wiki

Kaplama Diş

Aşırı madde kaybı ya da kanal tedavisi olan dişler ile diş eksikliği gibi durumlarda kaplama diş yapılır. Dişlerin üzerine porselen kaplama ve zirkonyum diş uygulanır. Bazı durumlarda da diş köprüsü veya zirkonyum diş köprüsü uygulanmaktadır.

Dişte çok fazla erozyon oluşması durumunda genelde kaplama diş yapılır. Bu işlem dişin ömrünü uzatmakla birlikte estetik olarak da iyi sonuçlar verir.

Kaplama dişlerin hazırlanması 2 ile 4 seansta yapılmaktadır. Dişlerde kaplama öncesi hazırlık yapılır. Dişlerin üzerinden yapılan aşındırma ile dişler küçültülerek dişlerin ve ağzın tam ölçüsü alınır. Alınan ölçü ile laboratuvarda metal ya da zirkonyum olarak hazırlanır ve prova için diş hekimine gönderilir.

Eğer dişleriniz aşırı hasarlanmış ise kaplama diş öncesi kanal tedavisi yapılır. Yani dişlerde kırık bölge var ise tamir edilir ve onarılır. Kaplama diş yapıldıktan sonra dişlerde sıcak ya da soğuğa karşı hassasiyet oluşabilir. Bu hassasiyetler zamanla geçmektedir.

Ancak kaplama yapılan her dişe kanal tedavisi yapılmayabilir. Çünkü kanal tedavisi sırasında bazı komplikasyonlar oluşabilir ve bu da dişi kaybetmeye neden olabilir.

Günümüzde ağız problemi yaşayan birçok kişinin tercihi kaplama diş olmaktadır. Çünkü kaplama diş uzun ömürlü olmaktadır.

Sizlerde 4 mevsim diş polikliniklerine gelerek ya da telefonla ulaşarak kaplama diş ve fiyatları hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir