HASTANE Örgütlenmesi

HASTANE Örgütlenmesi

1

Hastanelerde, tıbbi personelin ve çeşitli tıbbi servislerin şeflerinin başı olan başhekim, genellikle hastanen yönetiminden sorumludur. Tıbbi personel genellikle iç hastalıkları, cerrahi, çocuk hastalıkları, kadın-doğum gibi alt bölümlere ayrılmıştır. Her bölümün bir şefi var.

 

Teşhiste görüntüleme ve tarama yöntemleri (“ültrason, anjiyografi”, vb.), teşhis tekniklerini büyük ölçüde iyileştirmiş, bir yandan da hastane olanaklarından daha çok yararlanmayı zorunlu duruma getirmişlerdir

Standart tıp ve hemşirelik islerine ek olarak, has- ta bakımı için özel bazı servisler de, günümüzde yaşamsal önem kazanmışlardır. Her hastalık için gereken özel diyetlere ilişkin bilgilere dayanarak yemekleri planlayan diyetetik, hastanenin önemli bir bölümünü oluşturur, özel alkol ve uyuşturucu bağımlılığı bölüm- leri, bağımlılığın bedensel ve ruhsal yönlerini ele alırlar. Fizik tedavi bölümleri, kaza geçirmiş kişilerin beden i؛- !evlerini yeniden kazanmasına yardımcı olurlar. Acil klinikleri, zehirlenme, uyuşturucu bağımlılığı, kalp krizi ve ağır yaralanma nedeniyle hastaneye getirilmiş hasta ve yaralıları, sonradan uygulanacak daha geniş birteda- viye kadar sağ tutmayı sağlayan özel yöntemler uygulanan birimlerdir.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*