Sağlık Bilgisi

YASEMİN ÇAYI Faydaları

YASEMİN ÇAYI Faydaları

yasemin bitkisi faydaları

yasemin bitkisi faydaları

YASEMİN ÇAYI
Sağlık için içilmesi gerekli görülen çaylardan bir tanesi yasemin çayıdır. Bu harika bitkisel ilaç kanser ve kalp krizlerinin önlenmesinde yardımcı olabilir. Yasemin çayının sağlık için diğer faydaları nelerdir ve nasıl demlenir gibi alt başlıkları makalemizde bulabilirsiniz.
YASEMİN
Zeytingiller familyasının Jasminum cinsinden olan bitki çalımsı bazen ise sürünücü formda ve hoş kokulu çiçekleri bulunan bir bitkidir. En çok yetiştirilen türü ise adi yasemin olarak da bilinen Jasminum officinale adı verilen türdür. Çiçekler beyaz veya sarı renkli olabilir. Yapraklar bileşik yaprak şeklinde, meyveleri ise iki loptan oluşmakta ve siyah renktedir. Akdeniz bölgesi ikliminde ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde kolaylıkla yetiştirilebilmektedir.
Sponsorlu Bağlantılar
Yasemin türlerinden çay yapımının yanısıra parfüm ya da koku üretiminden de yararlanılmaktadır.
YASEMİN ÇAYININ FAYDALARI
Yasemin çayı ve uzun yıllar boyunca çok sayıda hastalık için bir bitkisel ilaç olarak kullanılmıştır. Yaşlanma sürecini yavaşlatma ve kansere yakalanma riskini azalttığı, serbest radikalleri yok ettiği belirlenmiştir. İhtva ettiği antioksidanlar sayesinde birçok hastalığa çözüm anahtarı sunmaktadır. Bunların dışında yasemin çayı kötü kolesterol düşürerek kalp krizini önlemeye yardımcı olabilir. Yasemin çayı bakteri ve virüsler, dizanteri, grip ve kolera ile mücadelede başrılı olabilir. Vücut için zararlı bakterileri yok ederken yararlı bakterilerin ise güçlendirmeyi başarır. Yasemin çayı ile yapılan gargara soğuk algınlığına karşı korunmaya yardımcı olabilir. Diğer sağlık için yararları ise kan basıncı düşürücü, bağışıklık sistemini güçlendirici, vücut yağının (kalori yakmayı sağlayarak) azaltılması ve diş çürüklerini (gargara olarak kullanıldığında) önlemesidir.
YASEMİN ÇAYI NASIL DEMLENİR?
Günümüzde yasemin çayları artık poşete de girdi. İster poşetle isterse de yasemin bitkisinin kurutulmuş çiçeklerini aktarlardan alarak tedarik edebilirsiniz. Her bitki çayında olduğu gibi yasemin çayının da kaynayılması doğru değildir. Kaynatıldığında tadının acımsı ve renginin siyaha çaldığını fark edersiniz.
Kaynamış suya ilave edilen kurutulmuş çiçekler 10 dakika kadar bekletilerek bemleme yapılır. Demlenirken kapalı bir kapta olmasına dikkat ediniz. 10 dakika sonra muhteşen sakinleştirici özellikteki yasemin çayınız hazırdır. Çayınızda şeker kullanmanızı önermiyoruz ama isterseniz bir miktar balla tatlandırabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir