-65 km arası yol gidebiliyor. Bu rakam ürün cinsi ve hacmine göre değişiyor. Ulaşım amaçlı motosiklet kullanan sürücüler için son derece önemli olan bu sarfiyatı son yıllarda ürün seçiminde en önemli nedenlerden biri olmaya başladı.

HİNDİSTAN’U HERO I LT İLE 80 KM YE VARAN MENZİL SAĞLIYOR

Ar-Ge labaratuvarlarında 650 mühendis tarafından geliştirilen dört farklı yakıt teknolojisi ile dünyada yakıt teknolojisinde en iyi marka olarak bilinen Hindistanlı Hero Motor I LT benzin ile 80 KM’ye kadar yol alabiliyor. Bu avantaj ise kullanılan motor, girdap yöntemi ile yanma ve ateşleme teknolojisinde ortaya çıkıyor. Kendisine özel 4 farklı teknolojiyi kullanan Hero, motor cins ve seg- mentine göre kullanıcı alışkanlıklarına duyarlı sisteme sahip. Kullanıcının gaz tepkimelerine göre yakıtı dengeleyen bir sistemi baz alan sistem yanma ve ateşlemeyi optimize eden özelliklerle desteklenmiş. Bu sayede Hero modelleri bir LT ile 80 KM yol alabiliyor. Şehir içi kullanımda ise bu menzil 65- 70 KM’yi bulabiliyor. Bu menzile göre bir kullanıcı ideal şartlarda 1,5 LT ile 100 KM menzili geçebiliyor.

Hero modelleri Hindistan ve uluslararası bir çok kuruluş tarafından yakıt ekonomisi en iyi motosikletler olarak kabul ediliyor.

HERO YAKIT TEKNOLOJİLERİNDE KULLANILAN SİSTEMLER

Yakıtı püskürtme esasına dayanan bu sistemle karbüratörlü araçlara nazaran daha fazla yakıt ekonomisi sağlamasını, daha az zararlı egzoz gazı salı- nımını ve yakıtın daha kaliteli ve kontrollü bir şekilde yanmasını sağlıyor. APDEV Advanced Pro-Seri- es Digital Variable Ignition System- Gelişmiş Pro Serisi Dijital Değişken Ateşleme. Bujilerin bir sensör vasıtası ile kontrollü olarak ateşlenmesini sağlar, üst seviyede yakıt ekonomisi ve motosikletin sağlıklı çalışmasını sağlar. ASFS Advanced swirl flow induction system – Gelişmiş Girdap Akımlı indüksiyon Sistemi Hero MotoCorp’ a özel bu teknoloji ile yanma odasındaki yakıt karışımının bir girdap devinimi ile hareket ederek yanması, üst seviyede yakıt ekonomisi ve çevreye en az zararlı egzoz atığı salınmasını sağlar. Bu sistemde yakıt karışımı silindir duvarına paralel olarak döner, tıpkı çay içine atılan şekerin kaşıkla karıştırılarak tamamen erimesi ve tatlanması gibi son damlasına kadar yakıttan maksimum verim sağlanır, egzoz atığındaki yanmamış yakıt oranı minimum seviyeye indirgenerek çevreye en az negatif etki sağlanır.

ATFT Advanced tumble flow induction system- Gelişmiş Karıştırıcı Akımlı İndüksiyon Sistemi: Hero MotoCorp’ a özel bir teknolojidir, bu sistemde de yakıt karışımı silindir duvarına dik olarak döner, motosikletten maksimum güç, minimum çevresel atık ve maksimum yakıt ekonomisi sağlanır.

3

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir