Matematiksel Zerafet
Bu durumda, astronomların karade-lik patlamalarına dair kesin işaretler bulmaları gerekiyor. O zamana kadar, teori?-yenler kuantum kütleçekimine bu yen. yaklaşımın faziletlerini, kendi içinde tutarlılık ve matematiksel zerafet gibi b:‘ takım ince kriterleri kullanarak yargılayacaklar.
Asthekar, kendisinin ve arkadaşlar: -mn amaçlarının süpersicim teorisin:’ ayağını kaydırmak olmadığını vurguluyor. Hatta, daha sağlam bir temele oturtulması gerektiğine inanıyorlar. Ashtekar, sicim teorisinin, zeminsel bir metri*. kullandığını ve temel seviyede, bunda’ kurtulunması gerektiğini, kendi çalışmalarının da bunun nasıl olacağını gösterd:-ğini söylüyor.
Birkaç süpersicim teorisyeninden birisi olan Isham, bağlantı tabanlı yaklaşımı savunanlarla aynı fikirde olduğun, söylüyor. Ashtekar’ın programının ve süpersicim programının, kuantum kütleçekimi konusunda en gelişmiş iki proje c.-duğunu ve aynı probleme farklı açılardan baktıkları için birbirleriyle yararlı b:r rekabet içinde olduklarım belirtiyor.
Ashtekar, temel sorunların hâlâ v^-j rolduğunu kabul ediyor. Kütleçekimini i
/l/urrımnrt ____^
1 ,,*U’1İ’V uugıuuaıı iii^rvii’wiiUxi^
miyor. “Süpersicim teorisinin aksint kütçekimini, atomaltı parçacıklara d> yandıramıyoruz” diyor ve devam ediyc” “Ancak, biz, metrik varsayımına dayar.-mayan bir kuantum geometrisini ele s -dik ve sonsuzluklar içermeyen, kesin sonuçlara ulaştık.”