Kaplama Diş Nedir?
Diş eksikliği, dişlerde fazla madde kaybı, kanal tedavisi ve hastanın isteğine bağlı estetik amaçlı dişlere uygulanan kaplamalardır. Kaplama maddeleri zirkonyum ve porselen olabilir. Kaplama maddesi diş yapısına göre seçilir.
Kaplama Diş Nasıl Yapılır?
Öncelikle tedavi uygulanacak dişler kontrol edilir, dişlerin çürük, kırık gibi problemleri varsa tedavileri yapılır. Dişler sağlıklı hale getirildikten sonra kaplamaya uygun yapıya getirilmesi gerekir. Bunun için de dişler bir miktar kesilir.
Diş Kesimi Nasıl Yapılır?
Diş kesimi yapılırken dişin canlılığını sağlayan dokular korunur. Diş yalnızca küçültülür ve yapılacak kaplamaya yetecek boyuta getirilir. Diş kesimi sırasında hastaya lokal anestezi uygulanır yani herhangi bir ağrı hissedilmez.
Diş Kaplama Ne Kadar Sürer?
Kaplanacak dişe bağlı olarak süre değişiklik gösterir. Kaplama öncesi hazırlık seansı 2-4 seans aralığında değişiklik gösterir. Kaplama süreci ise genellikle birkaç seansta tamamlanır. Kaplama sırasında herhangi bir ağrı duyulmaz.
Kaplama Diş Ömür Boyu Kullanılır Mı?
Kaplama diş yaptırdıktan sonra eski dişlere kavuşmak mümkün değildir. Yani ömür boyu kaplama diş kullanmak gerekir. Ancak yapılan kaplamaların dayanıklılık süresi hem kullanıma hem de kullanılan maddeye göre değişiklik gösterir. Kullanım süresi 5 yıldan 15 yıla kadar değişim gösterebilir. Daha sonra yenilenmelidir.
En Çok Tercih Edilen Diş Kaplaması Hangisidir?
Dişlerin ve ağızın yapısına olan uyumu ve beyaz yapısı nedeni ile en çok tercih edilen zirkonyum kaplama çeşididir. Zirkonyum kaplamanın kullanım süresi de daha fazladır.
Kaplama Diş Yaptırmanın Avantajları Nelerdir?
Estetik olarak kusursuz bir görüntüye ulaşmak mümkün hale gelir. Hem beyaz hem de inci gibi dizilmiş dişler elde edilir. Uzun yıllar kullanılabilir ve diş eksiklikleri giderilir.
Kaplama Diş Yaptırmanın Dezavantajları Nelerdir?
Kaplama dişler gerçek dişlere göre daha hassas yapıda olur. Düzenli olarak bakımının ve değişiminin yapılması gerekir.
Diş kaplaması yaptırmayı düşünen hastaların öncelikle bir diş hekimine muayene olması ve en doğru tedavi yönteminin ortodontik tedavi mi yoksa kaplama mı olduğunu öğrenmesi gerekir. Çünkü her ağız ve diş yapısına uygulanan tedavi yöntemi değişiklik gösterir.