Vinçler düşey ve yatay hareket edebilmeleri ile her türlü yükü kaldırıp başka yere aktarma, yükleme ve boşaltma işlemlerinde kullanılan makinelerdir.
Vinçlerin bum uzunlukları 10-14 m, kapasiteleri de 10-60 ton arasında değişmektedir.
Teleskopik vinçler, zemine batmış makinelerin kurtarılmasında ve diğer vinçler gibi çeşitli yüklerin kaldırılmasında kullanılan makinelerdir. Genellikle kamyon arkasına monte edilirler.
Arkasına ve önüne ek ilave edilen destek ayakları ile daha ağır yükleri kaldırabilmeleri mümkündür. Bumları içiçe girdiğinden uzayıp kısalan vinçlerdir. Kapasiteleri genel olarak 15-55 ton arasında olmaktadır.
Teleskopik vinçlerden 180 derecelik dönüş yapabilen çeşitleri daha çok tercih edilmektedir.
Teleskopik vinçlerin özellikleri;
Araba Kısmı : Şaseyi, şanzımanı, destek ayakları, aksları, direksiyonu, lastikleri, frenleri ve de vincin elektrik sistemini içeren bilgilerdir.
Vinç Kısmı : Şase, motor, vinç tahrik sistemi, bum grubu, kanca grubu, kule dönüş sistemi, jib boom, emniyet sistemi gibi ekipmanlar hakkında bilgilerdir.
Boyut : Mobil vincin yol durumunda ve trafik düzeni içerisindeki boyutlarını kapsar. Çalışma durumunda iken vincin ayak açıklığı, bum yüksekliği, dönüş boyutları ve çapı gibi bilgilerdir.
Ağırlık : Aks ve kanca ağırlığı hakkındaki bilgilerdir.
Hız : Yol ve yol dışı durumlarında mobil vinç sürüş hızı ve vinç indirme kaldırma hızı ile bum kaldırma hızları hakkındaki bilgilerdir.
Teleskopik vinçlerin avantajları;
-Çeşitli aparatlar kullanarak diğer iş makinelerini çekebilirler.
-Hareket halindeyken geçtikleri yolları bozmazlar.
-Hareket esnasında özel römorka ya da çekiciye ihtiyaç yoktur.
-Bir yerden başka bir yere giderken kolaylıkla ve de kısa zaman içerisinde giderler.
Sizler de teleskopik vinç çeşitleri için vincpazarı.com adresini ziyaret edebilir internet sitesinde bulunan telefon numarasından bizlere ulaşabilir detaylı bilgi alabilirsiniz.